Sat za našu planetu u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2018, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sat za našu planetu" u Novom Sadu

Isključivanjem svetla na sat vremena 15 gradova i opština u Vojvodini učestvovalo je u najvećoj globalnoj akciji "Sat za našu planetu". Od 20.30 do 21.30 časova u mraku je bilo i nekoliko lokacija u Novom Sadu.

Isključivanjem svetla na najvažnijim gradskim, pokrajinskim, kulturnim i verskim objektima Novi Sad je i ove godine podržao akciju "Sat za našu planetu".

Akcija je održana pod sloganom "Poveži se sa planetom" i upozorava na ubrzano smanjenje raznolikosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biljnog i životinjskog sveta.

Tačno u 20.30 časova u centru Novog Sada svetla su isključena u Srpskom narodno pozorištu, Gradskoj kući kao i Rimokatoličkoj crkvi "Ime Marijino".

Tačno sat vremena u mraku su bile i Gradska uprava za zaštitu životne sredine, Petrovaradinska tvrđava, Saborna crkva Sveti Đorđe, zgrada Pokrajinske vlade, a svetla u svom domu isključili su i mnogi Novosađani.

U akciji "Sat za našu planetu", koju svake poslednje subote u martu organizuje "Svetska organizacija za prirodu", ove godine učestvovalo je oko 7.000 gradova širom sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NIS u globalnoj ekološkoj akciji „Sat za našu planetu“

Izvor: Vostok.rs, 25.Mar.2018

Sinoć, tačno u 20,30 časova, isključeno je dekorativno osvetljenje u poslovnim centrima NIS-a u Novom Sadu i Beogradu. Na sat vremena, nije bio vidljiv ni prepoznatljiv logo naftne kompanije na vrhovima ovih reprezentativnih arhitektonskih zdanja.. . . Na ovaj način, NIS je postao deo globalne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.