SREĆAN KRAJ Mlada roda poletela i vratila se u svoje gnezdo

Izvor: Blic, 22.Jul.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SREĆAN KRAJ Mlada roda poletela i vratila se u svoje gnezdo

Mlada roda koja je ispala iz gnezda sa visokog dimnjaka stare mešaone stočne hrane u centru Čoke, vratila se u svoje gnezdo pošto su je nedelju dana negovali članovi porodice Komlušan.

– Šetala je po dvorištu juče popodne i jednog momenta poletela je, pa sletela na automobil parkiran u dvorištu, a s njega je odletela na krov šupe. Uplašila sam se da ne padne dole u susedno dvorište, gde je pušten pas, pa sam je dozivala: „Belka, vrati se !“. Ona je ponovo uzletela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napravila krug oko kuće i uputila se ka gnezdu. Sletela je u gnezdo iz kojeg je ispala, gde su je primila ostala dva mladunčeta, a videla sam sinoć da ih sve hrani odrasla roda – kaže Eržebet Komlušan koja je najviše brinula o mladoj rodi posle ispadanja iz gnezda.

Ona kaže da je za vreme boravka i nege u njihovom domaćinstvu roda pojela oko dva kilograma sitne ribe, desetak barenih jaja i nekoliko žabica.

– Sigurna sam da je ojačala, čim je tako lako poletela i verujem da će se sa svojom porodicom sledećeg proleća vratiti u staro gnezdo, a ne bih se ljutila i ako bi napravile gnezdo na dimnjaku naše kuće – kaže Eržebet.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.