SM: Aktivnosti policije na početku i u toku nove školske godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SM: Aktivnosti policije na početku i u toku nove školske godine

Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i ove školske godine preduzeće niz preventivnih mera i aktivnosti u cilju razvijanja bezbednosne kulture učenika i podizanja nivoa bezbednosti u zonama osnovnih i srednjih škola.

U toku septembra, pripadnici saobraćajne policije će obavljati pojačanu kontrolu saobraćaja na putevima, ulicama i raskrsnicama u zonama škola, a u oktobru, saobraćajni policijski službenici će održati seriju predavanja o bezbednom učešću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dece u saobraćaju. Posebna pažnja biće posvećena đacima-prvacima, navodi se u saopštenju Policijske uprave Sremska Mitrovica.

Najavljeno je da će školski policajci intenzivno obilaziti škole radi pružanja pomoći i ostvarivanja bezbednosne zaštite učenika i školske imovine. Takođe, policijski službenici opšte nadležnosti preduzimaće pojačanu patrolno-pozorničku delatnost u zonama škola, posebno u večernjim časovima, radi sprečavanja i otkrivanja eventualnih krivičnih dela i prekršaja.

U cilju preventivnog delovanja, u planu je realizacija niza predavanja u osnovnim i srednjim školama o bezbednom učešću dece u saobraćaju, suzbijanju narkomanije, alkoholizma, maloletničke delinkvencije, trgovine ljudima (decom), vršnjačkog, porodičnog i elektronskog nasilja, kao i zloupotreba društvenih mreža.

U saradnji sa školskim upravama, biće nastavljena i realizacija projekta "Bezbedno detinjstvo - razvoj bezbednosne kulture mladih", u svim osnovnim školama na području Srema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.