Roditelji i đaci u Mileševu čvrsti u nameri da se škola otvori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2020, 18:20

Roditelji i đaci u Mileševu čvrsti u nameri da se škola otvori

Petoro školaraca i dvanaestoro predškolaca iz Mileševa od 1. septembra do danas svakog jutra dolazi ispred zaključanog objekta OŠ "Petefi Šandor" u tom naseljenom mestu. U Opštini Bečej kažu da je odluka o izmeštanju dece iz Mileševa u susedni Drljan privremeno rešenje, dok objekat ne bude rekonstruisan. 

Roditelji kažu da nisu saglasni da decu pošalju u renovirani objekat škole u susednom Drljanu, koji je udaljen oko kilometar i po, jer ih, tvrde, niko nije zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obavestio o tome zašto će škola u Mileševu biti zatvorena.

"Nismo dobili nikakvo zvanično obaveštenje ili dopis. Na školi ne postoji apsolutno nikakvo obaveštenje da je zatvorena škola, ali iz činjeničnog stanja se vidi katanac i da je zatvorena", kaže mama jednog učenika, Marijana Kubat.

U Osnovnoj školi "Petefi Šandor" kažu da su sa roditeljima na ovu temu razgovarali još krajem prošle školske godine, kao i da je nekoliko dana pre početka škole sa njima održan sastanak.

"Oni su svojim potpisom u zapisniku potvrdili da će od 1. septembra krenuti u Drljan u školu. Tamo imamo centralno grejanje, internet, salu za fizičko - jednostavno bolje uslove nego neke škole u Bečeju", kaže Gabriela Potrebić Težer, direktorka OŠ "Petefi Šandor".

Iz Opštine Bečej poručuju da je izmeštanje dece iz Mileševa u Drljan privremeno rešenje, dok objekat ne bude rekonstruisan, kako bi deca oba sela imala što bolje uslove za pohađanje nastave. Za njih je obezbeđen besplatan autobuski prevoz, kaže prvi čovek opštine Bečej, Dragan Tošić.

"Škola se ne zatvara. Taj objekat će se rekonstruisati. U budžetu za narednu godinu ćemo planirati rekonstrukciju škole u Mileševu. Mislim da ćemo uspeti da u narednoj godini završimo otprilike možda 60 do 70 odsto planiranih radova", kaže predsednik opštine Tošić.

Roditelji ostaju čvrsti u nameri da se škola otvori i da deca nastavu pohađaju u Mileševu, dok se, kako kažu, ne steknu uslovi za renoviranje.

"Kada se steknu ti uslovi i kada budemo imali tačan vremenski period kada će se to uraditi, mi roditelji smo zaista voljni i saglasni da se tada deca izmeste u drugi školski objekat, dok se radovi ne završe", kaže Marijana Kubat.

Meštani su, ujedno, pokrenuli i peticiju da se škola i zabavište u Mileševu ne zatvore. Do sada su sakupili oko 1.700 potpisa podrške.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.