Servisne informacije za 20. maj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2011, 03:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije za 20. maj

NOVI SAD -

U Novom Sadu neće biti isključenja struje.

U Sremskoj Kamenici, donji deo srednjeg puta u Ribnjaku bez električne energije ostaće od 8 do 12 sati, dok u Čereviću, ulice Branka Ćopića i deo Vuka Karadžića struje neće imati od 8.30 do 13 časova. U Begeču, delovi ulica Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića, Dunavske, Obalske i Ribarske, bez električne energije ostaće od 9 do 11 sati, a deo Čeneja od škole prema Kisaču, pojedini salaši (178-183 i 170-105), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i ulice Relje Savića, Ratarska i deo Partizanske, struje neće imati od 8.30 do 11.30. U Veterniku, delovi ulica Save Kovačevića, Vojvode Mišića, Milana Tepića i Sremske, bez električne energije ostaće od 8 do 10.30.

Zbog neizmirenih dugovanja, "Elektrodistribucija Novi Sad" do kraja meseca pojačaće akciju obustave isporuke električne energije domaćinstvima i privrednim subjektima koji ne plaćaju račune.

Baštenski otpad danas će se odnositi iz Petrovaradina i Begeča, dok su kontejneri za krupni otpad postavljeni na Salajci.

Zbog održavanja biciklističke trke ,"Trofej sajamskih gradova", u nedelju 22. maja od 10 do 14.30, u Novom Sadu privremeno će biti izmenjene trase autobuskih linija broj 3, 9, 61, 62 i 64.

Danas u 12 sati na Trgu slobode u Novom Sadu, maturanti srednjih škola odigraće kvadril, a snimak plesa biće poslat u London.

U Novom Sadu je osnovan prvi dispečerski centar za prevoz osoba sa invaliditetom, a broj za zakazivanje vožnje je 021/ 417-720.

Osmo nacionalno prvenstvo u robotici održaće se u subotu u 10 sati u amfiteatru Spensa, a ulaz je besplatan.

"Festival kulena" počinje danas u Klubu "Vrbara" u Bačkom Petrovcu, a do nedelje majstori će se nadmetati u pravljenju tog slovačkog specijaliteta.

Prodajna izložba lepih sitnica održaće se u subotu u Kulturno-informativnom centru "Mladost" u Futogu. Prijave izlagača primaju se do petka u 12 časova.

Predstojećeg vikenda u opštini Bečej sprovešće se akcija suzbijanja krpelja, a iako će se koristiti dozvoljena hemijska sredstva, pčelarima se savetuje da pčele ne puštaju iz košnica.

SUBOTICA - U Subotici, delovi ulica Beogradskog puta, Verušićke, Aksentija Marodića, Vojislava Ilića, Generala Kutuzova, Ilindenske, Juraja Arnolda, Moravička, Gružvanska, Prijedorska, Gradištanska i Takovska, struje neće imati od 9 do 13 časova. Delovi ulica Matije Gupca, Joa Lajoša, 8.marta, Kvarnerske, Roke Šimokovića, Prvomajske i Kumičićeve, bez električne energije ostaće od 8 do 9.30.

U Bačkoj Topoli, deo ulice Petefi brigade, kao i zgrade od centra do MUP-a u Ulici Maršala Tita, bez struje će ostati 8 do 10 sati, dok višespratnice na Trgu Zorana Đinđića električne energije neće imati od 10.30 do 12.30. U Adi, deo Ulice Halasa Jožefa u okolini obdaništa, bez struje će biti od 8.30 do 12.30.

Zbog radova na mostu Gazela, do 5. juna, vozovi na relaciji Subotica-Beograd saobraćaće samo do Novog Beograda.

Javno-komunalno preduzeće "Parking" obaveštava Subotičane koji imaju mesečnu pretplatu na parkiranje, da eventualnu promenu registarskog broja tablica na vozilima, prijave u roku od dva dana, kako bi se izbegli nesporazumi.

U toku je adaptacija zgrade Centra za socijalni rad u Subotici, a renovinaranje poda, sanitarnog čvora, krečenje, kao i zamena krova na garažama za službena vozila, trebalo bi da budu završeni za nešto više od mesec dana.

Potpisan je ugovor o izgradnji puta u Bačkim Vinogradima, koji podrazumeva izgradnju potrebne infrastrukture za otvaranje graničnog prelaza Bački Vinogradi-Ašothalom.

"Dani mađarskog filma u Vojvodini” u Subotici traju do 22. maja.

Festival pozorišta za decu u Narodnom pozorištu u Subotici traje do 21. maja.

Drugi Festival autorskog filma zemalja Podunavskog regiona, "Lepota različitosti”, otvara se danas i trajaće do 22. maja na Panoniji.

Javno-komunalno preduzeće "Komgrad” u Bačkoj Topoli poklanja kante za smeće od 120 litara svim građanima koji redovno plaćaju odnošenje smeća .

U subotu u 8 sati biće organizovana akcija čišćenja obale Bačkotopolskog jezera, pa se pozivaju dobrovoljci da se priključe.

SOMBOR - U Somboru, delovi ulica Matije Gupca, Georgija Dimitrova i Miće Radakovića struje neće imati od 7 do 10.30, dok će deo Ulice Slavujev venac (1-9) bez električne energije ostati od 10.30 do 14 časova .

Sajam "Svet rada i obrazovanja" održaće se danas od 10 do 17 časova u hali "Mostonga" u Somboru, a cilj manifestacije je pružanje informacija o obrazovnim profilima i zvanjima ucenicima koji planiraju nastavak školovanja .

Danas u 16 časova, u prizemlju Gradskog muzeja biće otvorena izložba "Slike đaka Minhenske škole iz zbirke Gradskog muzeja u Somboru”, koja je deo programa Dana nemačke kulture u Somboru.

Somborski polumaraton održaće se 22. maja, a start je zakazan za 11 sati na Trgu Svetog Đorđa.

Pojačana kontrola saobraćajne policije u opštini Apatin sprovešće se danas, od 12 do 20 časova.

Mreža fekalne kanalizacije u Apatinu, dužine oko 5 km, biće završena do kraja godine, tako da će celo naselje biti pokriveno kanalizacijom.

Opštinski Kulturni centar u Apatinu pokreće akciju prikupljanja predmeta iz prošlosti do 1970. godine za budući muzej, a svi građani koji žele da učestvuju u ovoj akciji, sve što smatraju da je od značaja za prošlost Apatina, mogu da donesu u Galeriju "Meander" od 8 do 12 časova.

Opštinski štab za rukovođenje akcijom "Očistimo Srbiju" u Kuli poziva sve zaintesovane da se na telefon 025/ 725-666 prijave za učešće u akciji koja će se održati 4. juna.

ZRENJANIN - U Zrenjaninu neće biti isključenja struje.

U Novom Miloševu, naselje "Karlovo" bez električne energije biće od 9 do 10 sati, dok delovi ulica Svetozara Miletića i Pionirske, struje neće imati od 9 do 14 časova. Lazarevo i Zlatica električne energije neće imati od 8 do 12 sati, dok će Botoš bez struje biti od 9 do 13 časova.

Zrenjaninci koji su izgubili kućnog ljubimca, njegov nestanak mogu prijaviti na telefon Privremenog prihvatilišta za napuštene životinje 064/ 811-68-78.

Počela je akcija prikupljanja knjiga, koje će biti poklonjene Okružnom zatvoru u Zrenjaninu, a svi zainteresovani knjige mogu doneti u prostorije Kancelarije za mlade, koja se nalazi u zgradi Kulturnog centra.

U Kulturnom centru u Zrenjaninu danas u 17 časova biće održana projekcija filma "Sestre", koji se bavi problematikom trgovine ljudima, a ulaz je besplatan.

Utakmice turnira grupe A kvalifikacija za Svetsko prventvo u odbojci u konkurenciji juniorki igraće se u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu do 22. maja.

Obnovljena zubna ambulanta u Tordi od sada radi dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom.

U toku je konkurs za izbor turističkog suvenira opštine Žitište, a svi zainteresovani svoje predloge treba da donesu u Turističku organizaciju opštine, Cara Dušana broj 5, najkasnije do 13. juna.

Presvlačenjem i proširivanjem puta pored jezera Velika Rusanda, obezbeđen je lakši prilaz melenačkim vinogradima.

Četvrti festival slavskih i običajnih kolača održaće se u Tomaševcu u nedelju, 22. maja od 10 sati, a sem slanih i slatkih kolača od kiselog testa, posetioci će moći da vide i izložbu domaće radinosti i etno nasleđa.

KIKINDA - U Kikindi neće biti isključenja struje.

Obavljen je remont prečistača otpadnih voda u Kikindi, što će rešiti problem neprijatnih mirisa iz kanalizacije, na šta su građani imali česte pritužbe

Počela je sanacija dvorišta Službe za hitnu medicinsku pomoć u Kikindi, a planirano je i asfaltiranje prilaza za automobile.

Vrtić "Maslačak" u Bašaidu dobio je novi sistem centralnog grejanja, dok su za Predškolsku ustanovu "Dragoljub Udicki" u Kikindi odobrena sredstva za izgradnju centralne kuhinje.

Tribina i dokumentarni film o fenomenu grupe " Ekatarina Velika " biće održani večeras u 19 časova, u Kulturnom centru u Kikindi.

U nedelju, 22.maja, od 19.30 u Sportskom centru "Jezero" u Kikindi, održaće se Prvenstvo Vojvodine u latinoameričkim plesovima.

U konkurenciji od 45 kandidata, doneta je odluka da će Kikinda biti domaćin Evropskog padobranskog prvenstva, od 18. do 28. avgusta.

Teniski klub "Obilić" organizuje besplatnu školu tenisa za sve osnovce u Novom Kneževcu. Škola počinje da radi 21. maja u 10 časova, a sve informacije mogu se dobiti na telefon 063/ 538-237.

Tradicionalna, 18. smotra radnih konja, lipicanera i paradnih zaprega održaće se u nedelju na seoskom vašarištu u Ostojićevu..

PANČEVO - U Pančevu neće biti isključenja struje.

U Starčevu, ulice Baštenska, Maršala Tita, Dunavska i delovi Lenjinove i Ulice JNA, bez električne energije ostaće od 8.30 do 10.30. U Banatskom Brestovcu, delovi ulica Pančevačke, Ive Lole Ribara, Moše Pijade i Prvomajske, struje neće imati od 11.30 do 13.30.

Do kraja godine vodovodnu mrežu trebalo bi da dobije naselje Skrobara, kao i sela Kačarevo i Stari Tamiš.

Gastroskop u pančevačkoj bolnici neće raditi još desetak dana, pa hitni pacijenti moraju u Beograd na preglede.

Pančevo će do kraja godine dobiti još jedan uređen park, Barutanu, koji će biti povezan sa Narodnom baštom i imaće biciklističku stazu, skejt-park, zid za penjanje, sportske terene, amfiteatar i mnoge druge zanimljive sadržaje.

Raspisan je konkurs za stipendiranje romskih srednjoškolaca i studenata koji žele da se obrazuju u oblasti medicine, farmacije, stomatologije i drugih zdravstvenih profila, a svi zainteresovani više informacija mogu dobiti ukoliko 23. maja od 11 do 13 časova dođu u Medicinsku školu "Stevica Jovanović" u Pančevu.

Obeležavanje "Nedelje Brazila" u Pančevu počinje danas i trajaće do utorka, 24. maja, kada će biti upriličena promocija brazilske veštine – kapuere.

Uzdin je ovogodišnji domaćin Festivala amaterskih pozorišta Rumuna Vojvodine, koji se završava 22. maja, dodelom nagrada u Alibunaru.

VRŠAC - U Vršcu neće biti isključenja struje.

Gudurički put, od mosta do naselja Šunjevarić, kao i vikend naselje Šunjevarić, bez električne energije ostaće od 11 do 12 sati

Zbog izgradnje obilaznice, do 15. avgusta biće izmenjen režim saobraćaja na ulazu u Vršac iz pravca Beograda, a vozila će se propuštati naizmenično, jednom kolovoznom trakom.

Zbog održavanja Maturantske parade, danas od 11.30, Trg pobede, ispred zgrade opštine Vršac, biće zatvoren za saobraćaj

Počela je akcija snimanja pluća Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, kojom će do 13. juna biti obuhvaćena sva mesta vršačke opštine.

Za obrazovne ustanove u Vršcu obezbeđeno je 16 kompleta od po tri reciklažna kontejnera od 120 litara, namenjenih za odlaganje hartije, plastike i metala.

Uskoro će početi izgradnja puta Tomaševac – Dobrica, što će meštanima u opštini Alibunar znatno skratiti put ka Zrenjaninu i Novom Sadu.

Povodom seoske slave, Mesna zajednica "Ilandža" 21. maja organizuje manifestaciju "Gulašijada", nadmetanje u kuvanju ovčijeg gulaša. Učešće po takmičaru iznosi 600 dinara, a prijave se mogu obavljati na telefon 065/ 659- 2590.

SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici neće biti isključenja struje.

Veterinarska inspekcija u Sremskoj Mitrovici vrši kontrolu ispravnosti sladoleda u gradskim poslastičarnicama, koja će trajati do kraja letnje sezone.

Koncert grupe "Ozarje" održaće se večeras u 20 časova u Pozorištu "Dobrica Milutinović" u Sremskoj Mitrovici.

Iz Predškolske ustanove "Jelica Stanivuković Šilja" u Šidu apeluju na roditelje, koji nisu izmirili obaveze i platili boravak dece, da to učine najkasnije do ponedeljka, 23. maja. Ukoliko roditelji do tada ne regulišu dugovanja, deca će biti vraćena kući.

U Muzičkoj školi "Filip Višnjić" u Šidu u toku je upis učenika za narednu školsku godinu, koji će trajati do 25.maja .

Radnici JKP "Komunalac" u Inđiji nastavili su sređivanje klupa u Ulici Vojvode Stepe, a za 15 dana bi trebalo da počne uređenje kapele u Novim Karlovcima .

Na sceni Kulturnog centra u Inđiji u subotu, 21. maja od 20 časova gostovaće predstava Zvezdara teatra "Pozovi M radi užitka" u režiji Mirjane Bobić Mojsilović.

Radnici "Čistoće" u Staroj Pazovi, u subotu će kabasto smeće odnositi iz Podunavlja.

Od 21. do 27. maja u Rumi će biti održana manifestacija "Dani slovenske pismenosti", a svečano otvaranje biće održano u subotu u 20 časova na Gradskom trgu.

Kancelarija za Lokalni ekonomski razvoj opštine Pećinci organizuje 23, 24. i 25.maja besplatan seminar na temu pokretanja sopstvenog biznisa, namenjen nezaposlenim osobama u toj opštini. Seminari će se održavati od 10 do 13 časova u Konferencijskoj sali opštine Pećinci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.