Ruma finansira rad 23 gerontodomaćice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2018, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruma finansira rad 23 gerontodomaćice

Iako je do kalendarske zime ostao još koji dan, u Sremu već vladaju prave zimske prilike, a za stare i nemoćne ovi uslovi posebno otežavaju svakodnevni život. Upravo zato Rumska Opština finansira rad 23 gerontodomaćice koje u ovom momentu redovno obilaze 275 korisnika.

Dva puta u toku nedelje gerontodomaćica, Ljiljana Beronja iz Rume, pojavi se na vratima svoje korisnice, baka Katarine, i u ovim hladnim danima donese joj hranu i lekove. A Ljiljana je samo jedna od 23 gerontodomaćice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje su u toku čitave godine tu da se nađu starima i nemoćnima.

Kod baka Katarine, Ljiljana dolazi već 4 godine u nazad i pored toga što obilazi ukupno 17 korisnika, kaže da joj uvek ostane volje za svakog pojedinca.

A pored kućnih poslova, nađe se vremena i za čašicu razgovora ili da se u ovim prazničnim danima zajedno okiti jelka.

U toku ove godine, kroz ovaj projekat koji finansira Opština Ruma prošlo je oko 400 korisnika za koje su ove usluge potpuno besplatne, a ono što je novina jeste da je za 50 korisnika nabavljeno i takozvano ''dugme spasa'' čijim pritiskom je u bilo kom momentu moguće pozvati hitnu pomoć.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.