Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2011, 02:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD -

U Novom Sadu, deo Ulice Petefija Šandora (47-63 i 56-60) struje neće imati od 8.30 do 13.30, dok će u Ulici Danila Kiša, brojevi 12 i 14 bez električne energije biti od 9 do 11 sati. Na Bulevaru oslobođenja 86A struje neće biti od 10 do 12 sati.

Deo Futoga, od Poljoprivredne škole prema Veterniku, električne energije neće imati od 9 do 12 sati, dok će deo Rumenke, od kanala DTD prema Kisaču, bez struje ostati od 8.30 do 13 časova.

Zbog neizmirenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dugovanja, "Elektrodistribucija Novi Sad" do kraja meseca pojačaće akciju obustave isporuke električne energije domaćinstvima i privrednim subjektima koji ne plaćaju račune.

U delu Ulice Veselina Masleše (116-120), vode neće biti od 8 do 14 časova, a u delu Ulice Doža Đerđa, od Gogoljeve do Puškinove, od 9 do 13 časova.

Baštenski otpad danas će se odnositi iz Veternika.

Novi broj kol-centra JKP "Stan" za sve kvarove je 0800-300-330, a pozivi su besplatni.

Zbog rekonstrukcije prizemlja, Glavna pošta izmeštena je u staru zgradu, pa će ulaz biti sa Trga mladenaca. Radovi bi trebalo da budu završeni za pet meseci.

U Novom Sadu je osnovan prvi dispečerski centar za prevoz osoba sa invaliditetom, a broj za zakazivanje vožnje je 021/ 417-720.

Osmo nacionalno prvenstvo u robotici održaće se u subotu u 10 sati u amfiteatru Spensa, a ulaz je besplatan.

Sajam zapošljavanja u Vrbasu održaće se danas, od 10 do 13 časova, u Centru za fizičku kulturu

Prodajna izložba lepih sitnica održaće se u subotu u Kulturno-informativnom centru „Mladost“ u Futogu. Prijave izlagača primaju se do petka u 12 časova.

Predstojećeg vikenda na teritoriji opštine Bečej sprovešće se akcija suzbijanja krpelja, a iako će se koristiti dozvoljena hemijska sredstva, pčelarima se savetuje da pčele ne puštaju iz košnica.

SUBOTICA - U Subotici, od 8 do 11 sati, struje neće biti u delovima ulica Ištvana Lukača, Iriškog venca, Gajeve, Gostivarske i Bajskog puta.

Krivaja, Bački Sokolac, Tomislavci i Gornja Rogatica električne energije neće imati od 8.30 do 13.30.

Elektrodistribucija Subotica počela je obustavu isporuke električne energije potrošačima iz domaćinstva i industrije koji su dobili opomene, a nisu izmirili obaveze. Iz Elektrodistribucije takođe napominju da su novi telefonski brojevi centrale i reklamacija 024/ 619-300 i 619-370.

U toku je adaptacija zgrade Centra za socijalni rad u Subotici, a renoviranje poda, sanitarnog čvora, krečenje, kao i zamena krova na garažama za službena vozila, trebalo bi da budu završeni za nešto više od mesec dana.

"Dani mađarskog filma u Vojvodini" u Subotici traju do 22. maja.

Festival pozorišta za decu u Narodnom pozorištu u Subotici traje do 21. maja.

Drugi Festival autorskog filma zemalja Podunavskog regiona, "Lepota različitosti", održaće se od 20. do 22. maja na Panoniji.

Javno-komunalno preduzeće "Komgrad" u Bačkoj Topoli poklanja kante za smeće od 120 litara svim građanima koji redovno plaćaju odnošenje smeća .

Počelo je uklanjanje divljih deponija u opštini Ada, a najveća u Molu, trebalo bi da bude sanirana do 20. maja.

SOMBOR - U Somboru neće biti isključenja struje.

Sajam "Svet rada i obrazovanja" održaće se u petak od 10 do 17 časova u hali "Mostonga" u Somboru, a cilj manifestacije je pružanje informacija o obrazovnim profilima i zvanjima učenicima koji planiraju nastavak školovanja .

U petak, sa početkom u 16 časova, u prizemlju Gradskog muzeja biće otvorena izložba "Slike đaka Minhenske škole iz zbirke Gradskog muzeja u Somboru", koja je deo programa Dana nemačke kulture u Somboru.

Somborski polumaraton održaće se 22. maja, a start je zakazan za 11 sati na Trgu Svetog Đorđa.

U toku su radovi na izmuljivanju kanala Vrbas-Bezdan i Kosančić-Mali Stapar, što će poboljšati odvodnjavanje sa okolnih oranica.

Pojačana kontrola saobraćajne policije u opštini Apatin sprovešće se u petak, od 12 do 20 časova.

Mreža fekalne kanalizacije u Apatinu, dužine oko 5 km, biće završena do kraja godine, tako da će celo naselje biti pokriveno kanalizacijom.

Opštinski Kulturni centar u Apatinu pokreće akciju prikupljanja predmeta iz prošlosti do 1970. godine za budući muzej, a svi građani koji žele da učestvuju u ovoj akciji, sve što smatraju da je od značaja za prošlost Apatina, mogu da donesu u Galeriju "Meander" od 8 do 12 časova.

U Odžacima je počeo sa radom Kontakt centar, a komunalne probleme građani mogu prijaviti na telefon 025/466-048 ili putem SMS-a na telefon 066/466-048.

SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici neće biti isključenja struje.

Danas počinje isplata aprilske novčane nadoknade za 2.250 nezaposlenih lica u opštini Sremska Mitrovica, a svoja primanja nezaposleni mogu podići u Poštanskoj štedionici ili u poštama.

Veterinarska inspekcija u Sremskoj Mitrovici vrši kontrolu ispravnosti sladoleda u gradskim poslastičarnicama, koja će trajati do kraja letnje sezone.

Koncert grupe "Ozarje" održaće se u petak u 20 časova u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici.

U prostorijama Crvenog krsta u Šidu, danas od 8 do 12 sati, biće održana gradska akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Iz Predškolske ustanove "Jelica Stanivuković Šilja" u Šidu apeluju na roditelje, koji nisu izmirili obaveze i platili boravak dece, da to učine najkasnije do ponedeljka, 23. maja. Ukoliko roditelji do tada ne regulišu dugovanja, deca će biti vraćena kući.

U okviru akcije "Veliko spremanje Srbije", koja se održava 4. juna, opština Šid organizovaće čišćenje obala reke Bosut u dužini od 2 km, na teritoriji MZ "Višnjićevo". Akciji mogu da se priključe građani, javna preduzeća, ustanove, škole i udruženja, a telefon za prijavljivanje volontera je 022/ 712 – 002.

Radnici JKP "Komunalac" u Inđiji nastavili su sređivanje klupa u Ulici Vojvode Stepe, a za 15 dana bi trebalo da počne uređenje kapele u Novim Karlovcima .

Od 21. do 27. maja u Rumi će biti održana manifestacija "Dani slovenske pismenosti", a svečano otvaranje biće održano u subotu u 20 časova na Gradskom trgu.

Kancelarija za Lokalni ekonomski razvoj opštine Pećinci organizuje 23, 24. i 25.maja besplatan seminar na temu pokretanja sopstvenog biznisa, namenjen nezaposlenim osobama sa teritorije opštine. Seminari će se održavati od 10 do 13 časova u Konferencijskoj sali opštine Pećinci.

ZRENJANIN - U Zrenjaninu neće biti isključenja struje.

Deo Torka, "Mali Torak", bez električne energije ostaće od 9 do 14 časova, dok u isto vreme struje neće biti u delovima ulica Svetozara Miletića i Pionirskoj u Novom Miloševu.

Zrenjaninci koji su izgubili kućnog ljubimca, njegov nestanak mogu prijaviti na telefon Privremenog prihvatilišta za napuštene životinje 064/ 811-68-78.

Počela je akcija prikupljanja knjiga, koje će biti poklonjene Okružnom zatvoru u Zrenjaninu, a svi zainteresovani knjige mogu doneti u prostorije Kancelarije za mlade, koja se nalazi u zgradi Kulturnog centra.

Svečana dodela nagrade Fonda "Todor Manojlović" za moderni umetnički senzibilitet, laureatu za 2010. godinu, biće upriličena večeras u 19 časova u baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.

Utakmice turnira grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u odbojci u konkurenciji juniorki igraće se u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu do 22. maja.

Obnovljena zubna ambulanta u Tordi od sada radi dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom.

Odobrena su sredstva za obnovu rodne kuće Đure Jakšića u Srpskoj Crnji, a radovi bi trebalo da budu završeni do početka juna.

U toku je konkurs za izbor turističkog suvenira opštine Žitište, a svi zainteresovani svoje predloge treba da donesu u Turističku organizaciju opštine, Cara Dušana broj 5, najkasnije do 13. juna.

KIKINDA - U Kikindi neće biti isključenja struje.

Iđoš i Sajan bez električne energije ostaće od 8 do 13 časova.

Obavljen je remont prečistača otpadnih voda u Kikindi, što će rešiti problem neprijatnih mirisa iz kanalizacije, na šta su građani imali česte pritužbe.

Počela je sanacija dvorišta Službe za hitnu medicinsku pomoć u Kikindi, a planirano je i asfaltiranje prilaza za automobile.

Jedino pozorište za decu u kikindskoj opštini, "Lane", ponovo će se useliti u nekadašnji prostor u Ulici kralja Petra Prvog broj 42, a lokalna samouprava odobrila je sredstva za rekonstrukciju sale i bašte pozorišta.

Tribina i dokumentarni film o fenomenu grupe "Ekatarina Velika" biće održani u petak u 19 časova, u Kulturnom centru u Kikindi.

U nedelju, 22.maja, od 19.30 u Sportskom centru „Jezero“ u Kikindi, održaće se Prvenstvo Vojvodine u latinoameričkim plesovima.

U konkurenciji od 45 kandidata, doneta je odluka da će Kikinda biti domaćin Evropskog padobranskog prvenstva, od 18. do 28. avgusta.

Teniski klub "Obilić" organizuje besplatnu školu tenisa za sve osnovce u Novom Kneževcu. Škola počinje da radi 21. maja u 10 časova, a sve informacije mogu se dobiti na telefon 063/ 538-237.

Tradicionalna, 18. smotra radnih konja, lipicanera i paradnih zaprega održaće se u nedelju na seoskom vašarištu u Ostojićevu.

PANČEVO - U Pančevu neće biti isključenja struje.

Do kraja godine vodovodnu mrežu trebalo bi da dobije naselje Skrobara, kao i sela Kačarevo i Stari Tamiš.

U ambulanti „Centar“ u Pančevu pušten je u rad novi, savremeni aparat EKG, koji će pacijenti moći da koriste radnim danima i vikendom.

Pančevo će do kraja godine dobiti još jedan uređen park, Barutanu, koji će biti povezan sa Narodnom baštom i imaće biciklističku stazu, skejt-park, zid za penjanje, sportske terene, amfiteatar i mnoge druge zanimljive sadržaje.

Raspisan je konkurs za stipendiranje romskih srednjoškolaca i studenata koji žele da se obrazuju u oblasti medicine, farmacije, stomatologije i drugih zdravstvenih profila, a svi zainteresovani više informacija mogu dobiti ukoliko 23. maja od 11 do 13 časova dođu u Medicinsku školu „Stevica Jovanović“ u Pančevu.

Maturantska parada u Pančevu održaće se 20. maja na platou ispred Gradske uprave, kada će preko 700 maturanta iz pančevačkih srednjih škola pokušati da obori Ginisov rekord u istovremenom zajedničkom plesu.

Uzdin je ovogodišnji domaćin Festivala amaterskih pozorišta Rumuna Vojvodine, koji se završava 22. maja, dodelom nagrada u Alibunaru.

VRŠAC - U Vršcu neće biti isključenja struje.

Zbog izgradnje obilaznice, do 15. avgusta biće izmenjen režim saobraćaja na ulazu u Vršac iz pravca Beograda, a vozila će se propuštati naizmenično, jednom kolovoznom trakom.

Počela je akcija snimanja pluća Instituta za plućne bolesti Vojvodine iz Sremske Kamenice, kojom će do 13. juna biti obuhvaćena sva mesta vršačke opštine.

U okviru javnih radova, u akciji "Za čistije i zelenije selo" biće uposlene 24 osobe iz opštine Vršac, dok će Centar za socijalni rad zaposliti 4 žene kao ispomoć starima.

Za obrazovne ustanove u Vršcu obezbeđeno je 16 kompleta od po tri reciklažna kontejnera od 120 litara, namenjenih za odlaganje hartije, plastike i metala.

U Narodnom pozorištu "Sterija" u Vršcu večeras u 20 časova biće odigrana predstava "Ljubavi Džordža Vašingtona" u izvođenju pozorišta "Rešica" iz Rumunije.

Uskoro će početi izgradnja puta Tomaševac – Dobrica, što će meštanima u opštini Alibunar znatno skratiti put ka Zrenjaninu i Novom Sadu.

Povodom seoske slave, Mesna zajednica "Ilandža" 21. maja organizuje manifestaciju "Gulašijada", nadmetanje u kuvanju ovčijeg gulaša. Učešće po takmičaru iznosi 600 dinara, a prijave se mogu obavljati na telefon 065/ 659- 2590.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.