Rođeni za divljinu - radnim danima na RTV2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2018, 02:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođeni za divljinu - radnim danima na RTV2

Od ponedeljka 20. avgusta, Radio-televizija Vojvodine počinje sa prikazivanjem dokumentarne serije Rođeni za divljinu (Giants Pandas: Born to be wild, 2015). Serija će biti emitovana radnim danima od 13.45 na našem Drugom programu.

U jugoistočnoj Aziji Pande žive već tri miliona godina. Ali divljina nestaje. Ta drevna vrsta sve brže ostaje bez životnog prostora. Zabačene planine kineske pokrajine Sečuan poslednje su utočište divljih pandi. U prirodi živi još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedva 2.000 pandi, pa najomiljenijem medi na svetu preti izumiranje. Ipak, čine se napori da se spase taj kineski dobri džin.

Veliki zaljubljenici u pande učestvuju u hrabrom eksperimentu koji se odvija u dva namenska centra u Kini. Centar Bifengsja uspešno je preobrazio preživljavanje i razmnožavanje pandi u zatočeništvu. A centar Vulong sprovodi još ambiciozniji projekat! Uzgoj pandi za slobodan život u divljini!

Širom sveta postoji nešto manje od 400 pandi u zatočeništvu. Više od 100 njih živi u podnožju planine Sečuan, u Istraživačkom centru za pande. Zahvaljujući uspešnom program razmnožavanja, stalno pristižu novi gosti.

Pođite na putovanje od centra za uzgoj panda u Bifengsji pa do prirodnog rezervata Vulong i pri tom otkrijte sve o simpatičnim panda i trudu ljudi koji nastoje da povećaju populaciju te ugrožene životinje. Pogledajte izuzetan dokumentarni serijal Rođeni za divljinu (Giants Pandas: Born to be wild, 2015), radnim danima od 13.45 na Drugom programu Radio-televizije Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.