ŠID: Zgrada za izbegličke porodice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2017, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠID: Zgrada za izbegličke porodice

Opština Šid je jedna od devet opština u Srbiji u kojima će biti izgrađena stambena zgrada u okviru Regionalnog stambenog programa, čiji je cilj obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja za najugroženije izbegličeke porodice.

Radi se o izbegličkim porodicama sa prostora biveše Jugoslavije od 1991. do 1995. godine.

Bivšim izbegličkim porodicama koje žive na teritoriji šidske opštine, a koje su konkurisale za jednu od pomoći, protekle godine uručeni ugovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o sredstvima za ekonomsko osnaživanje ili građevinskom materijalu.

U okviru programa zbirnjavanja bivših izbegličkih porodica kroz izgradnju stambenog objekta u šidskom naselju Istok ove godine će biti izgrađena zgrada sa deset stanova. Bivše izbegličke porodice najpre će biti zakupci a nakon šest meseci imaće mogućnost da stanove otkupe. Petočlana porodica Kanazir rešenje stambenog pitanja čeka od 1995. godine.

Lokalna samouprvava dobila je uveravanja da će ove godine započeti izgradnja.

Podećamo, da je krajem prošle godine u Beogradu opštini Šid uručeni ugovori za kupovinu 20 seoskih kuća. Do 17. februara traje javni poziv za izbor korisnika ove pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica čime bi trajno bila rešena njihova stambena pitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.