Sednica Skupštine grada: Neće biti kvoruma za smenu Pavličića?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine grada: Neće biti kvoruma za smenu Pavličića?

NOVI SAD -

Odbornici opozicionih stranaka u Novom Sadu koji su juče podneli inicijativu za smenu gradonačelnika i svih članova gradskog veća sastali su se danas i, prema nezvaničnim informacijama, neće se pojaviti na današnjoj sednici Skupštine grada, što bi moglo da dovede do nedostatka kvoruma za traženu smenu svih gradskih čelnika, saznaje Radio-televizija Vojvodine.

Prema Poslovniku skupštine, ako gradonačelnik i članovi gradskog veća danas ne budu smenjeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostaće na svojim funkcijama još najmanje šest meseci jer se inicijativa za njihovu smenu može ponovo podneti tek po isteku tog roka.

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov zakazala je za danas u 15 časova sednicu skupštine grada, posle inicijative 34 odbornika, koji su u utorak predali zahtev za smenu gradskih čelnika.

Kako je saopšteno iz Skupštine grada Novog Sada, sednica će se održati u Velikoj sali Skupštine Vojvodine, s obzirom da se Velika sala Skupštine grada renovira i da u njoj ne postoje uslovi za održavanje sednica gradskog parlamenta.

Sazivanje sednice zatražile su odborničke grupe "Pokrenimo NS-Tomislav Nikolić" koju predvodi SNS, "Svi za NS" koju čine odbornici SPO i Romske demokratske stranke, "Novi SAD odmah" čiji su članovi odbornici grupe građana Dveri NS i grupe građana NOPO, kao i odborničke grupe DSS.

Oni su juče predali predsednici skupštine Aleksandri Jerkov zahtev za sazivanje vanredne sednice novosadskog parlamenta.

U predatom zahtevu se traži smena predsednice Skupštine grada, smena sekretara i zamenika sekretara Skupštine, predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja, te predsednika, zamenika predsednika i članova Gradske izborne komisije, kao i direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća.

Direktan prenos sednice Skupštine grada Novog Sada možete pratit na Prvom programu RTV-a od 15 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.