Šestoro pacijenata u teškom stanju u KC Niš, od danas oštrije mere u borbi protiv korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020, 15:17

Šestoro pacijenata u teškom stanju u KC Niš, od danas oštrije mere u borbi protiv korone

U kovid objektima Kliničkog centra u Nišu trenutno je hospitalizovan 291 pacijent, od kojih je 97 potvrđenih pozitivnih na kovid-19, među kojima je i četvoro dece koja su u stabilnom stanju.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, šestoro pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju, navodi se na sajtu niškog Kliničkog centra.

U Zdravstvenom centru Lekovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 124 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pacijenata, od kojih je kod devet potvrđeno prisustvo virusa.

U četiri kovid bolnice u Zdravstvenom centru Vranje, ukupno je hospitalizovano 170 pacijenata, od kojih je kod 81 potvrđen kovid-19, a među hospitalizovanim pacijentima nema zaražene dece.

U Zdravstvenom centru Surdulica u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 63 pacijenata, a kod 53 je potvrđena korona.

U Nišu od danas oštrije mere u borbi protiv korone

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša doneo je 21 preventivnu meru u borbi protiv virusa korona, koje od danas stupaju na snagu, a koje se između ostalog odnose na obavezno korišćenje maski u zatvorenim prostorijama, ograničavanje okupljanja do 20 ljudi, te na zabranu rada spa i velnes centara.

Svako je u obavezi i da drži fizičku distancu od dva metra, a u prodavnicama i na bazenima dozvoljen je boravak jedne osobe na četiri kvadratna metra, dok je zabranjen rad zatvorenih bazena, osim u svrhu treninga sportista, pri čemu je takođe ograničen njihov broj, preneli su danas mediji.

Kako je navedeno u naredbi niškog Štaba, na prodajnim, ugostiteljskim i drugim objektima i površinama gde je broj korisnika ograničen, obavezno je da informacija o površini i maksimalnom broju istovremenih korisnika bude istaknuta i jasno uočljiva na ulazu.

Takođe, skraćuje se radno vreme ugostiteljskih i trgovinskih objekata, a rad kozmetičkih i frizerskih salona, salona lepote, fitnes centara i teretana obavezno je organizovati u skladu sa merama zaštite.

U naredbi je navedeno i da će za svaki prekršaj, biti zabranjen rad ugostiteljskih, prodajnih i drugih objekata, na sedam dana.

Dodaje se da će se o sprovođenju mera starati komunalna policija, inspekcijski i drugi zakonom zaduženi organi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.