Izvor: Blic, 19.Okt.2016, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAMO U SRBIJI Prijavili tuđu krađu struje i za kaznu mesec dana ŽIVE U MRAKU

Nevenka Žižić i Muharem Amanović, bračni par sa invaliditetom iz Bajše, podneo je tužbu protiv "Elektrodistribucije" jer su ostali u mraku nakon što su prijavili tuđu krađu struje.

Struja im je isključena 28. septembra kada su električarima, koje su sami pozvali da prekontrolišu instalacije u kući koju su kupili mesec dana pre toga, pokazali sat jer nisu znali čemu služi.

- Iako su ustanovili da je sve u redu pitali smo ih na odlasku da li znaju čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << služi sat u ormanu koji smo kupili zajedno sa nameštajem. Rekli su da je upitanju krađa struje i bez obzira što smo im mi ukazali na to isključili su nas i rekli da ćemo biti krivično gonjeni i da moramo platiti priključak i štetu – kaže Nevenka Žižić.

Radnici su na licu mesta potvrdili da je sistem napravljen za krađu struje star više od 20 godina i svima je bilo jasno da su prethodni stanari glavni krivci.

- Naša advokatica je predala tužbu, a rečeno nam je da su odustali od krivičnog gonjenja pošto su zaključili da nismo krivi. I pored toga nas terete za 88.000 dinara za priključak. To je za nas previše novca jer smo sve uložili u uređenje kuće. Pored svih teškoća ovo je zaista previše, ali ne možemo dozvoliti da se ovako poigravaju sa nama makar to bio postupak po zakonu, kako tvrde u "Elektrodistribuciji" – kaže Žižićeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.