Sedam kandidata za Februarsku nagradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2020, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam kandidata za Februarsku nagradu

Članovi Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu prihvatili su na današnjoj sednici sedam inicijativa za Februarsku nagradu za 2019. godinu i sve podnete inicijative stigle su blagovremeno, do 31. decembra 2019. godine.

Među kandidatima su predsednica NURDOR-a Joland Korora (podnosioci inicijative Nataša Stefanović i Marija Baškal), generalni direktor JMU Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica (podnosilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << inicijative Udruženje medijskih profesionalaca Vojvodine), član Evropske akademije nauka i član Američke akademije za radiohirurgiju dr Novak Vukoje (podnosioci inicijative Evropska akademija nauka, Beograd i predsednik Skupštine Opštine Sečanj Arsen Plahin), mašinski inženjer u penziji i humanitarac Zoran Kocić (podnosilac inicijative Relja Aleksić), kik-bokser i humanitarac Nenad Pagonis (podnosilac inicijative Udruženje "Biznisnova" Novi Sad), magistar književnih nauka mr Boško Brzić (podnosilac inicijative Vladimir Cvijin Spremo) i magistar geo-nauka Bojan Radojević (podnosilac inicijative Luka Labus).

Na sledećoj sednici članovi Komisije će predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine Grada Novog Sada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada - 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

7 kandidata za Februarsku nagradu Novog Sada

Izvor: Luftika.rs, 10.Jan.2020

Članovi Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu prihvatili su na sednici sedam inicijativa za Februarsku nagradu za 2019. godinu.. Kandidati su:. – predsednica NURDOR-a Joland Korora,. – direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica,. –...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.