Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2012, 04:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD -

U Novom Sadu bez struje od 8 do 10 sati biće Sunčani kej (od Veslačkog kluba "Vojvodina" do bivše firme "Neimar"), lokali u bivšoj firmi "Petar Drapšin" i kupalište Štrand.

Dom zdravlja u sklopu Studentskog centra, studentski restoran i asistentski dom ostaće bez struje od 10 do 12 časova.

U Sremskoj Kamenici ulice Javorova, Nevena, Jasmina i Nova biće bez struje od 9 do 11 sati.

U Veterniku će od 8 do 12 časova električne energije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neće biti u ulicama Kninskoj i Ive Lole Ribara, kao i delu naselja oko groblja.

U Kaću od 11 do 13 sati struje neće biti u Stanici za dehlorizaciju vode, a od 8 do 13 časova povremeno u pojedinim ulicama naselja.

Deo vikend naselja Koruška 2 u Suseku biće bez struje od 8.30 do 12.30.

Sviloš, Grabovo i Lug električnu energiju neće imati od 8.30 do 13 sati.

U Bačkom Petrovom Selu od 8 do 11 sati struje neće biti od Ulice Zmaj Jovine prema Tisi i od Ulice dr Kiš Imre prema Molu.

Bez vode će u Novom Sadu od 8 do 14 sati biti Ulica Sonje Marinković (od Radničke ulice do Bulevara Mihajla Pupina).

Počelo je asfaltiranje u delu Ulice Alekse Šantića, od raskrsnice sa Ulicom Vere Pavlović do raskrsnice sa Puškinovom ulicom, pa će te dve raskrsnice biti naizmenično zatvarane.

Počelo je očitavanje strujnih brojila pa se apeluje na građane da omoguće pristup radnicima "Elektrodistribucije Novi Sad" mernim instrumentima u svojim domovima. Svi koji će tokom perioda očitavanja biti odsutni od kuće trebalo bi da stanje sa brojila dostave putem kontakt centra "Elektrovojvodine", besplatnim pozivom na broj 0800/220-021.

Baštenski otpad biće odnošen iz Čeneja, Podbare, Salajke, Adamovićevog naselja, Detelinare, dela Staničnog bulevara, Velikog Rita, Malog Beograda i Pejićevih salaša.

Prskanje odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha u Novom Sadu i prigradskim naseljima trajaće do utorka, 21. avgusta.

Tretmani protiv odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha u opštini Sremski Karlovci i tretmani protiv odraslih komaraca sa zemlje u opštini Beočin traju do 19. avgusta. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili ih uklone najmanje 5 kilometara od mesta tretiranja. Dejstvo preparata je tri dana.

Kaćki most je otvoren za saobraćaj, dok će na temerinskom mostu zbog radova biti privremeno izmenjen režim saobraćaja koji će važiti do 1. septembra. Saobraćaj će privremeno biti preusmeren u krajnju desnu traku uz ograničenje brzine na 30 kilometara na sat.

GSP "Novi Sad" apeluje na korisnike prevoza da prilikom kupovine karte pripreme sitan novac kako bi olakšali posao vozačima u vraćanju kusura.

Autobusi broj 18 saobraćaju od terminala u Šafarikovoj ulici, Uspenskom ulicom, Jevrejskom, Bulevarom oslobođenja, ulicom Novosadskog sajma, Hajduk Veljkovom, Rumenačkom i Avijatičarskom ulicom do okretnice.

Za vreme letnjih meseci na liniji 4 saobraćaće solo vozila.

Linija 6a neće saobraćati za vreme raspusta, a na liniji 2 broj autobusa biće povećan za jedan.

U toku je konkurs za besplatan boravak dece u vrtićima predškolske ustanove "Radosno detinjstvo". Prijave se primaju svakog radnog dana od 8 do 17 časova u socijalnoj službi "Radosnog detinjstva" u Pavla Simića 9. Konkurs traje do 21. avgusta.

Novo letnje radno vreme blagajne JKP "Informatika" na Bulevaru Mihajla Pupina 5 je radnim danima od 8 do 15 sati. Subota i nedelja su neradni dani.

Od ovog meseca na računima objedinjene naplate ukida se servis video nadzora.

Novosađani mogu da zakazuju termine za biometrijsku ličnu kartu i pasoš putem sms poruka na broj 2224. Upustvo za slanje poruka za zakazivanje građani mogu da vide na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zahtevi za izdavanje vozačkih dozvola primaju se i izdaju u šalter sali na Bulevaru oslobođenja 143. Zahtevi se mogu predati, a dozvole preuzeti svakog radnog dana od 7 do 21 čas.

Uvodena je svakodnevna autobuska linija za Ohrid koja će saobraćati do 30. septembra. Cena karte u jednom pravcu iznosi 4.140 dinara, a povratna staje 6.990 dinara. deca od 2 do 12 godina plaćaju 50 odsto cene, a predviđeni su i popusti za putnike od 13 do 26 godina i za starije od 65 godina.

Naplaćuje se parking u okolini Štranda. Ima 670 parking mesta u Fruškogorskoj ulici kod okretnice, ispod Mosta slobode i u Kineskoj četvrti. Dnevna karta po ceni od 40 dinara može se kupiti na parkomatima na parkiralištima ili uplatiti SMS porukom na broj 8213

Parking servis pustio je u rad još dva parkirališta za bicikle i motocikle, kod Železničke stanice kapaciteta 30 bicikala i kod ulaza na Štrand ispod mosta slobode gde je, pored 140 mesta za bicikle, uređeno i 70 parking mesta za motocikle.

Mesna organizacija invalida rada Vojvodine obaveštava da je počela da radi svakog četvrtka od 9 do 11 sati u velikoj sali MZ "Bistrica" u Ulici Braće Dronjak 11.

JP "Poslovni prostor" objavilo je spisak slobodnih poslovnih prostora koji se mogu izdavati neposrednom pogodbom. Zainteresovani mogu dogovoriti obilazak objekta i dobiti sve informacije na telefone: 021/489-00-12, 021/489-00-42 i 021/489-00-11, kao i na veb portalu www.nsprostor.co.yu.

Otvorena je četvrta "Biblioteka na štrandu". Knjige se mogu iznajmljivati uz lični dokument, a u ponudi je literatura za decu i odrasle, kao i novine. Ukoliko nema knjige koju ste tražili, ona može biti dostavljena iz centralne biblioteke, ali se na to mora sačekati zbog ograničenog prostora.

U toku je akcija "Budi drug, pokreni sa knjigom jedan krug", gradske biblioteke i Pokreta gorana Novog Sada, u okviru koje će biti održano 30 radionica o značaju reciklaže papirnog otpada koje počinju u 19 sati. Ulaznica je dve prazne aluminijumske limenke ili pola kilograma papira za reciklažu, a svakog dana učesnik koji donese najviše otpada dobiće godišnju članarinu za gradsku biblioteku.

Memorijalni turnir u tenisu glavom "Vladimir Francišković" na Štrandu počinje sutra u 13 sati i trajaće do nedelje. Za najbolje su obezbeđene robne nagrade. Učešće na turniru se ne naplaćuje. Ekipe se mogu prijavljivati na samom terenu na centralnom delu plaže na Štrandu, a prijavljivanje je moguće i telefonom na broj 065/ 541-58-88 ili imejlom na adresu tenis.glavom@gmail.com.

Retrospektivna izložba slika "Milan Konjović: povratak u Pariz" otvorena je u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Izložba obuhvata izbor od 25 dela iz fonda Galerije "Milan Konjović" iz Sombora, a biće otvorena do 2. septembra.

Treći po redu festival "Dani Brazila" održaće se od 17. do 19. avgusta na više mesta u Novom Sadu. Svi programi su besplatni. Organizatori pozivaju zainteresovane da se prijave za učešće u radionicama, kao i završnoj karnevalskoj povorci na sajtu www.danibrazila.org.

U Kulturnom centru Novog Sada u toku je izložba dela Milorada Krstića koja traje do 22. avgusta, kao i letnja prodajna izložba koja će trajati do 1. septembra.

Izložba slika, akvarela i video radova Maje Erdeljan "Kolor terapija" u Muzeju Vojvodine traje do 25. avgusta.

Sedmi Međunarodni novosadski književni festival biće održan od 27. do 30. avgusta.

Svetoangelinski krušedolski sabor biće održan 11. i 12. avgusta u manastiru Krušedol. Praznično bdenje služiće se u subotu u 18 sati, a sveta arhijerejska liturgija u nedelju u 9.30.

SUBOTICA - U Subotici od 8 do 10 časova bez struje će biti Ulica Andrije Štampara, kao i delovi ulica Svetozara Miletića i Praške.

U Čoki će od 8.30 do 11.30 struja nestati u ulicama Senćanskoj, Željezničkoj, Vinogradskoj, Đure Daničića, Sportskoj, Proleterskoj, Žarka Zrenjanina, Vojvođanskih brigada, kao i u delovima ulica Potiskoj, Palih boraca i Sutjeskoj.

Saobraćaj lokalnih putničkih vozova na pruzi Beograd - Novi Sad - Subotica biće izmenjen do 11. avgusta, od 20.10 do 00.20. Lokalni putnički voz iz Subotice za Novi Sad u 19.27 saobraćaće do Bačke Topole i od Vrbasa do Novog Sada, a izostaće na deonici Bačka Topola - Vrbas. Kompozicija iz Novog Sada za Suboticu u 20.06 voziće do Vrbasa i od Bačke Topole do Subotice, a izostajaće na relaciji Vrbas - Bačka Topola.

Dom zdravlja Subotica obaveštava da će do 10. avgusta deo zdravstvenih ambulanata raditi sa izmenjenim radnim vremenom. Bački Vinogradi: ponedeljak, sreda i petak pre podne pola radnog vremena; utorak i četvrtak posle podne puno radno vreme; Tavankut: cele nedelje u jednoj smeni - pre podne; Dom penzionera: cele nedelje u jednoj smeni - pre podne; Hajdukovo: ponedeljak, sreda i petak pola radnog vremena (ponedeljak i petak pre podne; sreda posle podne); utorak i četvrtak po ustaljenom rasporedu; Peščara: ponedeljak, sreda i petak u jednoj smeni - pre podne; utorak i četvrtak u dve smene.

Linija broj 16 je produžena i saobraća do kružnog toka.

Pozivaju se građani koji žele da učestvuju u svojstvu popisivača u oblasti poljoprivrede, koji će biti sproveden od 1. oktobra do 15. decembra, da se od 10. do 14. avgusta prijave u opštini u kojoj stanuju.

U Subotici je počelo iznajmljivanje bicikala u okviru projekta "Su bajk" koji se realizuje u saradnji sa gradom. Bicikli će moći da se unajme kod Otvorenog univerziteta i na Paliću kod male gostione. Puštena je u rad i treća stanica, pa građani mogu da unajmljuju bicikle i u Dudovoj šumi, a stanica se nalazi pored Hale sportova. Poput prethodno otvorenih, opremljena je video nadzorom i prima 14 bicikala. Cena je 20 dinara za sat ili 100 dinara za ceo dan.

Kupanje na bazenima u Dudovoj šumi i na prozivci je bezbedno kada je reč o ispravnosti vode, dok se kupanje u jezeru Palić ne preporučuje.

Nastavlja se rekonstrukcija subotičke sinagoge, a radovi će biti završeni do kraja leta.

U okviru akcije prikupljanja istrošenih baterija iz domaćinstava, na šetalištu na "radijalcu", u blizini OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" postavljena je skulptura-posuda za prikupljanje tih baterija.

Učenicima srednjih škola koji iz subotičke opštine putuju za Bačku Topolu, Kanjižu, Sombor ili Novi Kneževac, mesečne karte moći će da regulišu u Gradskoj upravi, Trg slobode 1, 3. sprat, soba 305, svakog dana od 20. avgusta i to od 9 do 13.30.

Škola za osnovno obrazovanje odraslih "Jovan Jovanović Zmaj" vrši upis u sve razrede na srpskom i mađarskom jeziku, a upis traje od 20. do 31. avgusta. Sve informacije mogu se dobiti od 20. avgusta od 8 do 12 sati u sobi 310 ili na telefon 554- 600, lokal 115.

Odeljenje za vanredne situacije upućuje apel građanima da ne spaljuju travu i ne lože vatru na otvorenom prostoru, jer postoji realna opasnost da se proširi i prouzrokuje materijalnu štetu na okolnim objektima.

Centar za savetovanje i podršku porodici organizuje edukativno iskustvene grupe psihosocijalne podrške samohranim roditeljima sa teritorije grada Subotice. Savetovanje je besplatno i podeljeno u 4 grupe na srpskom i mađarskom jeziku.

Elektronska naplata karata u subotičkom javnom prevozu počeće na jesen. Sistem "Subus" podrazumevaće plaćanje gradskog prevoza kupovinom i korišćenjem elektronskih priprejd kartica. Korišćenjem elektronskih kartica cena vožnje u gradskom prevozu biće 55 dinara, umesto dosadašnjih 60, dok će klasične papirne karte biti znatno skuplje.

Interetno festival biće održan u Subotici od 22. do 26. avgusta. Posetioci će imati priliku da uživaju u izvornoj muzici i plesovima zemalja koji neguju tradicionalnu muziku, ali i da probaju razne specijalitete u gastro selu, kao i da posete vašar narodnih umetnosti i eko-kutak.

Festival međunarodnog dana mladih održaće se 12. avgusta. Program je podeljen u dve celine - Sajam omladinskih ideja i Humanitarnu žurku za Dečije odeljenje subotičke Opšte bolnice.

SOMBOR - U Somboru od 8 do 10 sati bez struje će biti ulice Uroša Predića, Jovana Dučića, Moskovska, Meše Selimovića, Petra Despotovića, Majora Gavrilovića, kao i Sportska hala "Mostonga", Ekonomska škola, Rasadnik i Bazen.

Od 10 do 12 časova struje neće imati ulice Jovana Popovića, Jovana Skerlića, Stevana Mokranjca, Žikice Jovanovića Španca, Dalmatinska, Đure Daničića, kao i Apatinski put (47-79, 58-88, 93-121).

Ulice Jorgovanska, Maksima Gorkog, Ilije Birčanina, Apatinski put (45-79, 23-43), Pere Segedinca, Nikole Pašića, Rade Končara, Mostarska, Matije Gupca, kao i Bolnica na Apatinskom putu bez struje će biti od 12 do 14 sati.

Nova Crvenka će ostati bez električne energije od 8 do 11 sati.

U Apatinu od 7.30 do 13.30 bez struje će povremeno biti delovi ulica Nove, Sonćanske, Stojana Matića, Lađarske, Dositeja Obradovića, Filipa Višnjića, Jovana Popovića, Vuka Karadžića, Petra Kočića, Alekse Šantića, Ivana Cankara, Marka Oreškovića, Žarka Zrenjanina, Petra Drapšina, 7. jula, Kružnog nasipa, Kopernikove, Muzičke, Velike, Lopovske, Barske, Pionirske, Oktobarske, kao i Ciganskog i Ciglana naselja, Štamparije i trafo-stanice "Korpara", "M.S.Elkop" i PIK uprava.

Naselje Ristovača biće bez struje od 8.30 do 13.30.

Policijska uprava u Somboru apeluje na građane da za vreme svog odsustva adekvatno obezbede kuće i stanove. Takođe, potrebno je da budu oprezni i prema ljudima koji po kućama sakupljaju različite novčane priloge, prose ili navodno traže posao, sakupljaju antikvitete i slično.

Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva, "Inokoop 2012" biće održan od 30. avgusta do 3. septembra u hali "Medison". informacije na telefon 025/420-780.

Somborski Parking servis počeo je sa primenom start-stop sistema naplate parkiranja preko korisničkog veb portala, odnosno aplikacije za pametne telefone koji koriste android i simbijan operativne sisteme.

JKP "Čistoća" Sombor pokreće akciju sakupljanja ambalažnog i električnog otpada. Građani mogu da obaveste službu JKP "Čistoća" Sombor putem telefona 422-099 o postojanju otpada, i da ga sami dopreme u reciklažni centar na Staparskom putu. U tom slučaju biće im isplaćena nadoknada po cenovniku, u zavisnosti od vrste, količine i stanja otpada koji su dopremili. Ukoliko žele da JKP "Čistoća" preuzme otpad iz domaćinstva, u tom slučaju se ne isplaćuje naknada.

Konkurs za popisivače na popisu poljoprivrede biće otvoren od 10. do 14. avgusta. Prednost će imati oni koji su stekli obrazovanje u poljoprivrednoj struci i učesnici popisa stanovništva prošle godine. Kandidati za popisivače mogu da se prijave u zgradi Županije u sali 142, kao i u kancelarijama seoskih mesnih zajednica, od 10 do 18 časova. Detaljnije informacije mogu da se pronađu na sajtu Republičkog zavoda za statistiku, kao i Grada Sombora.

Komisija za praćenje u Somboru podseća poljoprivrednike na to da je zabranjeno spaljivanje žetvenih ostataka slame i strnjike, kao i paljenje vatre na oranicama.

Na bazenima u Somboru cena ulaznice za odrasle je 100, a za decu do 14 godina 50 dinara. Radno vreme je od 10 do 19 sati, a vikendom do 20 časova.

Turnir u stritbolu "Sombor 2012." biće održan 13. avgusta u Sokolskom domu. Prijave i dodatne informacije mogu se dobiti u Sportskom savezu ili putem telefona 025/ 436-78.

Turnir u malom fudbalu "Apatin 2012." na otvorenim terenima Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" trajaće i ove nedelje. Svakodnevne utakmice igraće se od 19 do 23 sata.

Izložba skulptura u okviru simpozijuma skulptura Meander 2012 otvorena je u Apatinu i traje do 17. avgusta. Radovi od drveta i metala izloženi su u galeriji ,"Meander" kao i na više gradskih lokacija.

Takmičenje "Prva harmonika Vojvodine" biće održano 26. avgusta u Staparu u okviru Velikogospojinskih večeri.

Galerija Kulturnog centra "Laza Kostić" do 1. septembra radnim danima biće otvorena od 17 do 21 sat, a vikendom od 9 do 13 sati.

U toku je prijavljivanje za petodnevnu letnju "Eko-školu", na području rezervata "Golija-Studenica" koja se održava od 27. do 31. avgusta. Pravo prijavljivanja imaju studenti sa prebivalištem na teritoriji grada Sombora. Kandidati treba da pošalju popunjen prijavni formular i si-vi do 10. avgusta na mejl adrese ekokamp2012@gmail.com i bjovicic@sombor.rs. Organizatori eko-kampa snose i troškove organizacije, a rezultati konkursa biće objavljeni do 17. avgusta. Više informacija na telefon: 025/ 468 127.

U subotu, 18. avgusta održaće se ultramaraton od 60,1 kilometar. Start je u 10 sati ispred Županije u Somboru, a cilj je u Baji.

Festival tradicije, muzike, hrane i starih zanata "Bodrog fest 2012" održaće se 10. i 11. avgusta u Bačkom Monoštoru. U petak u 19 sati biće održano takmičnje u spremanju ribljeg paprikaša "Bodroški kotlić", uz pratnju tamburaša.

Međunarodni dan mladih tradicionalno će biti obeležen masovnom vožnjom bicikala ili nekog drugog prevoznog sredstva bez motora po gradu. U nedelju, u 19 časova iz Parka heroja kreće povorka koju predvodi kamion sa ozvučenjem, a koncert u Kabareu počinje u 21.15.

Tradicionalne "Velikogospojinske večeri" u Staparu trajaće od 11. do 30. avgusta. Svečano otvaranje je u 19 časova, u Crkvi Vavedenja presvete Bogorodice gde će biti održano večernje bogosluženje, a pola sata kasnije počeće takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša u dvorištu Osnovne škole "Branko Radičević". Seoska slava, Velika Gospojina biće obeležena svečanom liturgijom u Crkvi na Vodici pokraj kanala 28. avgusta u 10 časova.

Gimnazijska ulica, od Jevrejske do Ulice Svetozara Markovića, biće zatvorena za saobraćaj do 15. septembra.

ZRENJANIN - Gradska uprava Zrenjanin će i ove godine obezbediti đačke torbe i osnovni školski pribor za sve učenike koji su upisani u prvi razred osnovne škole. Đaci će poklon dobiti u svojim školama u prvim danima nove školske godine.

Predavanje na temu "Biopesticidi u poljoprivredi" biće održano sutra u 19 sati u maloj Sali Kulturnog centra, a namenjeno je poljoprivrednicima iz svih grana agrara.

Tretmani protiv komaraca u opštini Zrenjanin počeće 11. avgusta i trajaće do 22. avgusta. Preparat koji se koristi toksičan je za pčele pa se upozoravaju pčelari da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od mesta tretiranja. Dejstvo preparata je tri dana.

U okviru ciklusa ruskog filma, Kulturni centar Zrenjanina prikazaće film "Moskva suzama ne veruje" .Projekcija je u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

U okviru ciklusa ruskog filma, Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 15. i u četvrtak, 16. avgusta, prikazaće film "Nezavršena kompozicija za mehanički klavir" Nikite Mihalkova. Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

Izložba fotografija Igora Vitomirova "Stalker" biće otvorena u petak, 17. avgusta, u 19 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina.

U Narodnom muzeju u Zrenjaninu otvarena je izložba osam slikara iz ruskog grada Obrinjska. Izložba pod nazivom "Savremeni ruski slikari iz grada Obrinjska" na kojoj će biti predstavljeno oko 50 radova, trajaće do 13. avgusta.

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin otvorena je izložba slika i kompjuterske grafike pod nazivom "Nada je zauvek ostala na Dunavu - Put ka obećanoj zemlji" autora Mirjane Lehner Dragić i Marka Dragića.

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 15. avgusta u 19 sati biće otvorena izložba fotografija "Tranzicija" autora Slobodana Miškovića.

KIKINDA - U Kikindi i svim selima u opštini formirani su žetveni štabovi za zaštitu od požara. Žetvene radove nadziraće vatrogasci, poljočuvari i saobraćajna policija, a nepoštovanje utvrđenih propisa biće kažnjavano. Počela su neprekidna dežurstva u svim vatrogasnim domovima.

Osam ključnih raskrsnica, kao i tri ulaza u Kikindu i gradski trg uskoro će biti pokriveni video nadzorom. Kamere će beležiti saobraćajne prekršaje. Na pojedinim raskrsnicama učesnici u saobraćaju snimaće se u jednom, a na nekim u oba pravca.

Roditelji čija deca pohađaju vrtić predškolske ustanove "Dragoljub Udicki" smeštaj će od 1. septembra plaćati po starim cenama od 30. avgusta pretprošle godine. Boravak će koštati 3.100 dinara, smeštaj predškolaca 1.820 dinara, a jaslice 4.000 dinara. Cena poludnevnog boravka biće 1.200 dinara, dok je za predškolce upola manja.

U centru Kikinde postavljen je solarni punjač za mobilne uređaje "strawberry drvo" koji omogućava građanima da besplatno dopune baterije mobilnog telefona, digitalne kamere, tablet računara ili mp3 plejera. Pored toga, u blizini solarnog punjača omogućeno je besplatno surfovanje internetom.

Na Gradskom trgu otvorena je suvenirnica "Artesa" sa rukotvorinima i suvenirima na kojima je ispisano ime grada, a na nekim se nalaze prepoznatljivi motivi poput mamuta, sove ili suvače.

U opštinama Kikinda, Nova Crnja, Sečanj i Žitište sprovodi se projekat "Uključi se i brini", a podrazumeva usluge pomoći u kući za decu sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama kao i usluge personalne asistencije. Informacije na sajtu www.ukljuci-ipa.rs.

U Kikindi je pored nekadašnjeg bioskopa "Zvezda" otvorena prodavnica, kao i Informativno-edukativni centar za dijabetičare i gojazne osobe. Prodavnica nudi aparate za samokontrolu šećera, trake i lancete, kao i druge proizvode po jeftinijim cenama, a u centru se mogu dobiti i korisni saveti.

Programi letnjeg bioskopa humanitarnog teatra kikindskih srednjoškolaca i Narodne biblioteke "Jovan Popović" za prikupljanje pomoći za dečje odeljenje kikindske bolnice održavaju se sredom i subotom u dvorištu biblioteke u 20 sati. Ulaznica – dobrovoljni prilog je 50 dinara.

Humanitarni teatar srednjoškolaca "Gusani u magli" organizuje konkurs za najbolji niskobudžetni horor-triler film. Prijave i filmove treba poslati na mejl filmoviumagli@gmail.com do 10. avgusta. Najbolji film biće proglašen i simbolično nagrađen 18. avgusta u dvorištu Narodne biblioteke.

PANČEVO - Od 7.30 do 12 sati u Pančevu će bez struje biti delovi ulica Miloša Trebinjca, Dr Svetislava Kasapinovića, Cara Dušana i 6. oktobra.

U Crepaji od 7.30 do 13 sati električna energija neće biti u delu sela od ulice Heroja Raše ka Kovačici.

Na osnovu izveštaja od 7. avgusta sva kupališta u Pančevu i okolini rizična su po zdravlje i ne preporučuju se za kupanje. Jezero u Kačarevu koje je do sada imalo odgovarajući kvalitet vode za kupanje, više ne pripada drugoj kategoriji voda zbog prisustva suspendovanih materija, pokazali su rezultati analize uzoraka vode.

Zbog radova na izgradnji vodovoda do Starog Tamiša, za saobraćaj je zatvorena Ulica Stevana Šupljikca, od Ulice Ilije Garašanina do raskrsnice ulica Stevana Šupljikca, Bavaništanskog puta i Miloša Obrenovića. Radovi bi trebalo da budu završeni naredne nedelje.

Izmenjena je trasa gradskog autobusa na liniji 14 zbog radova na uglu ulica Svetog save i Zmaj Jovine, a privremeno su ukinuta stajališta u ulicama Moše Pijade i Svetog Save.

U kvaru je CT skener u pančevačkoj bolnici. Do popravke aparata, pacijenti kojima je potreban redovan CT pregled radi dijagnostike ili lečenja biće upućivani u Klinički centar Srbije u Beogradu sa overenim uputom od izabranog lekara. Onkološki bolesnici biće upućivani u Institut za radiologiju u Beogradu, a bolesnici kojima je neophodan hitan pregled ići će u urgentni centar u Beogradu. Ležeći pacijenti iz bolnice biće poslati na snimanje u Kliniku Sveti Sava u Beogradu.

Preventivna akcija snimanja pluća u opštini Pančevo nastavlja se sutra i prekosutra u Dolovu na platou ispred zdravstvene stanice od 10 do 16 časova. Građani bi prilikom odlaska na fluorografisanje trebalo da ponesu ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu ili neki drugi lični dokument.

Bioskopski program će se u avgustu odvijati na Letnjoj pozornici svakog ponedeljka, ali u novom terminu od 21.15. Karta, po ceni od 200 dinara, za sve bioskopske projekcije moći će da se kupi na blagajni Letnje pozornice sat vremena pre projekcije filma.

U dvorani Kulturnog centra u toku je rekonstrukcija bine koja će trajati do kraja avgusta. Do završetka radova programi Kulturnog centra odvijaće se na platou i na letnjoj pozornici.

Tokom avgusta, u okviru pančevačkih letnjih večeri, koje organizuje Turistička organizacija Pančeva, održavaće se škola salse "Salsa kubana". Ljubitelji plesa moći će da uživaju u ovom ritmu u Narodnoj bašti, ponedeljkom, sredom i nedeljom od 20 časova.

Međunarodni festival dečijih folklornih ansambala počinje 12. avgusta u 20 sati na Letnjoj pozornici Kulturnog centra Pančeva.

VRŠAC - Krenula je nova međunarodna linija srpske i rumunske železnice, voz saobraća dva puta dnevno na relaciji Vršac - Temišvar.

Skupština opštine Vršac odredila je da se građevinski otpad do 50 kubnih metara dnevno odlaže isključivo na deponiji u Vršcu, u Ulici Vojvode Stepe bb.

Do kraja kupališne sezone biće angažovano 12 spasilaca na gradskom jezeru u Vršcu. Radno vreme spasilačke službe biće od 9 do 20 časova svakog dana. Na jezeru će biti otvoren samo glavni ulaz koji će nadgledati ovlašćena lica, a svi alternativni ulazi će biti zatvoreni. Obezbeđeno je dežurstvo medicinske službe.

Manifestacija "55. Dani berbe grožđa" biće održana 14, 15. i 16. septembra.

Počelo je "Vršačko kulturno leto 2012", koje će trajati do 14. septembra. Program manifestacije se i ove godine bazira, prevashodno, na angažovanju lokalnih umetnika, kao i promovisanju mladih, neafirmisanih ili malo afirmisanih autora iz svih oblasti umetničkog stvaranja i delovanja.

SREMSKA MITROVICA - Sezona kupanja na gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici trajaće do 30. septembra. U cilju povećanja bezbednosti pešaka, mitrovačka saobraćajna policija uspostavila je pozornički rejon na gradskoj plaži. Obilaziće teren dvokratno, od ranih jutarnjih časova do 16 sati povremeno, a od 16 do 24 časa stalno.

Novi objekat specijalizovane prodavnice za dijabetičare i gojazne osobe otvoren je u Pivarskoj ulici 4 u Sremskoj Mitrovici.

Tokom održavanja međunarodnog festivala folklora "Srem folk fest" utvrđuje se poseban režim saobraćaja do 12. avgusta od 19.30 do 22.30. Za saobraćaj se zatvaraju deo ulice Kralja Petra Prvog, Vuka Karadžića od raskrsnice i Žitni trg, a zabranjeno je skretanje desno na raskrsnici Trga Nikole Pašića i Trga Svetog Stefana.

Za septembarski upisni rok, na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Sremskoj Mitrovici ostalo je upražnjeno još nekoliko mesta na smerovima za finansirajuće studente. Sve dodatne informacije u vezi sa upisom mogu se dobiti u školi od 8 do 12 časova ili na telefon 621-684.

Mitrovačka biblioteka "Gligorije Vozarović" organizuje tradicionalne letnje radionice koje će trajati do 16. avgusta.

Ponedeljkom, utorkom i sredom, sa početkom u 10 časova, deca uzrasta od 5 do 15 godina mogu se družiti i razvijati svoje kreativne sposobnosti.

Izabrani kandidati na preliminarnoj listi za opštinske instruktore za popis poljoprivrede objavljenoj na oglasnoj tabli opštine Ruma i sajtu te opštine, treba da se jave popisnoj komisiji, u Glavnoj ulici 155, od 10. do 12. avgusta, od 8 do 15 časova, kako bi potvrdili svoje učešće u tom popisu, kao i da donesu spisak dokumenata.

U toku je sezona kupanja na Borkovcu. Obezbeđeni su čamac i tuševi. Spasioci će dežurati od 9 do 19 časova, a ispravnost vode u jezeru proverava se svaka dva dana.

Javna preduzeća "Ingas", "Vodovod i kanalizacija" i "Komunalac" omogućila su plaćanje zaostalog dugovanja u više mesečnih rata. Potrebno je doći u određeno preduzeće i potpisati reprogram.

JKP "Vodovod i kanalizacija" u Inđiji pozivaju korisnike da zbog izuzetno visoke temperature racionalizuju potrošnju vode iz mreže javnog vodovoda. Posebno se apeluje na korisnike koji zalivaju povrtnjake i voćnjake vodom iz mreže da to rade sa alternativnih izvora, u Novom Slankamenu sa bunara Mesne zajednice, u izvorištu Beška sa kaptažnog bunara ili iz svojih kućnih bunara.

Tokom avgusta u Inđiji biće priređene manifestacije koje uključuju "Zlatni kotlić" u Starom Slankamenu, "Inđijsku gitarijadu", "Likovnu koloniju" u Čortanovcima, "Pudarske dane" i "Beščansku gitarijadu".

Fond za razvoj poljoprivrede Vojvodine raspisao je konkurse za dodelu kredita za izgradnju novih objekata namenjenih skladištenju žitarica i za nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu u 2012. godini. Više informacija na sajtu www.indjija.net.

Objavljen je preliminarni spisak kandidata za obuku za opštinske instrukture u popisu poljoprivrede 2012. godine. Do 12. avgusta kandidati koji se nalaze iznad crte su dužni da popisnoj komisiji donesu: kopiju lične karte ili pasoš, overenu kopiju diplome o stečenoj stručnoj spremi, kopiju radne knjižice, uverenje da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da nije podignuta optužnica, uverenje da je lice na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i broj tekućeg računa.

Autobusi koji su iz Inđije saobraćali prema autletu, sada saobraćaju i do Novih Karlovaca.

U toku su radovi na starom mostu kod Beške i postojećim prilaznim putevima. Radovi će trajati do 15. novembra, a do tada će se saobraćaj odvijati dvosmerno na novom mostu.

Bazen u Inđiji otvoren je od 10 do 19 časova radnim danima. Cena dnevne ulaznice je 230 dinara.

Evidentiranje stambenih potreba najugroženijih kategorija izbeglica i interno raseljenih lica traje do 30. septembra, kao i lica koja su ukinula status.

Narodna biblioteka "Dr Đorđe Natošević" u Inđiji u saradnji sa udruženjem "Prijatelji dece Inđije" i ove godine organizuje letnji program u cilju popularizacije knjige i čitanja među decom i omladinom pod nazivom "Ljubav stvara bolji svet". Radionice će se odvijati svakog utorka do 28. avgusta, od 17 časova u inđijskoj biblioteci.

Povereništvo za izbeglice Opštine Šid obaveštava izbegla lica iz te opštine da dođu u to povereništvo, u Cara Lazara 10, kako bi popunili upitnike. Dobijeni podaci služiće za procenu potreba u cilju njihovog zbrinjavanja.

Republički zavod za statistiku raspisao je javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače koji će biti angažovani na predstojećem popisu poljoprivrede, od 1. oktobra do 15. decembra. Detaljnije informacije mogu se naći na sajtu Zavoda za statistiku, a prijave kandidata primaće se od 10. do 14. avgusta u opštinskim popisnim komisijama.

Kancelarija za mlade opštine Šid organizuje akciju prikupljanja starih udžbenika osnovnih i srednjih škola. Učenici koji žele da poklone stare udžbenike, mogu da ih donesu u Karađorđevu ulicu 85, radnim danima do 15 časova. Akcija će trajati do kraja avgusta.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana 16.avgusta u Erdeviku.

U Galeriji "Sava Šumanović" sutra će u 20 sati biti otvorena izložba "U zaleđu prestonice - opština Šid u kasnoj antici" na kojoj će, po prvi put u tom gradu, biti izložen zlatni šlem iz Berkasova.

Radnici JKP "Standard" angažovani su ovih dana na uređivanju i ograđivanju Katoličkog groblja gde su zamenili stubove i postavili novu žičanu ogradu u dužini od 300 metara. Popravljena je i ograda na gradskoj deponiji.

Prva međunarodna revija paradnih konja i fijakera održaće se u Šidu 11. avgusta. Organizator manifestacije koja se po prvi put održava u toj sredini je Konjički klub "Graničar 2011", sa ciljem promovisanja konjičkog sporta.

Tradicionalno takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša "Zlatni kotlić" biće održano 12. avgusta u 15 časova u Moroviću. Kotizacija iznosi 3.000 dinara, a obezbeđene su bogate nagrade.

Turistička manifestacija "U susret Preobraženju" u Erdeviku počinje sutra i trajaće do 19. avgusta. Biće priređen zabavni i sportski program koji će početi kotlićijadom i druženjem lovaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.