Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2012, 06:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD -

Danas se u Novom Sadu očekuje oblačno vreme sa mogućnošću povremenih padavina. Minimalna dnevna temperatura biće 10°C, a maksimalna dnevna 18°C. Brzina vetra iznosi 4m/s, dok je vlažnost vazduha 76%.

JGSP Novi Sad obaveštava korisnike usluga da će sutra privremeno biti izmenjene trase pojedinih gradskih linija. Od 10 do 15 sati, zbog održavanja maratonske trke, autobusi na linijama 11A i 11B neće saobraćati, dok će trase linija 1, 5, 6, 7 i 8 biti izmenjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na sledeći način:

Linije 1 i 8: u smeru ka centru autobusi iz Fruškogorske ulice skreću u ulicu Narodnog fronta, zatim desno na Bulevar oslobođenja (na stajalištu nakon skretanja iz Narodnog fronta na Bulevar oslobođenja vozila izdržavaju vreme do sledećeg polaska) , odakle desno ulaze na Bulevar cara Lazara i dalje nastavljaju postojećom trasom. U suprotnom smeru autobusi saobraćaju istom izmenjenom trasom.

Linija 5: autobusi sa Bulevara Mihajla Pupina (smer Klisa – DTD) skreću levo u Ulicu Ive Lola Ribara, odakle desno ulaze u Ulicu vojvode Putnika, te nastavljaju ka Trgu neznanog junaka (DTD) na redovno stajalište. Suprotan smer se odvija redovnom trasom.

Linija 6: trasa se skraćuje tako što će se autobusi okretati na terminalu u Šafarikovoj ulici.

Linija 7: umesto Bulevarom Evrope autobusi će koristiti Futošku ulicu i Ulicu cara Dušana (oba smera) , s tim da u smeru ka Futoškoj pijaci neće koristi ulicu Ive Andrića, već će iz Ulice cara Dušana skretati levo na Bulevar cara Lazara, zatim desno u Balzakovu ulicu, pa opet desno u ulicu Narodnog fronta do okretnice, odakle će nastavljati redovnom trasom.

Na izmenjenim delovima trase sve navedene linije koristiće postojeća stajališta drugih linija.

Javno komunalno preduzeće "Novosadska toplana" rekonstruiše dotrajali vrelovod i vrelovodne priključke u Radničkoj ulici od broja 31 do broja 45 pa je do 15. oktobra u tom delu izmenjen režim saobraćaja.

U predstojećoj grejnoj sezoni "Novi Sad gas" ukida odloženo plaćanje za isporučeni gas. Razlog je odluka "Srbijagasa" da tom preduzeću takođe fakturiše iznos mesečne potrošnje. Nov način naplate počinje od 1. novembra.

Predaja prijava za studente druge, treće i četvrte godine za studentske domove trajaće do 31. oktobra. Prijave se predaju u Studentskom centru u ulici Sime Miloševića 10.

Novosadski maraton biće održan sutra, a start trke je na Trgu slobode u 10 sati. Pored glavne trke, koja može da se trči i štafetno, u nedelju se održava i diplomatski maraton, trka od 10, 5 kilometara, trka zadovoljstva, trka mališana, puzeća trka beba i trka kornjača. Ove godine novina je i trka od 30 kilometara za takmičare koji ne mogu da istrče ceo maraton.

Sutra se zatvara dvanaesti sajam automobila "Auto show – Novi Sad".

SUBOTICA - Danas se u Subotici očekuje oblačno vreme. Minimalna dnevna temperatura biće 10°C, a maksimalna dnevna 18°C. Brzina vetra iznosi 3m/s, dok je vlažnost vazduha 78%.

Javno preduzeće "Suboticatrans" od 15. oktobra počinje sa uvođenjem elektronskog sistema naplate karata. Već od 1. novembra u Subotici će se gradski saobraćaj naplaćivati elektronski kupovinom dve vrste "SuBus" kartica koje će se očitavati na uređajima prilikom ulaska i izlaska iz autobusa. Cena autobuske karte uz "SuBus" biće 55 dinara, dok će karta kod vozača do nove godine koštati 60, a od nove godine 80 dinara.

Za nekoliko meseci će u javnom prevozu, na autobuskim stajalištima u Subotici biti postavljeni moderni LED ekrani koji će putnicima pružati razna obaveštenja o polascima i dolascima gradskih autobusa. Pored toga, biće nabavljeno i 30 ekrana za autobuse koji će na zvukovno - vizuelni način prikazivati koje je sledeće stajalište.

U okviru programa "Biznis mladih Srbije" raspisan je konkurs za biznis ideje namenjen mladima uzrasta do 35 godina, sa prebivalištem na teritoriji više gradova među kojima je i Subotica. Zainteresovani za ovakvu vrstu podrške mogu da se prijave na konkurs putem sajta http: //www. biznismladihsrbije. org do 28. oktobra 2012. godine.

SOMBOR - Danas će u Somboru biti pretežno oblačno sa mogućnošću padavina u večernjim satima. Minimalna dnevna temperatura iznosiće 8°C a maksimalna dnevna 17°C.

Nakon skoro šest meseci ponovo je počela da radi Narodna kuhinja u Somboru. Jesenji početak rada Narodne kuhinje, u kojoj će se svakodnevno pripremati 500 kuvanih obroka, finansiran je iz sredstava gradskog budžeta. Obroci koji se dele korisnicima materijalnog obezbeđenja porodice koji su "izabrani" po kriterijumima ovdašnjeg Centra za socijalni rad pripremaju se u Domu penzionera somborskog Gerontološkog centra, a dele se u prostorijama Crvenog krsta u Somboru.

Potvrde o školovanju dece u osnovnim i srednjim školama potrebno je dostaviti do 31. oktobra službi dečijeg dodatka gradske uprave u Somboru. Uz školsku potvrdu, potrebno je na uvid priložiti važeće rešenje o pravu na dečji dodatak.

ZRENJANIN - U Zrenjaninu se očekuje olačno i sveže vreme sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 18°C. Duva vetar brzinom 4m/s. Vlažnost vazduha je 71%.

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak 16. oktobra 2012. godine u 19 sati biće otvorena izložba pod nazivom "Grad biciklista – istorijski, etnoloski i umetnicki aspekti bicikla u Subotici". Ova izložba Gradskog muzeja Subotica posvećena je kulturi svakodnevnog bicikliranja. Tema izložbe je prikazana interdisciplinarno, pa se postavka sastoji iz tri osnovna segmenta: etnološkog, istorijskog i umetničkog. Izložba će u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biti postavljena do kraja novembra 2012. godine.

PANČEVO - Danas će u Pančevu biti oblačno vreme. Maksimalna dnevna temperatura iznosi 19°C. Brzina vetra iznosi 3m/s dok je vlažnost vazduha 81%.

SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici danas se očekuje porast temperature do 19°C. Brzina vetra iznosi 4m/s dok je vlažnost vazduha 71%.

Nakon 20 godina, PSC "Pinki" dobiće novu rasvetu. Veći deo mitrovačke hale će biti osvetljen, a u planu su i drugi radovi na ovom sportskom objektu.

Galerija "Lazar Vozarević" u Sremskoj Mitrovici raspisuje konkurs za "Sremski salon 2012". Radovi se mogu predati do 15. Oktobra u galeriji, u ulici Gradski park 4. Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 022/621 - 492.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas kiša

Izvor: Novine novosadske, 13.Okt.2012

Danas se u Novom Sadu očekuje oblačno vreme sa mogućnošću povremenih padavina. Minimalna dnevna temperatura biće 10°C, a maksimalna dnevna 18°C. Brzina vetra iznosi 4m/s, dok je vlažnost vazduha 76%..  .

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.