Sajam domaćeg turizma Upoznaj Srbiju u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2021, 02:47

Sajam domaćeg turizma "Upoznaj Srbiju" u Novom Sadu

Danas i sutra u Tržnom centru Big u Novom Sadu održava se sajam turizma. Više od 50 izlagača, za dva dana, predstaviće svoje ponude posetiocima.

Godina koja je iza nas naučila nas je da i Srbija i te kako ima šta da ponudi domaćim i stranim turistima. Podstakla je domaćine da poboljšaju svoju ponudu, počnu da se oglašavaju i da svoje domaćinstvo ubeleže na turističku mapu.

„Mi trenutno imamo 16 kategorisanih seoskih domaćinstava i kada me pitaju koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je marketing najbolji za seoska domaćinstva, mislim da je sama korona i sama ova situacija doprinela da se seoska domaćinstva razviju u Mitrovici", rekao je Dušan Drča, direktor turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

50 izlagača za dva dana predstaviće destinacije u Srbiji, predele, gradove, sela, ljude i običaje. U prva 4 meseca, zabeležen je porast broja turista za 38,6 odsto.

„Ja se nadam da će posetioci Big šoping centra imati priliku da uživaju u bogatoj ponudi i da će stvarno u skladu sa nazivom sajma upoznati Srbiju, upoznati svoju zemlju", rekla je Nataša Pavlović, direktorka TO Vojvodine.

„Znamo kada se granice otvore mnogi će otići na more ali ni jedno sunce kao sunce u Srbiji i Vojvodini ne greje tako lepo. Ni jedna hrana nije tako ukusna a mislim da nigde ljudi nisu tako dobri i ljubazni i nigde vam se neće tako obradovati kao kad odete u Čurug, Bečej, Krupajsko vrelo", rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Jedan od ciljeva sajma je podrška radu ugostiteljske i turističke privrede a samo ove godine Pokrajinska vlada je za tu namenu izdvojila preko 100 miliona dinara. Sajam turizma „Ja volim Srbiju“ možete posetiti danas i sutra od 10 do 20 časova u TC BIG.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.