SSP: Srbija progoni IT frilensere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2020, 15:58

SSP: Srbija progoni IT frilensere

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da se danas ceo svet otima za programere, a Ministarstvo finansija Srbije ih progoni, preti im po medijima i tera ih da napuste Srbiju i prenesu svoje poslovanje u neku drugu zemlju.

Srbija spada u zemlje sa najvećim brojem frilensera po glavi stanovnika, a skoro 50 odsto svih frilensera u Srbiji su programeri za razvoj softvera, ukazala je SSP.

Ta stranka predlaže da se frilenserima odmah obezbedi otpis poreskog duga starijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 12 meseci, kao i reprogram poreskog duga u poslednjih 12 meseci, bez kamate na 60 meseci, identično kao i velikim poreskim obveznicima.

Trebalo bi obezbediti i jednostavnu onlajn registraciju, bez fizičkog kontakta sa administracijom i podnošenja dokumentacije, automatsko oporezivanje, bez obaveze podnošenja poreske prijave, kao i poresku obavezu koja mora da bude niža od drugih evropskih zemalja, da bi u Srbiji zadržali postojeće i privukli nove frilensere, navodi se u saopštenju.

Stranka je istakla da je potreban jedinstven, predvidiv iznos poreske obaveze, bez obzira na delatnost i opštinu u kojoj žive.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SSP: Dok se ceo svet otima za programere, u Srbiji ih progone i teraju da napuste zemlju

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2020

Dok se ceo svet otima za programere, Ministarstvo finansija u Srbiji ih progoni, preti im po medijima i tera ih da napuste Srbiju i prenesu svoje poslovanje u neku drugu zemlju, saopštila je Stranka slobode i pravde (SSP)..."Kada već ne može da obezbedi posao za programere, država mora da prepozna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.