Rusko veče u kikindskom Kulturnom centru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2021, 16:17

Rusko veče u kikindskom Kulturnom centru

U organizaciji kikindskog Društva srpsko-ruskog prijateljstva, publika u Kikindi imaće priliku da uživa u zanimljivom kulturnom programu. U Kulturnom centru, u kojem je nedavno otvoren "Ruski kutak", večeras u 18 sati najavljeno je otvaranje izložbe, a potom i književno veče.

U galeriji Kulturnog centra, u 18 sati, biće otvorena izložba "Vlad i Vostok", poznatog ruskog umetnika Igora Obuhova. Izložba je posvećena gradu Vladivostoku, koji je glavni grad Primorske teritorije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lučkog grada na Dalekom istoku Rusije. Istorija Vladivostoka, podvizi njegovih stanovnika, bogata priroda, jedinstveni arhitektonski izgled grada ogledaju se u slikama primorskog umetnika. Revolucionarne i pomorske priče autor tesno isprepliće u liku glavnog junaka, dečaka Vlada. Izložba predstavlja ne samo akvarele, već i ukrasne porculanske ploče rađene tehnikom slikanja glazurom na porcelanu.

U istom prostoru, od 18 sati i 30 minuta, najavljena je promocija knjige „Ruska emigracija u Senti“, čiji je autor istioričar Petar Terzić. Na zanimljiv način, autor obrađuje uticaj ruske emigracije na kulturni i ekonomski razvoj varošice na Tisi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.