Šaranović se nije žalio, pravosnažna optužnica za ubistvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2018, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaranović se nije žalio, pravosnažna optužnica za ubistvo

Vladimir Šaranović (42) nije se žalio zbog potvrđivanja optužnice kojom se tereti za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

Zbog toga je posle isteka zakonskog roka za žalbu, rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica postalo pravosnažno 31. jula, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

U narednom periodu očekuje se zakazivanje suđenja.

ŠŠaranović se optužnicom tereti za krivična >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Optužnicom je zbog marihuane obuhvaćena i njegova supruga, koja se tereti za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu.

Od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen 24. avgusta.

Na saslušanju u tužilaštvu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu.

ŠŠaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a bio je branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića, koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRETI MU 40 GODINA ROBIJE Šaranović se nije žalio, potvrđena optužnica za ubistvo Zreleca

Izvor: Blic, 30.Avg.2018

Vladimir Šaranović (42) nije se žalio zbog potvrđivanja optužnice kojom se tereti za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

Nastavak na Blic...

Dva muškarca uhapšena u Nišu, zaplenjeni oružje i droga

Izvor: RTS, 31.Avg.2018, 10:15

Niška policija zaplenila je više od deset kilograma droge i dva pištolja i uhapsila V. P. i S. T. iz okoline tog grada. . Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.