Sastanak predsednika Srbije sa ambasadorom Nemačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 04:26

Sastanak predsednika Srbije sa ambasadorom Nemačke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom o najvažnijim aktuelnim temama, bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Vučić je izrazio zahvalnost nemačkim investitorima što zapošljavaju više od 67.000 ljudi i ocenio da nemačke kompanije imaju izuzetan uticaj na preduzetnički duh i radne navike.

Ambasador Šib je Vučiću predstavio novu direktorku Nemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ) u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Danijelu Funke i novog šefa kancelarije KfW Rudigera Hratmana, te istakao da je Vlada nemačke u poslednjih 20 godina sa KfW i GIZ u Srbiji realizovala projekte vredne dve milijarde evra.

Šib je najavio da će fokus Nemačke u Srbiji i dalje biti na projektima iz oblasti održive ekonomije, dualnog obrazovanja, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, kao i na vladavini prava i da Nemačka trenutno podržava Srbiju u tim oblastima sa 240 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački ambasador kod Vučića

Izvor: B92, 26.Jan.2021

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić je ambasadoru Nemačke Tomasu Šibu izrazio zahvalnost nemačkim investitorima što u Srbiji zapošljavaju više od 67.000 ljudi...Šib je naglasio da „Srbija Nemačkoj nije samo snažan ekonomski partner", već da je Nemačkoj „najvažniji partner u regionu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.