Šest konkursa Pokrajinskog sekretarijata  za obrazovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice raspisao je šest konkursa, u ukupnom iznosu od 208.066.000,00 dinara.

Za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investiciono održavanje objekata ustanova osnovnog, srednjeg obrazovanja i vaspitanja, učeničkog standarda i predškolskih ustanova na teritoriji AP Vojvodine za 2018. godinu pokrajina je izdvojila 150.366.000,00 dinara. Sredstva se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodeljuju za izvođenje radova izgradnje, dogradnje i tekućeg održavanja objekta.

Za dotacije organizacijama etničkih zajednica u AP Vojvodini Pokrajina je izdvojila 30.000.000,00 dinara. Konkurs se raspisuje za sufinansiranje redovne delatnosti, projekata i organizovanja manifestacija, kao i nabavke opreme i investiciona ulaganja organizacija etničkih zajednica s teritorije AP Vojvodine.

Za sufinansiranje projekata očuvanja i negovanja međunacionalne tolerancije u Vojvodini u 2018. godini, u okviru projekta "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini", Pokrajina je izdvojila 13.300.000,00 dinara.

Radi unapređivanja ostvarivanja prava na službenu upotrebu jezika i pisama nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica za 2018. godinu Pokrajina je izdvojila 9.500.000,00 dinara.

Za troškove organizovanog prevoza učenika srednjih škola sa sedištem u AP Vojvodini na Sajam obrazovanja u Novom Sadu, za 2018. godinu Pokrajina je izdvojila 3.000.000,00 dinara. Kriterijumi za dodelu sredstava jesu: veličina ciljne grupe, stepen uključenosti ciljne grupe kojoj je projekat namenjen, uključenost partnerskih institucija u realizaciju projekta.

Za sufinansiranje projekta usmerenih na realizaciju afirmativnih mera i procesa za integraciju Roma za nastavak "Dekade inkluzije Roma" u 2018. Godini Pokrajina je izdvojila 1.900.000,00 dinara.

Rok za podnošenje prijava pod tačkom 1 je 2. mart, pod tačkom 2, 3, 4 i 6 je 5. Mart, a pod tačkom 5 je 16. februar 2018. godine.

Prijave se podnose isključivo na konkursnim obrascima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice na srpskom jeziku, ili na jeziku nacionalne zajednice koji je u službenoj upotrebi u AP Vojvodini.

Kompletna konkursna dokumentacija sa uputstvima, pravilima i kriterijumima može se preuzeti od danas u prostorijama Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice ili sa sajta www.puma.vojvodina.gov.rs.

Prijave se podnose lično predajom na pisarnici pokrajinskih organa uprave u Novom Sadu, ili poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, 21000 Novi Sad, Bulevar Mihaila Pupina 16, s naznakom - naziv konkursa na koji se podnosi prijava.

Rezultati konkursa objavljuju se na internet stranici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, po završetku konkursa.

Protiv ovih odluka pomenutog Sekretarijata ne može se uložiti pravno sredstvo.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice nije obavezan da obrazloži svoje odluke.

Prijave i priložena dokumentacija se ne vraća podnosiocima.

Sledećeg ponedeljka, 12. marta 2018. godine, resorni sekretarijat će objaviti i preostale konkurse u ukupnom iznosu od 205.307.500,00 dinara. Radi se o konkursima za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata u oblasti obrazovanja za 2018. godinu u AP Vojvodini (23.307.500,00 dinara) i za regresiranje prevoza učenika srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine za 2018. godinu (182.000.000,00 dinara).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.