Rus koji je gradsku vrevu Sankt Peterburga zamenio Novim Sadom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 19:40

Rus koji je gradsku vrevu Sankt Peterburga zamenio Novim Sadom

Od Uzbekistana, preko Sankt Peterburga do Novog Sada. Tako izgleda životni put Sergeja Kogaja, koji je nakon posete Srbiji odlučio da ostane ovde da živi i radi i do daljeg ili dok ga život ne odvede u nekom drugom smeru.

I tako u potrazi za srećom, uzbekistanske stepe zamenio je gradskom vrevom Sankt Peterburga, a nakon 13 godina provedenih tamo, Sergej je odlučio da iskusi umerenu klimu i sporiji način života panonske nizije, iako je po sopstvenom priznanju, o našoj zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veoma malo znao.

Bavi se tradicionalnim zanimanjem koje je naučio od svog dede, te je počeo to da praktikuje i ovde. Najviše hvali, ovdašnji mentalitet i ističe kako je to možda i glavni razlog da ovde i da ostane.

"Kada sam imao osam godina, mene je naučio deda da radim sa iglicama. Ja sam igloterapeut, radim sa iglicama i rešavam neke probleme, nije klasična medicina ali baš puno ima rezultata. Šta sam naučio od Srba - mala država, ali živite dobro i družite se, to je važno", smatra Sergeja Kogaja.

Porodica mu se pridružuje čim se otvore granice. Svoj život ovde vidi u narednih najmanje 5 do 10 godina, a posle toga ko zna, jer...

"Ja mislim da je moja kuća cela zemlja", zaključuje Sergej.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.