SM: Produžena grejna sezona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SM: Produžena grejna sezona

Zbog vremenskih prilika i naglog zahlađenja grejna sezona u Sremskoj Mitrovici je produžena i nije definisano do kada će trajati. Zvaničan završetak je 15. aprila, ali radijatori su topli i u domaćinstvima kao i kod privrednih subjekata. 

Iako se grejna sezona približava kraju još uvek nije definisano do kada će radijatori biti topli. Naglo zahlađenje je prouzrokovalo produženo grejanje.

Danas je 197. dan grejanja, nije bilo zastoja u isporuci od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sezone, a ni većih poblema.

U januaru ove godine oboren je rekord od postojanja JP „Toplifikacija" u isporuci toplotne energije od ukupno 9.200 megavata. Koristio se i gas i biomasa za proizvodnju toplotne energije. Ukupno 45 dana se grejalo bez prestanka.

Dug korisnika prema Toplifikaciji iznosi oko 80 miliona dinara, u odnosu privreda – domaćinstva 50 prema 50. Za dužnike postoji i mogućnost reprograma i dogovora ukoliko se blagovremeno obrate preduzeću.

Ovu firmu redovno održavanje sistema koštaće ove godine oko 25 miliona dinara, a plan je da se nastavi sa investicijama zamene toplovodne mreže u naselju KPD, kao i automatizacija ostatka podstanica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.