Šabac: Zapisničarka tužioca odavala službene tajne?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac: Zapisničarka tužioca odavala službene tajne?

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena je zapisničarka iz Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Danka Popović jer je u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenima se primenjuju posebne mere nadzora.

Zbog ovakvog postupanja ugrožene su brojne operativne obrade i bezbednost postupajućih službenika MUP i BIA, saopštilo je tužilaštvo za organizovani kriminal, kojem će Popovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti privedena na saslušanje u roku od 48 sati, nakon čega će biti odlučeno o daljem toku krivičnog postupka.

Popovićevoj se na teret stavlja krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ona se tereti da je u svojstvu daktilografa - zapisničarke Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, koja je bila zadužena za obradu inicijativa za primenu posebnih dokaznih radnji - nadzora, komunikacije i kretanja osumnjičenih lica, u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenim licima je u toku primena posebnih dokaznih radnji sa stepenom tajnosti - strogo poverljivo, navodi se u saopštenju.

Akcija je sprovedena u saradnji tužilaštva i SBPOK-a - Odeljenje za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala - Odsek za suzbijanje visoke korupcije i BIA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POMAGALA KRIMINALCIMA Daktilografkinja Višeg javnog tužilaštva u Šapcu uhapšena zbog ODAVANJA SLUŽBENIH TAJNI

Izvor: Blic, 27.Nov.2019

Daktilografkinja Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Danka P. uhapšena je jer je u više navrata tokom ove godine odavala službene tajne koje je doznavala na svom radnom mestu.

Nastavak na Blic...

Narkodilerima javljala da ih policija prati: Zapisničarka tužilaštva odavala tajne i ugrožavala operativce na terenu

Izvor: Večernje novosti, 28.Nov.2019, 01:50

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena zapisničarka Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Danka Popović jer je odavala tajne ljudima iz kriminogenog miljea ŠABAC – Zapisničarka Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Danka Popović (36) iz ovog grada, koja je u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.