Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2012, 02:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD -

U Novom Sadu će bez struje od 8 sati do 12.30 biti Kisačka ulica (78-88), Sentandrejski put (2-10) i Ulica Hadži Đerina (1-7).

U Petrovaradinu će bez struje od 9 sati do 11.30 biti restoran, hotel "Leopold", Istorijski arhiv, Atelje, Hidrometeorološki zavod, Planetarijum, Gradsko zelenilo i Muzej.

U Kaću će bez struje od 8 do 12 sati biti deo naselja od Ulice Svetozara Markovića do Ulice Narodne vojske.

U Futogu će bez struje od 9 do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 12 sati biti Ulica Mladena Stojanovića (30-56) i (49-75).

U Kovilju će bez struje od 8.30 do 12.30 biti deo naselja od Trga solunskih dobrovoljaca prema autoputu.

U Suseku od 10 do 11 sati struju neće imati celo naselje.

Naselje Koruška (od autobuskog stajališta prema Čereviću) struju neće imati do petka od 8.30 do 13 časova.

Baštenski otpad će biti odnošen iz Kovilja, sa Klise, Slane Bare, Vidovdanskog naselja i Klisanskog brega, a sutra iz Futoga.

Broj telefona za hitne intervencije u zgradama JKP "Stan" je 0800 300 330. Građani mogu pozvati taj broj u slučaju zaglavljenog lifta i sprečavanja nastajanja većih materijalnih šteta svakog dana od 00 do 24 časa.

Radovi na postavljanju semafora na prelazu kod stadiona "Karađorđe", na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Vojvođanske ulice trebalo bi da budu završeni do kraja meseca.

Javno komunalno preduzeće "Novosadska toplana" vrši rekonstrukciju dotrajalog vrelovoda i vrelovodnih priključaka u radničkoj ulici od broja 31 do broja 45. Zbog izvođenja navedenih radova, do 15. oktobra, privremeno je izmenjen režim saobraćaja.

Zbog izgradnje vrelovodnog priključka u ulici Novosadskog sajma 21, do 1. oktobra privremeno će biti izmenjen režim saobraćaja na delu kolovoza, parkinga i trotoara u toj ulici.

U toku je punjenje kućnih instalacija zgrada, osim onih u ulicama gde se izvode radovi na vrelovodu. U slučaju curenja na unutrašnjim instalacijama, korisnici usluga toplane mogu da se obrate sektoru za odnose sa javnošću na telefone 0800-100-021, 420-853, 423-712, 4881-103, 4881-104 i 4881-106

Uprava za vanredne situacije upozorila je poljoprivrednike i građane u Novom Sadu i okolini na to da je zabranjeno spaljivanje biljnih ostataka i smeća, kao i loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od šume. Novčane kazne za nepoštovanje navedenih mera su od 10.000 do 500.000 dinara. U slučaju izbijanja požara i nastanka materijalne štete, može biti podneta i krivična prijava.

Radnici Elektrodistribucije "Novi Sad" do kraja meseca isključivaće potrošače, koji nisu na vreme izmirili račune. Potrošači iz kategorije privrede za ponovno priključenje moraće da plate 4.214 dinara.

Tokom međunarodnih sajmova "Lorist" koji počinju danas i traju do nedelje parking servis će posebno naplaćivati parkiranje kod sajamskih hala. Reč je o 700 mesta, koja će biti pod naplatom od 8 do 20 sati. Parking karta za ceo dan košta 250 dinara.

Zbog održavanja manifestacije "Dunavske noći Adica" od 15 časova 26. septembra do 14 časova 28. septembra biće izmenjene trase linija broj 6 (Adice – Podbara) i 6a (Adice – Veternik, OŠ "Marija Trandafil").

JGSP "Novi Sad" počelo je sa izradom đačkih karata. Cena izrade pokazne karte za đake i studente je 650 dinara, a zahtev za izradu legitimacije može se predati na svim kioscima JGSP-a.

Predaja prijava za studente druge, treće i četvrte godine za studentske domove trajaće do 31. oktobra. Prijave se primaju na adresi Studentskog centra u ulici Sime Miloševića 10.

Sportski i poslovni centar "Vojvodina" upisuje polaznike u sportsko–rekreativne škole na zatvorenom bazenu. Predviđena su tri programa: obuka neplivača, akvarobik i "Tata–mama, plivajte sa nama". Zainteresovani se mogu prijaviti na blagajni klizališta.

Novosađani mogu da zakazuju termine za biometrijsku ličnu kartu i pasoš putem SMS poruka na broj 2224. Upustvo za slanje poruka za zakazivanje građani mogu da vide na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zahtevi za izdavanje vozačkih dozvola primaju se i izdaju u šalter sali na Bulevaru oslobođenja 143. Zahtevi se mogu predati, a dozvole preuzeti svakog radnog dana od 7 do 21 čas.

Mesna organizacija invalida rada Vojvodine obaveštava da je počela da radi svakog četvrtka od 9 do 11 sati u velikoj sali MZ "Bistrica" u ulici Braće Dronjak 11.

JP "Poslovni prostor" objavilo je spisak slobodnih poslovnih prostora koji se mogu izdavati neposrednom pogodbom. zainteresovani mogu dogovoriti obilazak objekta i dobiti sve informacije na telefone: 021/489-00-12, 021/489-00-42 i 021/489-00-11, kao i na veb portalu www.nsprostor.co.rs

Udruženje samohranih roditelja "Kolona srca" poziva sve samohrane roditelje da se jave na druženje. Ciljevi su pravna i psihološka pomoć i pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju. Telefoni su 061/1115880 ili na fejsbuk stranici "Kolona srca".

U Ruskom centru pri gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" u toku je upis na besplatni kurs ruskog jezika za osnovce. Prijave na broj telefona 065-353-42-75, preko fejsbuk stranice ruskog centra i u prostorijama centra.

Noć istraživača biće održana 28. septembra, a centralno mesto manifestacije biće Trg slobode. Program će svečano biti otvoren u 17 časova nastupom univerzitetskog hora.

Izložba "Duh žita - slama u svakodnevici i ritualu" održava se u muzeju Vojvodine, a prateći program obuhvata izradu slamnatih šešira, pletenje posuda od slame i prezentaciju izrade suvenira od slame. Postavka će moći da se pogleda do kraja novembra.

Međunarodni filmski festival na temu života osoba sa invaliditetom "Uhvati sa mnom ovaj dan" trajaće do 30. septembra. Projekcije su u Velikoj sali Kulturnog centra, a počinju u 20 sati.

U Kulturnom centru Novog Sada otvorena je izložba slika Mihajla Petkovića. U istom prostoru u toku su i izložbe fotografija Luke Klikovca i crteža Gale Čakija.

Muzej savremene umetnosti Vojvodine će zbog rekonstrukcije biti zatvoren za posetioce još danas. Jesenju izlagačku sezonu otvoriće retrospektivna izložba Mire Brtke, 2. oktobra.

"Dunavske noći Adica“ pozivaju sve građane da se i ove godine pridruže i uživaju u programu tradicionalnog festivala koji se održava u četvrtak, 27. septembra na Adicama u Novom Sadu, Ulica Sime Šolaje 2a. Celokupni program dunavskih noći je besplatan.

Promotivni koncert klasične gitare "Mladi i muzika" biće održan u petak, 28. septembra u 17.30 u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u zmajevu.

SUBOTICA - U Subotici će bez struje od 8.30 do 13.30 biti naselje Gornji Tavankut.

U okviru akcije prikupljanja istrošenih baterija iz domaćinstava, na šetalištu na "Radijalcu", u blizini OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" postavljena je skulptura-posuda za prikupljanje tih baterija.

Učenicima srednjih škola koji iz subotičke opštine putuju za Bačku Topolu, Kanjižu, Sombor ili Novi Kneževac, mesečne karte moći će da regulišu u gradskoj upravi, Trg slobode 1, 3. sprat, soba 305, svakog dana od 9 do 13.30.

Elektronska naplata karata u subotičkom javnom prevozu počeće na jesen. Sistem "Subus" podrazumevaće plaćanje gradskog prevoza kupovinom i korišćenjem elektronskih pripejd kartica. Korišćenjem elektronskih kartica cena vožnje u gradskom prevozu biće 55 dinara, umesto dosadašnjih 60, dok će klasične papirne karte biti znatno skuplje.

Fondacija "Danilo Kiš" u saradnji sa udruženjem "Evropski pokret u Srbiji, Subotica" poziva mlade da sarađuju na izradi projekata iz oblasti omladinske kulture i stvaralaštva. Svi zainteresovani mogu doći u prostorije. omladinskog kluba "Skladište" svakog radnog dana od 12 do 14 časova, a fondacija mladima na raspolaganje nudi računare i pomoć stučnog lica

U omladinskom klubu "Skladište" otvorena je izložba radova nastalih tokom likovne radionice iskrice. Radionica je održana od 22. do 26. avgusta i u njoj su učestvovala romska deca uzrasta od 7 do 14 godina. Izložba je postavljena do 30. septembra.

U Suvenirnici Gradskog muzeja Subotice u toku je izložba "Doba grbova" umetnika Zoltana Kakonjija. Izložba će trajati do 29. septembra.

U gradskom muzeju u toku je projekat restauracija uživo, a posetioci mogu da je prate svakog radnog dana od 10 do 14 časova do kraja septembra.

SOMBOR - U Bezdanu će od 9 do 13 sati struja nestati u delovima ulica Rodine i Žrtava fašizma.

U Apatinu će od 8 do 13 sati bez struje ostati deo Ulice Ognjena Price.

Raspisan je javni poziv poljoprivrednim proizvođačima da dostave dokumentaciju radi dokazivanja prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2013. godinu. Rok za dostavljanje dokumentacije je 31. oktobar. Više informacija zakupci državne zemlje mogu dobiti na broj telefona 025 – 468 – 106 i 468 – 163, odnosno u žipanijskoj sobi 288 na prvom spratu.

JKP "Čistoća" Sombor pokreće akciju sakupljanja ambalažnog i električnog otpada. Građani mogu da obaveste službu JKP "Čistoća" Sombor putem telefona 422-099 o postojanju otpada, i da ga sami dopreme u reciklažni centar na staparskom putu. U tom slučaju biće im isplaćena nadoknada po cenovniku, u zavisnosti od vrste, količine i stanja otpada koji su dopremili. Ukoliko žele da JKP "Čistoća" preuzme otpad iz domaćinstva, u tom slučaju se ne isplaćuje naknada.

Potvrde o školovanju dece u osnovnim i srednjim školama potrebno je dostaviti do 31. oktobra službi dečijeg dodatka odeljenja za društvene delatnosti gradske uprave, na šalter broj 6 uslužnog centra u prizemlju županije. Uz školsku potvrdu potrebno je na uvid priložiti važeće rešenje o pravu na dečji dodatak.

Stručni ispit za pravna lica i preduzetnike koji se bave pružanjem računovodstvenih usluga, preduzeća za reviziju i ovlašćene menjače na području zapadnobačkog okruga održaće se u Somboru 18. oktobra u prostoru regionalne privredne komore Sombora. Rok za prijavu za polaganje stručnog ispita ističe 3. oktobra. Više informacija na 025/420 780

Gradsko veće Sombora donelo je odluku o radnom vremenu u ugostiteljskim, zanatskim i trgovinskim objektima i objektima za priređivanje igara na sreću. Radnim danom i nedeljom oni će raditi do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat.

Komisija za dodelu nagrade opštine Vrbas raspisala je konkurs koji je otvoren do 1. oktobra. Predloge za dodeljivanje nagrade mogu da podnesu sva zainteresovana fizička i pravna lica na adresu skupštine opštine Vrbas - Komisija za dodelu nagrade opštine Vrbas, Maršala Tita 89. Nagrada će biti dodeljena 20. oktobra na obeležavanju dana opštine Vrbas.

Počelo je prijavljivanje za peti šahovski turnir Sombor open. Poslednji rok za potvrdu učešća je 13. oktobar, a dva dana kasnije počinje takmičenje. Turnir se igra ponedeljkom, sredom i petkom od 18 sati u sokolskom domu. Kotizacija Za rejtingovane igrače iznosi hiljadu, a za nerejtingovane 1200 dinara. Informacija i prijave na 064/18 999 03 i na imejl dragisa.lemes@gmail.com

Počela je besplatna škola sporta za decu organizaciji sportskog saveza grada Sombora i sportskih klubova i udruženja. Škola se održava ponedeljkom i petkom od 19.30 do 20.30 u sali Osnovne škole "Ivo Lola Ribar". Više informacija na telefon 025-436-787.

Bijenale "Likovna jesen" biće održano u galeriji kulturnog centra "Laza Kostić" i galeriji savremene umetnosti gradskog muzeja. Otvaranje izložbe je 5. oktobra u 13 sati u galeriji savremene umetnosti gradskog muzeja, a biće postavljena do 28. oktobra.

Internacionalni festival reportaže biće održan od 12. do 15. oktobra u Apatinu u Banji Junaković. Sedamnaesto izdanje Interfera donosi takmičenje novinara u pet kategorija: novinskoj, televizijskoj, radijskoj, foto i komercijalnoj reportaži. Prijavljivnje je u toku i traje do sutra. Više informacija na sajtu festivala.

Somborsko pevačko društvo pozvalo je zainteresovane na audiciju za svoja tri hora: dva dečija i jedan omladinski.

Za mešoviti omladinski hor "Juventus kantat" audicija je svakog dana od 19 časova u somborskom pevačkom društvu, a kontakt telefon je 064/57 15 898.

U prostorijama somborskog pevačkog društva i gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" otvorena je dvojna izložba "Susreti". One prikazuju život u interkulturnoj sredini tokom prvog svetskog rata i današnji život Nemaca u podunavskom trouglu Srbije, Mađarske i Hrvatske.

SREMSKA MITROVICA - Javna preduzeća "Ingas", "Vodovod i kanalizacija" i "Komunalac" omogućila su plaćanje zaostalog dugovanja u više mesečnih rata. Potrebno je doći u određeno preduzeće i potpisati reprogram.

Autobusi koji su iz Inđije saobraćali prema "autletu", sada saobraćaju i do Novih Karlovaca.

U toku su radovi na starom mostu kod Beške i postojećim prilaznim putevima. Radovi će trajati do 15. novembra, a do tada će se saobraćaj odvijati dvosmerno na novom mostu.

Udruženje "Fokus" iz Novog Sada sprovodi program preventivne i vršnjačke edukacije u osnovnim i srednjim školama pod nazivom "Ti biraš", a odnosi se na reproduktivno zdravlje mladih, rizik ranog stupanja u seksualne odnose, prevenciji abortusa i polno prenosivih bolesti.

Galerija "Lazar Vozarević" u Sremskoj Mitrovici raspisuje konkurs za "Sremski salon 2012". Radovi se mogu predati od 1. do 15. oktobra u prostorijama galerije u ulici Gradski park 4. Konkurs je otvoren za stvaraoce sa prebivalištem na teritoriji Srema i mogu predati najviše tri rada koji nisu stariji od dve godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 022 621 492.

Povodom meseca solidarnosti koji se završava 17. oktobra, Crveni krst Šida poziva građane da se uključe u akciju pomoći socijalno ugroženim osobama, pod motom "Utoplimo ove zime sve one koji to ne mogu sami". Svi koji žele mogu da donesu u Crveni krst polovnu odeću, obuću, ćebad i posteljinu.

Narodna biblioteka "Dositej Obradović" u Staroj Pazovi zajedno sa 8 biblioteka po naseljima opštine Stara Pazova, ove školske godine upisaće i obnoviti članstvo svim đacima od 1. do 8. razreda besplatno.

ZRENJANIN - Bez struje od 9 do 12 časova će ostati deo Ečke.

Osma međunarodna izložba "Carstvo gljiva" održava se do srede u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanina. Publika će moći da vidi 45 fotografija koje je odabrao žiri na internet konkursu.

Humanitarni fond "Ljilja i Milka Mijatov" raspisao je javni poziv za dodelu stipendija uspešnim studentima osnovnih i master studija na novosadskom i beogradskom univerzitetu. Pravo učešća imaju studenti sa prosečnom ocenom većom od 8,5 i prebivalištem na području Zrenjanina od najmanje 5 godina. Visina mesečne stipendije je 5.000 dinara.

U organizaciji umetničke asocijacije Zrenjanina počeo je inkluzivno-kreativni program pod nazivom "Da se ja pitam…". Osnovni cilj jeste inkluzija dece sa teškoćama u razvoju, kao i upoznavanje, edukacija, osposobljavanje mladih novim i drugačijim kreativnim aktivnostima, poput različitih likovnih izraza.

Gradsko veće Zrenjanina uvelo je otvorenu kancelariju za prijem građana. Prijem je svakog dana, u kancelariji broj 108, uz obavezno prethodno zakazivanje na telefon 315-0-200.

Učenici koji putuju u srednje škole u Zrenjanin, đačku mesečnu kartu će plaćati 3.500 dinara, a razlika do pune cene karte će se regresirati iz budžeta grada.

U okviru ciklusa nemačkog filma "Kino on tour" Kulturni centar Zrenjanina sutra prikazuje film "Zofi Šol – poslednji dani", a u četvrtak film "Jela". Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 20 sati, a ulaz je besplatan.

KIKINDA - Bez struje od 7.30 do 11.30 ostati celo naselje Nakovo.

Dani ludaje održaće se u Kikindi od 11. do 14. oktobra. Pored biranja najveće i najteže ludaje planiran je i veliki broj gastronomskih, sportskih, dečijih i drugih sadržaja. Glavne muzičke zvezde su Vlado Georgiev i Ana Bebić, dok će poslednjeg dana manifestacije nastupiti bend "Zemlja gruva"

Osam ključnih raskrsnica, kao i tri ulaza u Kikindu i gradski trg uskoro će biti pokriveni video nadzorom. Kamere će beležiti saobraćajne prekršaje

Štete nastale na njivama u okolini Kikinde gde specijalizovane ekipe NIS-a izvode geofizička ispitivanja mogu da se prijave u trećoj mesnoj zajednici u ulici Miloša Ostojina, ili na telefon 064/ 641-59-48 radnim danima i subotom od 8 do 14 sati. Predstavnici NIS-a podsećaju da su prilikom izvođenja geofizičkih radova u ataru štete na usevima neminovne, i da će vlasnici biti obeštećeni.

U opštinama Kikinda, Nova Crnja, Sečanj i Žitište sprovodi se projekat "Uključi se i brini", a podrazumeva usluge pomoći u kući za decu sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama kao i usluge personalne asistencije. Informacije na sajtu www.ukljuci-ipa.rs.

U Kulturnom centru Kikinda danas i sutra održaće se 19. Zmajeve dečje igre. Za sve posetioce, a pogotovo one najmlađe biće upriličen bogat dvodnevni program u kojem će se predstaviti predškolske ustanove, osnovne škole, kulturno – umetnička društva, kao i dramski i književni stvaraoci iz Kikinde, Novog Sada, Beograda i drugih gradova.

Nova sezona u kikindskom Narodnom pozorištu počeće premijerom predstave "Pidžama za šestoro" zakazanom za 13. oktobar.

PANČEVO - U Pančevu će od 8.30 do 11.30 bez struje ostati delovi ulica Vršačke, Stevana Šupljikca i braće Jovanović.

Sledeća četiri meseca trajaće radovi u ulicama Ignjata Barajevca, od gimnazije do Mučeničke ulice, u ulici Vuka Karadžića, od ulice Braće Jovanović do ulice Đure Jakšića, kao i u ulicama Đure Jakšića i Kosovskoj. Iz JP "Direkcija" apeluju na građane da ne parkiraju automobile i na taj način smetaju radnicima.

Stovarišta u Pančevu dobro su snabdevena drvima i ugljem. Cene uglja su od šest do osamnaest hiljada dinara za tonu, a drva od četiri do trinaest hiljada dinara za tonu.

Grad Pančevo pokreće izradu plana za poboljšanje kvaliteta vazduha s obzirom na stalno prisustvo zagađujućih materija koje su registrovane gradskim monitoringom i merenjima zavoda za javno zdravlje.

Deca koja pohađaju srednju školu ili idu na fakultet, a korisnici su porodične penzije, u obavezi su da do kraja septembra dostave PIO Fondu potvrdu o školovanju, kako bi mogli da nastave da dobijaju penziju u kontinuitetu. Zbog toga, ovih dana pančevačka filijala PIO Fonda šalje obaveštenja korisnicima porodičnih penzija, kako bi ih podsetili na to da na vreme dostave potvrdu o školovanju.

Petnaesto Bijenale umetnosti u organizaciji kultUrnog centra Pančeva održava se do 7. oktobra. Naziv ovogodišnje manifestacije je "De/re/konstrukcija: prostor, vreme, sećanje". Sastoji se iz tri programska segmenta: filmskog, pozorišnog i segmenta vizuelnih umetnosti

u legatu Bate Mihajlovića otvorena je izložba fotografija i drugih dokumenata o prvom noćnom letu od Pančeva do Bukurešta. Izložba se može pogledati svakog radnog dana od 11 do 19 sati do 10. oktobra.

VRŠAC - Na putu Vršac-Zrenjanin u toku su radovi na održavanju koji će trajati do 15. novembra. Radovi se odvijaju bez obustave saobraćaja, ali je moguće njegovo usporeno odvijanje.

"Železnice Srbije" uvele su još dva voza koji će nedeljom saobraćati na relaciji Beograd Dunav stanica - Vršac. Voz iz stanice Beograd Dunav kreće u 7.20, a u Vršcu će, po redu vožnje biti u 9.16. Iz Vršca je polazak planiran u 16.45, a dolazak u Beograd Dunav stanicu u 18.45.

Skupština opštine Vršac odredila je da se građevinski otpad do 50 kubnih metara dnevno odlaže isključivo na deponiji u Vršcu, u ulici Vojvode Stepe bb.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Vršac poziva sva zainteresovana pravna i fizička lica koja imaju slobodne lokacije za izgradnju ili hale i proizvodne pogone, koje žele da izdaju ili prodaju potencijalnim investitorima, da se jave u opštinu, u kancelariju broj 122. Dodatne informacije na telefon 013/ 800-561.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.