SO: Otvaranje izložbe i promocija knjige Zapisi u vremenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2016, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO: Otvaranje izložbe i promocija knjige "Zapisi u vremenu"

U Gradskom muzeju u Somboru večeras u 18 časova biće svečano otvorena izložba "Zapisi u vremenu - fotografije dr Radivoja Simonovića" autora Bogdana Šekarića, višeg kustosa etnologa Muzeja Vojvodine. Nakon otvaranja biće održana promocija istoimene knjige.

U Etnološkom odeljenju Muzeja Vojvodine u Novom Sadu čuva se više od 1.400 staklenih negativ-ploča, od kojih je, za potrebe ove izložbe, napravljen izbor koji ilustruje svu raznovrsnost etnoloških i kulturno-istorijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << motiva zabeleženih u Bačkoj, Baranji, Slavoniji, Sremu i Banatu.

Obradu i pripremu fotografske građe uradio je akademski slikar i fotograf Branislav Marković, koji je ujedno autor idejnog i likovnog rešenja knjige i izložbe, navodi se u pozivu.

Jedan deo etnološke građe sakupljen tokom ovih istraživanja uporedo je dat sa Simonovićevim fotografijama, u cilju praćenja promena nastalih u materijalnoj i duhovnoj kulturi posle više od jednog veka.

Postavka će moći da se pogleda do 25. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.