Sačuvajmo rit u Sremskim Karlovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sačuvajmo rit" u Sremskim Karlovcima

U Sremskim Karlovcima sutra se završava drugi međunarodni kamp "Sačuvajmo rit", koji je organizovao Pokret gorana Vojvodine. Uz druženje, volonteri kampa upoznali su se sa specifičnostima lokaliteta karlovačkog Dunavca i pomogli njegovo uređenje.

Karlovački dunavac kao deo Specijalnog rezervata prirode Koviljsko-petrovaradinski rit, mozaika vodenih, močvarnih, livadskih i šumskih staništa bogatih biljnim i životinjskim svetom, zanimljivo je mesto za istraživače i ljubitelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prirode. Zato raduje to što je poslednjih godina mnogo urađeno na uređenju tog lokaliteta, u čemu su doprineli kampovi Pokreta gorana Vojvodine. Ovog leta održana su dva pod sloganom "Sačuvajmo rit," a okupila su 40-ak stranih i domaćih volontera.

"Sve naše aktivnosti koje smo zacrtali smo realizovali a to je čišćenje atarskog puta u dužini od 1200 metara, postavljanje dva komplet mobilijara, uređivanje letnje učionice i pravljenje mosta”, rekao je Marko Ljubičić iz Pokreta gorana.

Sve aktivnosti na ovom lokalitetu sprovode se prema uslovima Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, uz podršku na lokalnom i nacionalnom nivou. I u narednom periodu radiće se na uređenju ovog lokaliteta kao turističke i sportske tačke, ali i kao mesta za istraživanje specijalnog biodiverziteta sa ciljem očuvanja ekološke celovitosti i održivog korišćenja prirodnih resursa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.