Roditelji i dalje nemaju pristup elektronskom dnevniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji i dalje nemaju pristup elektronskom dnevniku

Od početka godine elektronski dnevnici uvedeni su u 830 osnovnih i srednjih škola u Srbiji. Međutim, roditelji i dalje nemaju pristup evidenciji o ocenama i izostancima njihove dece.

I u pančevačkoj medicinskoj školi stari papirni dnevnik postao je istorija. Zamenjen je novim digitalnim modelom i sada se sve obavlja kompjuterski.

Preko Elektronskog dnevnika vodi se kompletna školska administracija. Profesorima, kažu, omogućava da na brz, jednostavan i pouzdan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << način vode evidenciju o učenicima.

„Elektronski dnevnik: sam vodi statistiku broja upisanih časova, neodržanih časova, slabih ocena, predmeta sa najslabijim uspehom, učenika koji imaju najveći broj izostanaka", kaže Svetlana Kalapiš, direktorka Medicinske škole "Stevica Jovanović" Pančevo.

Profesori su prošli obuku koja nije komplikovana.

„Svaki nastavnik ima svoju šifru:zadatak koordinatora je da im to pripremi, da ih uvede u te neke osnovne stvari,da im upiše prve časove i dobra stvar da je sistem zaštite elektronskog dnevnika jako dobra. Ima i mnogo širi dijapazon mogućnosti na koji način se mogu uneti informacije u dnevnik", kaže Milan Lupšić, profesor i koordinator za E-dnevnik.

Ipak, za potpuno funkcionisanje tog sistema neophodno je da škole budu potpuno opremljene kompjuterima. To još uvek nije slučaj u medicinskoj školi, ali uspevaju ,da sa onim što imaju uspešno vode digitalni dnevnik.

„Težimo ka tome da svaka učionica ima svoju internet konekciju, računar i projektor ne samo zbog elektronskog dnevnika već i modernizacije nastave", kaže Svetlana Kalapiš.

Problem je i što roditelji još uvek nemaju pristup ocenama svoje dece, kako je zamišljeno ali u toj školi se nadaju i očekuju da će i to biti omogućeno do kraja godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Elektronski dnevnici u svim školama do kraja godine

Izvor: NovaEnergija.net, 22.Nov.2018, 11:29

Rukovodilac projekta “es-dnevnik” u Ministarstvu prosvete, Bojan Radić, najavio je da će do kraja godine u 1.764 osnovnih i srednjih škola roditeljima omogućiti pristup elektronskim dnevnicima. Kako prenosi Politika, Ristić je rekao da je uvođenje takvih dnevnika odloženo zbog „prepreka...

Nastavak na NovaEnergija.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.