SB UN iza zatvorenih vrata o Belorusiji, Rusija protiv mešanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020, 08:13

SB UN iza zatvorenih vrata o Belorusiji, Rusija protiv mešanja

Savet bezbednosti UN održao je u utorak iza zatvorenih vrata konsultacije o situaciji u Belorusiji, na zahtev Sjedinjenih Država i Estonije.

Zamenik stalnog predstavnika Rusije Dmitrij Poljanski rekao je posle sastanka da unutrašnja situacija u Belorusiji ne treba da bude predmet diskusija SB UN, preneo je sinoć TASS.

"Rusija je ukazujući da je to unutrašnje pitanje Belorusije a ne predmet rasprave SB UN, naglasila da samo Belorusi mogu da reše probleme svoje zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bez stranog mešanja", napisao je on na Tviteru.

Rusija je takođe ukazala na "dvostruke standarde naših zapadnih kolega koji pred SB ne iznose slična postizborna pitanja i slučajeve policijske brutalnosti u njihovim državama i drugim zemljama".

U Belorusiji se danima posle izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko održavaju protesti na kojima je bilo sukoba policije i demonstranata koji ne priznaju Lukašenkovu pobedu.

Lukašenko žali zbog upotrebe specijalnih snaga na protestima

Lukašenko je izjavio da žali zbog činjenice da su specijalne snage bile upotrebljene da povrate red u zemlji.

"Hteo bih da naglasim još jednom: veoma žalim što smo morali da upotrebimo određene jedinice, naročito one iz snaga za specijalne operacije da ponovo uspostave red u zemlji", rekao je Lukašenko u utorak članovima Saveta za nacionalnu bezbednost zemlje, prenosi TASS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poljanski: Situacija u Belorusiji nije tema za diskusiju u SB UN-u

Izvor: Vostok.rs, 19.Avg.2020

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ne bi trebalo da raspravlja o unutrašnjoj situaciji u Belorusiji, jer samo Belorusi mogu da reše svoje unutrašnje probleme, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski posle zatvorenih konsultacija SB, održanih na inicijativu Estonije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.