Roditelji budućih đaka prvaka biraju osnovnu školu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2021, 11:48

Roditelji budućih đaka prvaka biraju osnovnu školu

Odlukom o određivanju područja osnovnih škola na teritoriji grada Sombora, roditelji budućih đaka prvaka, dece rođene od 1.3.2014. do 1.3.2015. godine, imaju priliku da izaberu Osnovnu školu na teritoriji Sombora u kojoj žele da im dete pohađa nastavu, bez obzira na određeno upisno područje.

Gradska uprava saopštila je da roditeljima to pravo omogućuje odredba Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Zahtev izabranoj školi potrebno je poslati do 1. februara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove godine.

U obrazloženju je navedeno da je škola dužna da obavesti roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika o odluci po njegovom zahtevu za upis deteta van područja škole do 30. aprila tekuće kalendarske godine, u kojoj se obavlja upis, nakon sagledavanja raspoloživih kapaciteta, a u skladu sa prostornim, kadrovskim i finansijskim mogućnostima škole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.