Sajam saobraćaja u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2018, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam saobraćaja u Novom Sadu

Statistika govori da je prošle godine bilo tri puta manje saobraćajnih nesreća nego pre deset godina. Ipak, sve dok ima žrtava na putevima, neophodno je i dalje investirati u unapređenje bezbednosti u saobraćaju, a u tom kontekstu važna je i panel diskusija održana na drugom Sajmu saobraćaja.

Sistemskim pristupom radu, organizacijom u oblasti saobraćaja, kao i definisanjem strateških dokumenata, možemo doći do standarda bezbednosti u saobraćaju koje su uspostavile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najbolje države. Srbija je usvojila strategiju o bezbednosti u saobraćaju kao i akcioni plan, ali mora se raditi na njegovom unapređenju kao i podsticanje operativnog rada na lokalnom nivou.

S druge strane, investiranje u saobraćajni sektor od vitalnog je značaja i za razvoj privrede i ekonomije, ističe pokrajinski sekretar Nenad Grbić.

Pokrajinska vlada konstantno ulaže u vodni, železnički i drumski saobraćaj, ali značajne su investicije i na lokalnom nivou. Međutim, danas u Novom Sadu imamo čak 130 hiljada vozila, dok je posle Drugog svetskog u njemu živelo 65 hiljada ljudi, te je problem parkiranja sve veći.

U okviru drugog sajma saobraćaja biće održan međunarodni Simpozijum: "Prevencija saobraćajnih nezgoda na putevima 2018" , ali će biti reči i o izazovima u radu transportnih preduzeća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.