Šest decenija Visoke škole Sirmium

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 20:09

Šest decenija Visoke škole "Sirmium"

U Sremskoj Mitrovici je održana svečana akademija povodom 60 godina postojanja i rada Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare "Sirmium".

Himnom "Bože pravde" započeta je svečana akademija na kojoj su prisustvovali pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine -nacionalne zajednice, Milan Kovačević i zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradonačelnice Grada Sremska Mitrovica, Petar Samardžić. Program je pratio i kulturno-umetnički sadržaj.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević je istakao da postojanje ovakvih škola, a samo ih je 5 u Vojvodini, svedoči da se poštuju različitosti, a dva bloka osnovnih specijalističkih i master studija oslikavaju realne društvene potrebe.

Visoka škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare "Sirmium" osnovana je 16. juna 1962 godine. Ova škola danas ima 502 studenta, 7 studijskih programa, 2 nivoa studija i 2 obrazovna naučna polja. Obeležavanje 60 godina postojanja i rada škole je veoma značajno za sve zaposlene, ali i za sam Grad Sremsku Mitrovicu.

Ova škola je kroz svoju istoriju prošla kroz sve obrazovne reforme u zemlji. Nastala je kao učiteljska viša škola, te je stariji Mitrovčani pamte kao Predagošku akademiju. Danas su formirani novi smerovi, kojima škola potvrđuje da se nalazi na dobrom putu ka transformaciji u akademiju strukovnih studija, a u planu je i implementacija kratkih studijskih programa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.