SO: Propada vojna imovina u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2016, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO: Propada vojna imovina u Somboru

Ministarstvo odbrane godinama pokušava da proda vojnu imovinu u Somboru. Među njima su i Dom vojske u centru grada i Kasarna Radivoj Ćirpanov kod bolnice. No, i pored nekoliko pokušaja prodaje zainteresovanih kupaca nema.

Dom vojske u centru grada nekada je bio mesto za izlaske, kako zbog bioskopa, tako i zbog velike letnje bašte. Danas slika savim drugačija, a zgrada površine od oko 4.500 kvadrata godinama pripada i u takvom je stanju da je sa nje počela da otpada i fasada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa i ne čudi što Somborci kažu treba je dati i za džabe samo da više ne propada.

"Godinama ovde ispred Doma vojske čekam autobus i gledam kako ova zgrada propada. Treba je dati nekome, makar iz bez dinara, jer kada skroz propadne onda stvarno više nikome neće ni trebati, a ovde u centru ostaće pravo ruglo", kaže jedna Somborka.

"Dom vojske nekada je bio mesu gde su se Somborci rado okupljali. Mislim da bi trebalo razmišljati da se Dom ponovo otvori za kulturne sadržaje, jer takva mesta Somboru nedostaju", kaže jedan stariji Somborac.

Imaju Somborci ideja i šta bi se moglo uraditi sa kasarnom Radivoj Ćirpanov koja se naslanja na bolnici u u blizini je prigradskog neselja Goge.

"Mislim da bi u kasarni trebali otvoriti ambulantu ili školu. Za ambulantu ne bi bio problem, jerje kasarna j odmah tu pored bolnice. I škola bi značila mnogo, jer deca ne bi morala iz prigradskog naselja u centar grada u školu", kaže jedna mlada stanovnica Goga.

Koliko će još propadati ovi vojni objekti zavisi od toga kada će i po kojoj ceni Ministarstvo odbrane obajviti novu prodaju. To smo pitali i mi Ministarstvio odbarne, ali ni posle nekoliko dana odgovor nismo dobili.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.