Sedmočlana porodica dopunjuje kućni budžet mašinskim vezom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2020, 12:11

Sedmočlana porodica dopunjuje kućni budžet mašinskim vezom

Da višečlana porodica može složno da funkcioniše i u izazovnim vremenima najbolje pokazuje primer bračnog para Milićev. Pre nešto više od godinu dana, sa petoro dece preselili su se iz urbanog dela Kikinde u kuću sa širokim dvorištem u Banatskom Velikom Selu. Uz primarne poslove, Milićevi su dodatni izvor zarade našli i u mašinskom vezu.

Bračni par Milićev iz Kikinde dugo je tražio adekvatan dom za svoju sedmočlanu porodicu. Cena nekretnina i pogodnosti koje pruža >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuća van grada bili su prelomni da se nastane u Banatsko Veliko Selo, gde do samog preseljenja nisu nikog poznavali.

„Stvorila se prilika da kupimo kuću i odlučili smo se za Banatsko Veliko Selo, jer je ono, prema našem mišljenju, najlepše selo, možda čak i u Vojvodini. Obišli smo sve, pogledali, pregledali. Ovde je stvarno divno, ljudi su odlični, a mesto je jako lepo“, kazao je Dragan Milićev.

Da bi porodici obezbedili lepši život, Milićevi su odlučili da kućni budžet dopune kroz mašinski vez. Kako kažu, u tom poslu su samouki, a inspiraciju pronalaze i u tradiciji i u svetu društvenih mreža. Naročito im se dopada vez na peškirima.

„To je nešto što mi je privuklo pažnju: da se prave korpe i torte od peškira, sa nekim inicijalima, samim imenom ili nekim podacima, kao npr. vez za krštenje. Tu postoje svi podaci: od imena deteta, datuma krštenja i to je po meni super, jedna lepa uspomena“, saopštila je Gabrijela Milićev.

Sedmočlana porodica, u kojoj najstarije dete ima 12, a najmlađe tri godine, može da funkcioniše samo uz dobru organizaciju. Zato se Gabrijela i Dragan trude da jedno drugom budu najveća podrška.

„Bavim se ovim porodičnim poslom, koji mi trenutno radimo, mašinskim vezom. Bavim se decom isto kao i ona i radim u firmi isto kao i ona. Nema nikakve razlike između mene i nje“, kazao je Dragan.

„Hvala suprugu, on mi je jako velika podrška i on učestvuje u svemu tome. Mislim da zbog tog i uspevamo, zato što oboje funkcionišemo isto. Nema „moj posao, tvoj posao.“ Funkcionišemo zajedno“, saopštila je Gabrijela.

Život na selu doneo je u porodicu Milićev novu energiju. Raduje ih što deca odrastaju u bezbednoj sredini, u prostranom dvorištu, gde mesta ima za možda još jednog člana o budućnosti, kako sada maštaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.