SAD: Kina da odobri slobodniji pristup istražiteljima SZO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 05:21

SAD: Kina da odobri slobodniji pristup istražiteljima SZO

SAD zahtevaju od Kine da istražnom timu Svetske zdravstvene organizacije (SZO) dopusti kontakte u Vuhanu sa "medicinskim radnicima, bivšim pacijentima i zaposlenima u laboratorijama", kao i pristup medicinskim podacima i uzorcima.

Zvaničnik ministarstva zdravstva SAD Geret Grigsbi izjavio je pred izvršnim odborom SZO da bi Kina trebalo da pruži na uvid naučne studije sa podacima o životinjskim, ljudskim i uzorcima iz životne sredine prikupljenim u Vuhanu gde je, kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veruje, izbila epidemija korona virusa, prenosi Rojters.

Izvršnom odboru SZO obratio se potom i predstavnik Kine koji je poručio da politički pritisci moraju prestati, jer je istraživanje prirode virusa naučni posao koji zahteva koordinaciju i saradnju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.