SDS neće u koaliciju sa SNSD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS neće u koaliciju sa SNSD

Srpska demokratska stranka (SDS) neće u koaliciju sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na entitetskom nivou, jer su te dve stranke "dva različita sveta", izjavila je danas funkcionerka SDS Aleksandra Pandurević.

"Mi smo dva različita sveta: SDS se bori protiv korupcije, a SNSD je promoter korupcije; SDS se bori za poboljšanje ekonomske situacije, a SNSD se borio za zaduženje i pljačkanje budžeta i ne vidim kako bi bilo moguće nas i njih spojiti", kazala je ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na konferenciji za novinare.

Navela je da SDS još nije razgovarao ni sa jednom političkom strankom o mogućim koalicijama u RS, dodavši da će SDS na državnom nivou praviti koalicije samo s onima koji omogućavaju bolji život građana, odnosno da "neće u vlast samo zbog fotelja".

Ponovila je da su u SDS zadovoljni svojim rezultatima na nedeljnim izborima, jer je broj glasova za poslaničke mandate u Narodnoj skupštini RS porastao za gotovo 50 posto.

Pandurević je ponovila da je sasvim izvesna pobeda kandidata Saveza za promene za člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića, dok je "još neizvesna do kraja izborna utrka za funkciju predsednika RS, ali očekuju pobedu svog kandidata Ognjena Tadića".

Po njenim rečima, brojanje glasova za taj izborni nivo još nije završeno, a, po poslednjim podacima, smanjuje se prednost kandidata vladajuće koalicije Milorada Dodika nad kandidatom Saveza za promene Ognjenom Tadićem.

Pandurević je rekla da je zabrinjavajuć ogroman broj nevažećih listića za taj izborni nivo, koji iznosi šest posto ukupnog broja glasova, što je više od broja glasova koji je osvojila Socijalistička partija.

Pandurević je još navela i da je SDS radi provere zatražila izveštaj banjalučke Izborne komisije, ali da ga nije dobila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ivanićeva stranka neće u koaliciju sa Dodikovom

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2014

Srpska demokratska stranka (SDS) neće u koaliciju sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na entitetskom nivou, jer su te dve stranke "dva različita sveta", izjavila je u utorak funkcionerka SDS Aleksandra Pandurević...Stranka Mladena Ivanića ne želi u koaliciju sa SNSD-om na entitetskom nivou.. .."Mi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.