Saradnja Novog Sada i Zagreba u oblasti PR-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2018, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Novog Sada i Zagreba u oblasti PR-a

Akademija umetnosti u Novom Sadu potpisala je sporazum o saradnji sa agencijom "Apriori World" iz Zagreba, koja organizuje 16. "PRO.PR" konferenciju, pokrenutu sa idejom okupljanja stručnjaka iz područja odnosa s javnošću. 

U okviru saradnje, studenti će napraviti 26 skulptura koje će biti dodeljene na konferenciji na Zlatiboru.

Mladi umetnici nemaju toliko šansi kao nekad. Treba više voditi računa o njima i nagrađivati ih, rekao je Danijel Koletić, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << PRO.PR konferencije, prilikom sklapanja sporazuma sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu i dodao da je povezivanje umetnosti i biznisa veoma važno, kako bi se stvorio prostor za mlade umetnike.

"PRO.PR je možda kap u moru da ih učinimo ponosnim, ali i funkcionalnim zašto njihove nagrade neće završiti na policama njihovih soba ili Akademije, nego će biti zaista uručene i putovaće kako u Srbiji, tako i po svetu", kaže Koletić.

Akademija umetnosti trudi se da omogući studentima da realizuju umetničke aktivnosti van okvira redovnih zadataka tokom studija, tako da takav tip saradnje nije ništa novo za Akademiju, rekao je dekan, Siniša Bokan.

"To je prilika našim studentima posebno kada je u pitanju public relations i da budu neko čiji će rad biti stavljen i u tu vrstu prizme koja je izuzetno izoštrena prizma komunikacije tako da smatramo da je lepa prilika da se naši studenti i njihov rad afirmiše, valorizuje", kaže Bokan.

Tačno 26 skulptura treba da bude gotovo do 20. februara, a njih će praviti studenti sa studijskog programa vajanja i oni koji imaju vajanje kao izborni predmet, što su mahom studenti treće i četvrte godine Departmana likovnih i primenjenih umetnosti.

"Pre svega da ispoštuju temu koja se odnosi na komunikaciju i to užu komunikaciju u poslovnom svetu, što se materijala tiče poprilično velika sloboda, naravno mi kao Akademija pokušavamo da izađemo u susret da nešto od tih materijala obezbedimo", objašnjava Slavko Živanović, Šef katedre za vajanje.

Akademiji će biti uplaćeno i hiljadu evra namenjenih za putovanje studenata i posetu izložbe koju budu izabrali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Potpisivanje sporazuma o saradnji između Akademije umjetnosti Novi Sad i agencije Apriori World

Izvor: Capital.ba, 06.Feb.2018, 11:42

NOVI SAD, Danas je na Akademiji umjetnosti potpisan sporazum o suradnji između Akademije umjetnosti Novi Sad i agencije Apriori World, organizatora 16. međunarodne konferencije za odnose s javnošću PRO PR koja se ove godine održava u Srbiji. Ovim Sporazumom potpisnici ugovora obvezali su se na međusobnu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.