Servisne informacije za 20. jun

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2011, 04:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije za 20. jun

NOVI SAD -

U Novom Sadu, od 9 do 12 sati, struje neće biti u ulicama Sokolskoj i Save Vuksanovića, dok od 8.30 do 13.30 električne energije neće biti u delu Ulice Petefi Šandora. Delovi ulica Braće Bošnjak (1-53 i 2-44a), Jovana Dučića (1-88 i 2-100), Relje Savića (3-29 i 64-98), kao i Rakovačka ulica struje neće imati od 8 do 9.30, dok će delovi ulica Obrovačke, Jovana Muškatirovića, Jelene Koh i Nikole Mihajlovića bez električne energije ostati od 10 do 11.30.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />U Begeču struje neće biti od 8.30 do 13 časova, dok će u Rakovcu, deo naselja Dumbovo bez električne energije ostati od 8.30 do 12 sati.

Zbog velikih dugovanja, radnici "Elektrodistribucije Novi Sad" počeli su sa svakodnevnim isključivanjem struje neplatišama.

U utorak, zbog radova na trafo stanici na Sunčanom keju, od 8 do 18 časova, vode neće biti u celom Novom Sadu, kao ni na sremskoj strani, izuzev Instituta u Sremskoj Kamenici. Potpuna stabilizacija vodosnabdevanja na bačkoj strani grada očekuje se oko 20 časova, a na sremskoj strani, oko 22 časa.

Od danas ne saobraćaju linije GSP u gradskom i prigradskom saobraćaju, koje su označene kao đačke.

Baštenski otpad danas će se odnositi iz Budisave, Šangaja, Stepanovićeva, Kisača i sa Satelita, dok su kontejneri za krupni otpad postavljeni u Mesnoj zajednici "Liman 3".

Zdravstveno potporno udruženje studenata u Novom Sadu i Ministarstvo prosvete i nauke raspisali su konkurs za desetodnevni pansionski odmor studenata na Zlatiboru, po ceni od 7.900 dinara, a sve informacije mogu se dobiti na telefon 021/ 6350-475

"Novosadsko dečije leto" počinje danas i trajaće do 31. avgusta, a programi su namenjeni deci uzrasta od 4 do 14 godina.

U okviru letnjeg rasporeda smena, zatvoreni bazeni Spensa građanstvu će na raspolaganju biti radnim danima od 11 do 13 časova, od 14 do 16 i od 17 do 19 časova, dok vikendom postoje četiri termina.

Internacionalni filmski festival "Sinema siti" u Novom Sadu održava se do 25. juna.

Od utorka u 22 časa do srede u 6 sati ujutro, doći će do prekida telekomunikacija u Bačkom Gradištu, Bačkom Novom Selu, Budisavi, Despotovu, Futogu, Kisaču, Mladenovu, Obrovcu, Silbašu, Stepanovićevu, Tovariševu, Vajskoj, kao i u delu Novog Sada ( pojedini delovi Petrovaradina, Satelita i centra).

Na centralnom trgu u Sremskim Karlovcima, Deseti festival kuglofa održaće se od 24. do 26. juna.

SUBOTICA - U Subotici neće biti isključenja struje.

Nakon izgradnje Rumenačke ulice, radnici "Komgrada" popraviće oštećenja na zemljanom putu između mesnih zajednica Makova sedmica i Veliki Radanovac.

Ljutovo, Gornji i Donji Tavankut, naselja koja još nemaju gradsku vodu za piće, biće povezana sa magistralnom vodovodnom mrežom u Subotici, a radovi bi trebalo da počnu tokom leta.

Od 1. jula u Subotici će biti četiri umesto sedam zona za parkiranje. Biće promenjene i cene parkiranja, tako da će zadržavanje vozila u žutoj zoni koštati 28 dinara po satu, u crvenoj 37, zelenoj 78, a u plavoj 19,40 dinara.

Festival "Etnofest" održava se 24. i 25. juna na Letnjoj pozornici na Paliću, a publika će imati priliku da uživa u muzičkim nastupima, izložbama i dokumentarnim filmovima o kulturama sveta.

Počela je sezona kupanja na Štrandu na obali bačkotopolskog jezera, koja će trajati do 31. avgusta

SOMBOR - U Somboru neće biti isključenja struje.

Javni poziv za raspodelu budžetskih sredstava Kulturno-umetničkim društvima na području grada Sombora otvoren je do 30. juna, a zahtevi se podnose na šalteru pisarnice Gradske uprave u Somboru.

Na konkurs za 10 najboljih vojvođanskih sela, koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu, Turistička organizacija opštine Odžaci kandidovala je selo Deronje, zbog specifične ponude.

U sklopu predstojećeg popisa stanovništva u Srbiji, koji će se obaviti od 1. do 15. oktobra, pozivaju se građani naseljenih mesta opštine Apatin da podnesu zahtev za postavljanje kućnih brojeva Službi za katastar nepokretnosti u Apatinu, Ulica Srpskih vladara broj 5.

Počeo je da radi bazen u Odžacima, a ulaznice koštaju 80 dinara.

ZRENJANIN - U Zrenjaninu neće biti isključenja struje.

Na zahtev ugostitelja, u delu Gimnazijske ulice u Zrenjaninu, od Jevrejske do Svetozara Markovića, do 15. septembra zabranjen je saobraćaj svakog dana od devet sati do kasnih večernjih časova.

"Korzo fest" u Zrenjaninu traje do 1. jula, a ta manifestacija doprineće oživljavanju glavne gradske Ulice Kralja Aleksandra prvog Karađorđevića.

Pušten je u rad novi bunar u Perlezu, koji će za 60 odsto poboljšati kvalitet vodosnabdevanja u selu, naročito tokom leta.

U Srpskoj Crnji u toku su 50. "Dani Đure Jakšića" i trajaće do 25. juna.

U Ečki, "Slavski kotlić 2011.", takmičenje u kuvanju riblje čorbe, održaće se 26. juna u parku u centru sela, a prijave takmičara primaju se do 24. juna u Mesnoj zajednici, ili na telefon 064/ 646-1818.

VRŠAC - U Vršcu neće biti isključenja struje.

Komisija za procenu šteta opštine Vršac u utorak će početi sa radom, izlaskom na teren u Kuštilju i Vojvodincima.

U toku je izgradnja prvog, od predviđenih pet objekata, na Zelenoj pijaci u Vršcu, a nakon postavljanja stubova, objekat će biti prekriven termoizolacionim panelima, koji će prodavcima i kupcima omogućiti prijatniji boravak na pijaci.

U Guduričkom naselju u Vršcu počela je izgradnja kanalizacione mreže, tako da će završetkom tih radova grad imati kanalizaciju na 99 odsto teritorije.

Radi se na rekonstrukciji starog mlina na Kvantaškoj pijaci u Vršcu, koji će dobiti novi krov i biće za jedan sprat niži.

Na Korzou, u centru Alibunara, otvorena je nova apoteka, koja će meštanima iz cele opštine omogućiti lakše snabdevanje lekovima.

KIKINDA - U Kikindi neće biti isključenja struje.

Javno komunalno preduzeće "6.oktobar" u Kikindi počelo je isključivanje korisnika koji ne izmiruju dug po ugovoru, a biće isključeni i svi potrošači koji su dobili opomenu.

U opštini Kikinda do 2012. godine trebalo bi da bude završena realizacija projekta "Digitalizacija opštinske arhive", koji će doprineti bržem rešavanju zahteva građana.

U okviru prekograničnog projekta "Zeleni Banat", koji opština Kikinda realizuje sa rumunskom opštinom Žombolj, obezbeđena su sredstva za pošumljavanje 45 hektara zemljišta u Mokrinu, Ruskom Selu, Banatskom Velikom Selu i Nakovu.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu odobrio je sredstva za restauraciju Belog krsta u Kikindi, prepoznatljivog gradskog simbola.

Osnovnoj školi "Gligorije Popov" u Ruskom Selu odobren je projekat za osnovno i stručno obrazovanje odraslih "Druga šansa", a škola počinje sa radom 1. septembra.

PANČEVO - U Pančevu neće biti isključenja struje.

Završeno je asfaltiranje Ulice Žarka Zrenjanina, od Vojvode Radomira Putnika do Georgija Dimitrova, dok će druga faza sanacije obuhvatiti radove od Prvomajske ulice do Ulice 7. jula.

Zalihe krvi u pančevačkoj Službi za transfuziju su na donjem nivou potrebnom za redovan rad bolnice, pa se apeluje na sve Pančevce koji su u mogućnosti da daju krv, da dođu u prostorije Službe, radnim danima od 7 do 15 časova.

Autobusi Pančevačkog ATP od danas saobraćaju po letnjem redu vožnje, a više informacija putnici mogu dobiti na telefon 013/ 2518-570.

Ovogodišnji "Ex Yu Rock Fest" u Starčevu biće održan 25. juna na stadionu Fudbalskog kluba "Borac", a osim lokalnih bendova nastupiće i grupe "Atomsko sklonište", "Ritam nereda", "Prljavi inspektor Blaža", kao i "Plavi orkestar".

SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici neće biti isključenja struje.

Do kraja radova u Ulici Filipa Višnjića u Sremskoj Mitrovici, kontejneri će biti postavljeni na početku i kraju ulice, a prazniće se svakodnevno.

Gradska uprava za sport u Sremskoj Mitrovici započela je rekonstrukciju sportskih terena u stambenom naselju Marko Peričin Kamenjar, a biće rekonstruisani i sportski tereni na Gradskoj plaži, kao i u mesnim zajednicama "Blok B" i Mačvanskoj Mitrovici.

U okviru akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", građani Sremske Mitrovice, od danas do 25. juna, mogu besplatno da provere tehničku ispravnost svojih automobila u poslovnoj jedinici Auto-moto saveza Srbije, u Fruškogorskoj ulici broj 85a.

Iz JKP "Standard" u Šidu obaveštavaju građane da je na teritoriji opštine uvedeno obavezno iznošenje kućnog smeća, a naknade za tu uslugu utvrđuju se na osnovu broja članova domaćinstva.

Opština Ruma priključila se projektu pružanja besplatnog pravnog zastupanja građana pred sudovima, a više informacija može se dobiti u Gradskoj kući ili na telefon 022/ 478-314.

Večeras u 21 čas, u Domu penzionera u Inđiji, održaće se predavanje na temu poboljšanja kvaliteta života starih i nemoćnih lica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.