SRS: Rešiti problem pasa lutalica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2014, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Rešiti problem pasa lutalica

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad izražava nezadovoljstvo i zabrinutost povodom uznemirujućih vesti o učestalim napadima pasa lutalica na ulicama Novog Sada, saopšteno je iz ove partije.

"Imajući u vidu činjenicu da se broj tužbi za napade pasa, ali i materijalnu štetu koju prouzrokuju na privatnim objektima u odnosu na prošlu godinu drastično povećao, Srpska radikalna stranka postavlja pitanje koja je svrha novoformiranog Javnog komunalnog preduzeća "Zoohigijena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i veterina Novi Sad". Broj od preko 7.000 pasa, koji slobodno ili u čoporima kruže gradom, posledica je gradske odluke donete 2010. godine, prema kojoj je zabranjena eutanazija nezbrinutih životinja i koja Grad košta preko 300 miliona dinara na godišnjem nivou. Srpska radikalna stranka smatra da je u cilju opšte bezbednosti građana, posebno imajući u vidu sigurnost naših najmlađih sugrađana, ali i smanjivanja enormnih gradskih izdataka po ovom pitanju potrebno hitno reagovati", navodi se u saopštenju SRS.

"SRS je mišljenja da je jedino logično rešenje ovog problema izmena gradske odluke iz 2010. godine, i uvođenje norme koja se pokazala kao uspešna u većini evropskih metropola, da je nakon mesec dana od oglašavanja za udomljavanjem psa lutalice iz gradskog azila, dozvoljeno njegovo uspavljivanje, kao vid najhumanijeg čina prema životinji za koju društvo ne pokazuje nikakav interes", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.