SO: SEC realizovao obuku mladih za pisanje projekata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2016, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO: SEC realizovao obuku mladih za pisanje projekata

Somborski edukativni centar, u okviru programa "Mladi su zakon - Zapadna Vojvodina", u petak 22. i subotu 23. jula održao je dvodnevnu obuku za pisanje i realizaciju projekata.

Dvadesetoro mladih, predstavnika udruženja i neformalnih grupa iz Zapadnobačkog, Južnobačkog i Sremskog okruga, unapredilo je svoje veštine u pogledu pisanja projekata kroz mahom grupni rad uz facilitaciju Bojane Nešović i Srđana Vlaškalića, trenera i omladinskih radnika SEC-a.

Drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana, mladi su pred komisijom prezentovali svoje omladinske volonterske ideje sa kojima su konkurisali na program Mladi su zakon.

U narednih nekoliko dana, učesnici i učesnice će svoje ideje transformisati u projekte, a minimum petnaest najbolje ocenjenih biće finansijski podržano iznosima u rasponu od 40 do 100 hiljada dinara.

Svečana dodela ugovora i objava konačnih rezultata predviđena je za drugu nedelju avgusta, a omladinski volonterski projekti realizovaće se do kraja oktobra.

Ideje i projekti mladih vezani su za oblasti: podsticanja aktivizma i volontiranja mladih, zaštite životne sredine, uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme, organizacije aktivnosti za mlade u tim prostorima, promocije međugeneracijske saradnje, razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve mlade, očuvanja kulturne baštine, zdravih i bezbednih stilova života, solidarnosti i humanosti u svojoj lokalnoj sredini, navodi se u saopštenju.

Program "Mladi su zakon – Zapadna Vojvodina" realizuje Somborski edukativni centar u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Sremske Mitrovice, Novosadskim humanitarnim centrom i Bečejskim udruženjem mladih, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.