Servisne informacije za 17. decembar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2011, 04:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije za 17. decembar

NOVI SAD -

U ponedeljak od 8 do 15 sati neće biti vode u ulici Doktora Sime Miloševića (od Ilije Đuričića do Jiričekove) i u ulici Doktora Vase Savića. Cisterne sa pitkom vodom biće postavljene ispred OŠ "Jovan Popović" i kod Studentske menze.

Saobraćaj u Cankarevoj i ulici Anđe Ranković se zbog radova odvija preusmeravanjem, a po potrebi biće i obustavljen.

U delu Fruškogorske (pri kraju ulice) saobraćaj će se privremeno odvijati uz naizmenično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << propuštanje vozila i ograničenje brzine.

Autobusi gradskog saobraćajnog preduzaća počeli su da voze prema Velikom ritu.

Gradsko saobraćajno preduzeće vraća stari broj za informacije o polascima u međumesnom saobraćaju. Umesto dosadašnjeg broja, u funkciji će biti 021/444-022.

Akcija "Otvorena vrata Doma zdravlja" biće održana danas u OŠ "Jovan Dučić" u Petrovaradinu od 9 do 13 sati. Građani će moći besplatno da provere svoje zdravstveno stanje.

Zbog rušenja ambulante u Futogu, lekari opšte prakse i pedijatrije premešteni su u ambulante u Veterniku i Begeču, dok će stomatolozi raditi u ambulanti na Novom naselju.

Razmena zimske opreme biće održana danas od 9 do 13 sati na prvom spratu Spensa. Prodajno mesto je 100 dinara, a ulaz za posetioce je besplatan.

Dečji novogodišnji festival biće održan od 26. do 30. decembra ispred Gradske kafane na Spensu.

Novogodišnji maskenbal na ledu održaće se 23. decembra od 18 do 19.30 u Ledenoj dvorani na Spensu.

Volonterski centar Vojvodine organizuje besplatne radionice u Volonterskom klubu u Njegoševoj 3. Prijave su na adresu vcvklub@gmail.com.

U Bačkom Petrovcu danas od 13 časova održaće se Božićni bazar. Prodavaće se slatkiši, dekoracije, suveniri, održaće se kulturno umetnički program, nastupiće grupa "Frajle", a decu će posetiti deda mraz.

SUBOTICA - U toku je izgradnja novih parkinga za putnički i teretni saobraćaj na Prozivci, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja januara naredne godine.

JKP "Čistoća i zelenilo" pozvalo je zainteresovane građane da usvoje štence koji se nalaze u prihvatilištu tog preduzeća. Za dodatne informacije, građani mogu pozvati broj 024/670-595 i 064/834-9301.

Postavljena je nova turistička signalizacija za 15 objekata u pešačkoj zoni, kao i 4 table za obeležavanje vinskog puta.

Božićno-novogodišnje kreativne radionice za decu od 6 do 12 godina održavaju se danas u Gradskoj biblioteci Subotice. Cena radionice je 150 dinara.

U galeriji "Likovni susret" je otvorena izložba fotografija Slavena Gabrića, likovnog umetnika iz Subotice. Izložba će trajati do 9. januara.

Međunarodni festival etnološkog filma trajaće do 19. decembra u Art bioskopu "Aleksandar Lifka"u Subotici.

SOMBOR - Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" do kraja marta odobrava popust od 90 odsto za naknadu za priključak na fekalnu kanalizaciju. Ta usluga će do tada koštati 6.000, umesto 58.900 dinara.

U toku je dobrotvorna akcija "Pokloni i usreći". Građani mogu odneti igračke, garderobu i dečije knjige u prostorije "Edulenda" na Staparskom putu 3/6, radnim danima i subotom od 8.30 do 10 časova. Sakupljene stvari biće poklonjene vrtićima, domovima za decu bez roditeljskog staranja i mališanima ometenim u razvoju.

Suvenirnica na Trgu Republike u Somboru počeće da radi pred božićne i novogodišnje praznike. Ručnim radovima i drugim unikatima koji su izloženi, planirano je da se obogati turistička ponuda grada.

Izložba slika "Rusija - likovna kolonija Mandić" trajaće do 20. decembra u galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić".

ZRENJANIN - Na Trgu slobode u Zrenjaninu u toku je priprema podloge za montažno klizalište. Klizanje će biti besplatno, dok će iznajmljivanje klizaljki biti 150 dinara.

Počelo je asfaltiranje kolovoza na mostu u Principovoj ulici, a saobraćaj se odvija naizmenično jednom stranom.

Gradski dečiji hor upisuje nove članove svakog radnog dana od 10 do 14 sati u Kulturnom centru. Više informacija može se dobiti na broj 064/811-64-72.

Postavka šestog likovnog salona, "30h30", trajaće u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu naredne dve nedelje.

Koncert muzičkog zabavišta biće održan u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. početak je u 18 sati.

VRŠAC - U Vršcu je moguće elektronsko zakazivanje termina za izradu lične karte i pasoša. Adresa je www.euprava.gov.rs.

Saobraćaj na ulazu u Vršac iz pravca Beograda do 31. decembra odvijaće se izgrađenim delom buduće obilaznice oko grada.

U veterinarskim ambulantama u Vršcu toku je sterilizacija pasa i mačaka po upola nižoj ceni. Akcija će trajati do kraja meseca.

Svakog vikenda od 10 do 14 sati organizuje se akcija prikupljanja hrane i udomljavanja pasa i mačaka na Trgu Svetog Teodora Vršačkog.

Predstava "Vreme je za kolinde" u izvođenju rumunskog društva "Viktorija" održaće se danas na velikoj sceni Narodnog pozorišta "Sterija". Početak je u 18 časova.

KIKINDA - Javno preduzeće "Autoprevoz" uvelo je probnu lokalnu autobusku liniju koja će do kraja decembra saobraćati od Mikronaselja do Železničke stanice i nazad. Jutarnji polasci su iz Mikronaselja u 5.30, 6.30 i 7.30. iz pravca Železničke stanice, autobus će polaziti u 14.15.

Meštani ulica Vojvode Mišiće, Sterije Popovića, Nikole Francuskog, Prizrenske, Moravske, Srbobranske i Kosovske, moći će najkasnije za dve nedelje da se priključe na fekalnu kanalizaciju koja je izgrađena u tim delovima Kikinde.

Crveni krst u Kikindi počeo je prodaju novogodišnjih čestitki, kako bi se prikupio novac za kupovinu termo-reanimacionog stola za novorođenčad, neophodnog kikindskoj bolnici. Skupljaju se i donacije, koje se mogu slati na žiro račun broj 355-1008777-03, sa naznakom za akciju "Za naše bebe".

Dečija likovna kolonija održaće se tokom zimskog raspusta u Kulturnom centru Kikinde. Najbolji radovi biće nagrađeni.

Kreativna radionica "Čarolija mašte" za učenike osnovnih škola održava se u Kulturnom centru, subotom od 10.30. deca se bave izradom ukrasnih predmeta, čestitki i ramova za slike.

Za doček nove godine na gradskom trgu nastupiće pop grupa "Valentino".

PANČEVO - Bez električne energije danas od 9 do 13 sati biće Plandište, Margita, Kupinik, Veliki gaj, Banatski Sokolac, Miletićevo, Markovićevo, Velika greda, Hajdučica, objekat Kapetanovo, Stari Lec i Dužine.

Redovni studenti koji su ostvarili pravo na regresiranje troškova za prevoz u međugradskom i međumesnom saobraćaju od oktobra do decembra, mogu podići novac na šalterima pošta i poštanskih štedionica.

"Autotransport Pančevo" produžio je liniju saobraćanja broj šest. Umesto do Vojlovice, autobusi sada voze do Pančevačke rafinerije.

Prvi novogodišnji bazar trajaće do 31. decembra u gradskom parku u Pančevu.

Koncert učenika Baletske škole "Dimitrije Parlić" biće održan u dvorani Kulturnog centra, 18. decembra, s početkom u 18 časova.

Izložba slika Zuzane Halupove "In memoriam Zuzana Halupova (1925-2001)" u toku je u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici, trajaće do kraja decembra.

SREMSKA MITROVICA - Od 8.30 do 13.30 u Sremskoj Mitrovici neće biti električne energije na Žitnom trgu, na Trgu Svetog Stefana, Trgu Nikole Pašića, na Solarskom trgu i u ulicama Đure Jakšića i Puškinovoj.

Javni poziv za predlaganje za "Sportistu godine", otvoren je do 23. decembra. Prijave se dostavljaju komisiji za priznanja skupštine Sremske Mitrovice, na Trgu Svetog Dimitrija 13.

Počelo je da radi klizalište u Sremskoj Mitrovici, od 10 do 23 časa, a vikendom od 10 do 24 sata.

Izložba lutaka udruženja "Rukotvorine", otvorena je do 15. januara u ulici Stari šor 86, svakog dana od 10 do 15 časova.

Do 20. decembra u bioskopu Kulturnog centra u Inđiji biće prikazan ciklus filmova Serđa Leonea. Sve projekcije počinju u 20.30, a raspored projekcija može se videti na sajtu www.kcindjija.com.

Vrtić "Đurđevak" u Čortanovcima trebalo bi da počne sa radom 15. januara. Roditelji koji žele da upišu decu u celodnevni boravak mogu to učiniti u centralnom objektu PU "Boško Buha" u Inđiji ili u OŠ "Ruža Đurđević Crna" u Čortanovcima.

Turistička organizacija Opštine Ruma raspisala je konkurs za najlepše uređen novogodišnji balkon - dvorište. Zainteresovani se mogu prijaviti do 20. decembra na telefon 022/470-655.

Četvrta mesna zajednica u Rumi organizovaće 27. decembra podelu besplatnih novogodišnjih paketića za decu. Paketići će biti dodeljeni u 15 časova uz deda mraza i muzički program. Zainteresovani roditelji mogu da prijave decu do 27. decembra.

Danas će se u velikoj dvorani Kulturnog centra u Rumi održati koncert ansambla "Branko Radičević". Pored izvođačkog nastupiće i dečji sastavi, kao i narodni orkestar. Početak koncerta je u 19 časova.

Mesna zajednica "Šid" će obezbediti paketiće za decu koja nisu obuhvaćena predškolskim i školskim obrazovanjem. Podela kupona je u Karađorđevoj 85, od 7 do 15 časova, do 23. decembra.

PU "Jelica Stanivuković Šilja" u Šidu pokrenula je akciju prikupljanja stare dečje odeće i sredstava za higijenu, namenjenih socijalno ugroženoj deci koja pohađaju vrtić.

U okviru meseca savremenog arapskog filma u Staroj Pazovi, narednih mesec dana će biti prikazivan po jedan igrani film sa tog govornog područja. Sve projekcije u kafeu "Pevac" počinju u 21 čas, a ulaz je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.