Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2011, 06:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD -

U Sremskoj Kamenici povremeno neće biti struje od 8 do 18 sati.

U Rakovcu neće biti struje od 8 do 11 časova u delu naselja Dumbovo.

U Čereviću će bez struje ostati ulica Maršala Tita od 11.30 do 13 sati.

U toku je očitavanje stanja na merilima potrošnje toplotne energije za grejanje i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za oktobar. Mole se potrošači da omoguće pristup mernim instrumentima u podstanici.

U naredne dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedelje počeće rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici dr Ilije Đuričića, Trandžamentskoj, Tunisava Paunovića, Dragutina Šenka, Ljermontovljevoj i ulici Ognjena Price.

Kontejneri za krupni otpad će do strede biti postavljeni u MZ "Jugovićevo" na uglu ulica Milenka Grčića i Pavla Orlovića, Janka Čmelika i Nikole Mirkova, na parking prostoru u ulici Veselina Masleše 136 i na kraju ulice Teodora Kračuna.

Baštenski otpad sutra se odnosi se iz Kaća, a potrebno ga je ostaviti ispred kuća do 6 sati ujutru.

JKP "Čistoća" postavlja još šest podzemnih kontejnera za odlaganje komunalnog otpada. Dva na Trgu Marije Trandafil, dva u Pašićevoj ulici preko puta Matice srpske i dva na uglu Masarikove i ulice Vuka Karadžića.

Ove nedelje radnici JKP "Gradsko zelenilo" započeće hortikulturno uređenje Somborskog bulevara.

U toku je deratizacija glodara u gradu i prigradskim naseljima. Ekipe ciklonizacije deliće besplatne preparate, a akcija će trajati oko dva meseca. Za potrebe tretiranja pozvati broj 641-23-22.

Zbog radova na održavanju saobraćajnih površina u delu Kosovske ulice, od ulice Marka Miljanova do Jaše Ignjatovića, linije 6, 11a i 11b saobraćaće izmenjenim trasama do 31. oktobra.

Trasa linije broj 7 privremeno je izmenjena. Umesto Bulevarom Evrope autobusi u oba smera voze ulicama Cara Dušana i Futoškom, a koriste se stajališta drugih linija. Izmena trase važi do 15. novembra.

Novi dispečerski broj za transportne intervencije zavoda za hitnu medicinsku pomoć je 021/640-01-24.

Gradski ombudsman će 26. oktobra posetiti MZ "Jugovićevo" od 10 do 13 sati. Pozivaju se građani da prema tom rasporedu zaštitniku građana podnesu pritužbu ukoliko smatraju da su povređena njihova prava.

Komunalna policija od sada kontroliše i dečja igrališta i parkove sa ciljem sprečavanja sve učestalijeg uništavanja mobilijara postavljenog u njima.

Pismeni ispit iz poznavanja grada za taksiste održaće se 1. novembra u 15.30, a formulari za prijavu ispita mogu se preuzeti na portirnici u Skupštini grada.

Od sutra će moći da se koristi javni solarni punjač mobilnih telefona "Strouberi drvo" koji će biti postavljen na platou ispred Spensa.

Škola klizanja na spensu počinje 25. oktobra. Cena kursa je 2.000 dinara, a upis je na blagajni klizališta.

Od danas početinje da radi besplatno savetovalište za mlade i porodicu u ulici Aleksandra Tišme 7. Više informacija na telefon 633-91-11.

Tribina "Lakše do prava" u organizaciji centra "Živeti uspravno" održaće se od 14 sati do 15.30 na Pravnom fakultetu.

Akademsko kulturno-umetničko društvo "Sonja Marinković" upisuje nove članove u folklorni ansambl, narodni i tamburaški orkestar, školu tambure, mešoviti hor, kao i akademsko i dečje pozorište. Više informacija na telefon 021/458-022 i 450 798 svakog radnog dana od 9 do 16 sati.

Pokret gorana Novog Sada od 25. do 29. oktobra organizuje ekološku, turističku i privrednu manifestaciju ''Novosadska jesen'' na prvom spratu Spensa svakog radnog dana od 8 do 20 sati.

SUBOTICA - U Kanjiži od 8.30 do 10 sati neće biti struje u ulicama Save Tekelije, Lala, Kestenova, Pozorišnoj i Svetog Stefana.

U Kanjiži će od 10 sati do 11.30 bez struje ostati Subotički put i Školski trg.

Bez struje od 11.30 do 13 časova biće ulice Branka Radičevića, Somborska, Baranjska, Sokolska, Senćanska, Breze, Kosovska, Mala i Mačvanska.

Bez struje od 8.30 do 10.30 biće delovi ulica Stevana Mokranjca, Marka Marulića, Harangozoa Vilmoša i Metohijske.

Bez struje od 9 do 12 sati biće delovi ulica Vojislava Ilića, Beogradskog puta, Aksentija Marodića, Jovana Pačua, Plate Dobrojevića, Starine Novaka, Žedničke, deo Trga Paje Jovanovića, Podravska, Grmečka, Milutina Bojića, Stanoja Glavaša, Rudarska i Murska.

Bez struje od 11 do 13 časova ostaće Čavoljska ulica, Čikeriska i delovi Stevana Filipovića i Karađorđevog puta.

Počelo je jesenje očitavanje vodomera u domaćinstvima potrošača široke potrošnje. Ukoliko za vreme očitavanja ne bude nikoga na adresi, možete sami očitati stanje i prijaviti ga vodovodu radnim danima od 7 do 19 časova, kao i subotom od 7 do 15 sati ili telefonom na broj 557-711.

"Subotica-trans" nabaviće 10 minibusa za prevoz putnika u gradskom saobraćaju. Zainteresovani dobavljači mogu dostaviti svoje ponude do 31. oktobra.

U toku je adaptacija zgrade Stomatološke službe. Iz Doma zdravlja apeluju na pacijente da imaju strpljenja i razumevanja zbog toga što će se u narednom periodu rad obavljati otežano, uz manje izmene. Detaljnije informacije mogu se dobiti na telefone 645-527 i 645-545.

U toku je izgradnja parkinga u ulici Cara Lazara. Do kraja novembra u planu je izgradnja 43 parking mesta, a parking u tom delu biće besplatan do proleća.

U toku su radovi na putu između Bikova i Oroma. Kada se ta deonica asfaltira biće završena rekonstrukcija trinaest ulica koje su oštećene prilikom izgradnje Koridora 10.

Dom zdravlja i lokalna samouprava Opštine Kanjiža, povodom meseca zdrave hrane, raspisali su konkurs pod nazivom "Kuvajmo za zdravlje". Svi zainteresovani mogu učestvovati tako što će poslati recept nekog zdravog jela. Recepti se šalju u Dom zdravlja u Kanjiži ili mejlom dzkanjiza@tippnet.rs još sutra.

Crveni krst Subotice otvorio je konkurs za najstarije sugrađane i bračni par sa najviše godina bračnog staža. Konkurs je otvoren do kraja oktobra. Kandidati mogu da se prijave lično u prostorijama crvenog krsta, putem telefona 621-101 ili u Mesnim zajednicama.

U Senti je u toku izgradnja rampi na svim važnijim pešačkim prilazima i prilagođavanje trotoara što će omogućiti lakše kretanje lica sa invaliditetom.

SOMBOR - Danas će od 9 do 16 sati bez struje ostati područje Trafo stanice "Venac Petrove gore" i "Vase Pelagića".

Područje Trafo stanice "Rokovci" ostaće bez struje od 9 do 14 časova.

U Bezdanu će od 8 do 13 sati bez struje biti područje Trafo stanice "Ružina-mala".

U toku su radovi na lokalnom putu između Bačkog Monoštora i Bezdana i trajaće do 1. decembra. Taj deo puta će tokom radova biti zatvoren za saobraćaj između 7 i 18 časova.

Do 27. oktobra održava se licitacija državnih oranica u šest katastarskih opština u Kulskom ataru. Prijave važe još sutra.

U Vrbasu je otvoren konkurs koji obezbeđuje subvencije za poslodavce pri zapošljavanju kandidata sa liste Nacionalne službe za zapošljavanje. Pravo učešća imaju svi poslodavci registrovani u opštini, koji redovno izmiruju obaveze.

U toku je konkurs za obuku iz starih zanata, a prijaviti se mogu nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijala u Somboru. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u odeljenju za privredu - soba 226 lično ili putem telefona 025/468-146 i 025/468-182.

Dom kulture u Sivcu otvorio je konkurs za učešće na 27. Festivalu akustičarske muzike "Famus". Konkurs je otvoren do 10. novembra, a zainteresovani treba da pošalju demo snimak autorske kompozicije, tekstove i biografiju u Dom kulture u Sivcu poštom ili mejlom na adresu www.domkulturesivac.net.

Asocijacija za razvoj Zapadnobačkog okruga "Podunavlje" ponovo organizuje kurs mađarskog jezika po ceni od 1.000 dinara mesečno. Kurs počinje 31. oktobra, u Gradskoj kući, kancelarije 22, 23 i 24. Nakon završenog tečaja polaznici će biti nagrađeni kraćim boravkom u Mađarskoj. Više informacija na telefone 025/449 270 i 063/71 83 694.

Klub "Omladina pokreće akciju" raspisao je konkurs za muzičarke i fotografkinje. Pravo učešća imaju amaterske i profesionalne fotografkinje, domaće kantautorke, autorke instrumentalne muzike od 15 do 30 godina kao i ženski bendovi. Rok za prijave je 31. oktobar.

ZRENJANIN - U Novom Bečeju neće biti struje od 9 do 13 sati u ulicama Josifa Marinkovića, Slobodana Perića, 5. oktobra, Marka Oreškovića, Slavka Babića, Krajiškoj, 7. jula, Branka Radičevića kao i u delovima ulica Bore Glavaša, Karađorđeve, Štrosmajerove i Osnovnoj školi "Josif Marinković".

Policijska uprava apeluje na građane da ne pale otpad i podseća na to da je zakonom o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva i smeća na otvorenom. Novčana kazna u slučaju kršenja tog zakona za pravna lica iznosi od 300.000 do milion dinara, a za fizička od 10.000 do 50.000 dinara.

Predavanje na temu "Poredak ljubavi" u saradnji sa Udruženjem "Zdrav život" biće održano danas, u velikoj sali Kulturnog centra od 18 sati.

U okviru ciklusa francuskog animiranog filma, u sredu i četvrtak biće prikazani filmovi "Mačji život" i "Starica i golubovi".

VRŠAC - Svi studenti, korisnici porodične penzije, do kraja oktobra treba da filijali PIO Fonda dostave potvrdu o upisu školske godine, kako im isplata ne bi bila obustavljena.

Zbog radova na asfaltiranju završnog sloja obilaznice oko Vršca do 31. decembra biće izmenjen saobraćaj na putu M-1.9, E-70, Beograd-Vršac, na ulazu u Vršac iz pravca Beograda. Saobraćaj se obavlja naizmenično jednom kolovoznom trakom prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

KIKINDA - Opštinski sekretarijat za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine podseća građane na to da je zabranjeno paljenje lišća na javnim površinama i u dvorištima. Za one koji prekrše tu odluku kazne su od 2.500 do 75.000 dinara. Građani koji uoče da neko pali lišće mogu to da prijave na telefon 30-60-60.

Počela je besplatna deratizacija u svim domaćinstvima i ustanovama, predškolskim i školskim objektima, deponijama i parkovima. Akcija će trajati mesec dana. Građani koji ne budu kod kuće preparat mogu preuzeti u javnoj agenciji za poljoprivredu ili u seoskim mesnim zajednicama.

Počela je primena novog pravilnika o izvođenju pasa na javne površine. Za one koji se ne budu pridržavali zakona kazne su od 2.500 do 75.000 dinara. Mlađi od 18 godina ne mogu da izvode ljubimce.

Do 28. oktobra trajaće akcija besplatnog fluorografskog snimanja pluća u ađanskoj opštini za rođene 1981. godine i starije.

PANČEVO - U Omoljici od 7.30 do 16 sati struje neće biti na levoj strani sela, u centru i delu ka Banatskom Brestovcu i Ivanovu.

Ivanovo će ostati bez struje od 7.30 do 16 časova.

Počeo je sa radom "Sistem 48" koji omogućava građanima da, prijave komunalni problem koji imaju. U roku od 48 sati problem bi trebalo da bude otklonjen ili građanin obavešten o statusu svog zahteva. Telefon za prijave je 013/ 308-948.

U Pančevu je otvorena Kancelarija zaštitnika prava građana kome će moći da se obrate sva fizička i pravna lica koja smatraju da su im ugrožena prava od strane organa gradske uprave.

U Centru za socijalni rad u toku je evidentiranje građana koji imaju pravo na finansijsku pomoć za plaćanje komunalnih računa. Novac će biti uplaćivan komunalnim preduzećima kod kojih korisnik ima dugovanje. Zainteresovani mogu da se prijave centru za socijalni do kraja meseca od 15 do 19 sati.

Prvi Međunarodni festival klasične muzike održaće se 29. i 30. oktobra u organizaciji Kulturnog centra Pančeva i Balkanske kamerne akademije. Ulaz za sve koncerte je besplatan.

Pančevački džez festival održaće se u Kulturnom centru od 11. do 13. novembra.

SREMSKA MITROVICA - U Rumi će bez struje od 9 do 13 sati ostati naselje Tivol, a od 8.30 do 13.30 mesto Jarak.

JKP "Vodovod" u Šidu će do kraja oktobra završiti izgradnju hlorne stanice u blizini Gibarca. U ulici Veljka Paunovića biće izgrađena vodovodna mreža u dužini od jednog kilometra sa 50 priključaka.

Javno preduzeće "Ingas" u Inđiji obaveštava potrošače da će im u narednom periodu pomoći pri paljenju gasnih peći savetom preko telefona ili dolaskom na adresu.

Javno preduzeće "Srem-gas" obaveštava korisnike da su se u Sremskoj Mitrovici pojavili odžačari koji nude uslugu pregleda dimovodnih instalacija ne izdajući potrebno uverenje o njihovoj ispravnosti, a usluge naplaćuju na licu mesta.

Žitelji Iriga i Vrdnika koji drže stoku imaju obavezu da jednom mesečno iznose stajnjak iz svojih domaćinstava van sela. Za nepoštovanje ove odluke komunalna inspekcija izricaće kaznu od 25.000 dinara.

U Beški se organizuje akcija "Velika dela mog malog sela" sa ciljem prikupljanja elektronskog i električnog otpada. Građani tu vrstu otpada mogu da donesu na parking ispred mesne zajednice gde se nalazi veliki namenski kontejner, a učenici u PVC kontejnere u školi. Svaki donosilac učestvuje u nagradnoj igri. Akcija se završava u nedelju.

U organizaciji Opštine Stara Pazova i Sremske privredne komore, od 30. oktobra do 1. novembra održaće se Regionalni sajam privrede u prostorijama Osnovne škole "Rastko Nemanjić Sveti Sava" u Novoj Pazovi .

U Muzeju naivne umetnosti "Ilijanum" u Šidu, otvorena je izložba ručno slikanih unikatnih tašni, umetnica iz Novog Sada. Izložene su 33 tašne. Izložba je prodajnog karaktera a posetiti je možete još sutra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanje grejanja

Izvor: TimockeVesti.net, 24.Okt.2011

Izveštaj JKP 'Toplana Bor' o isporuci toplotne energije za dan 24. oktobar 2011. god. Poštovаni korisnici, zbog zаmene cirkulаcione pumpe nа sekundаrnom delu mreže, bez grejаnjа u prepodnevnim sаtimа biće zgrаde nа аdresi: Nikole Pаšićа 30, 32, 34 kаo i deo zgrаde 36. Zаhvаljujemo...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.