Saradnja RTV-a i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2017, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja RTV-a i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine

Protokol o saradnji između Radio-televizije Vojvodine i novosadskog Muzeja savremene umetnosti Vojvodine verifikovali su danas u Muzeju generalni direktor pokrajinskog javnog servisa dr Miodrag Koprivica i v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti Vojvodine Radovan Jokić. 

Pomenuti dokument samo je potvrda dosadašnje uspešne saradnje, ali i osnova za njeno produbljivanje, složili su se potpisnici Protokola, čijem potpisivanju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za kulturu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić.

"Retko se dešava da se medijske kuće, na ovakav način, povezuju sa institucijama kulture. Ovo je početak veće akcije, čiji je cilj da kultura izađe u javnost. Na tu temu razgovarao sam i sa resornim ministrom Vladanom Vukosavljevićem i zaključili smo da će slična akcija biti pokrenuta i u Srbiji, jer imamo značajne kulturne ustanove, kvalitetne umetnike sa domaćim i internacionalnim rezultatima, i o tome mora da se govori u javnosti", istakao je pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić.

Izražavajući zahvalnost Radio-teviziji Vojvodine i njenom generalnom direktoru dr Miodragu Koprivici, v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti Vojvodine Radovan Jokić ukazao je na izuzetan značaj potpisanog Protokola za tu ustanovu kulture.

"Muzej savremene umetnosti Vojvodine radi na visokom profesionalnom nivou, a uz pomoć RTV-a postaćemo vidljiviji i omogućiti kulturnoj publici da se upozna sa našim radom", naglasio je Jokić.

Nastavak dosadašnje uspešne saradnje potvrdila je odgovorna urednica kulturno-umetničkog programa RTV-a Staša Jamušakov.

"Naš kulturno-umetnički program već dugo godina ima lepu saradnju sa Muzejom. Mi pratimo gotovo sve njihove programe, a sa tim ćemo nastaviti i ubuduće, na obostrano zadovoljstvo", kazala je Jumušakov, koja je i najavila novu emisiju "Art-erija".

Emisiju "Art-erija" možete pogledati na Prvom programu (RTV1), svakog radnog dana, u 22.30 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.