Republika Srpska konstituiše parlament

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republika Srpska konstituiše parlament

Konstitutivna sednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske održaće se 24. novembra, odlučeno je danas na sastanku predstavnika stranaka koje su na oktobarskim izborima osvojile mandate u parlamentu RS.

Na toj sednici će biti izabran predsednik i potpredsednici parlamenta, konstituisano radno predsedništvo, verifikovani mandati poslanika i položena svečana zakletva.

Svečane zakletve će položiti i predsednik i potpredsednici Republike Srpske Milorad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dodik, Ramiz Salkić i Josip Jerković.

Tada bi trebalo da bude pokrenuta i inicijativa za izbor delegata u Dom naroda parlamenta BiH i Veće naroda Republike Srpske.

Predsednik RS Milorad Dodik, koji će na toj funkciji biti i naredne četiri godine, izjavio je da posle polaganja zakletve "veoma brzo"

predložiti mandatara za sastav nove Vlade RS.

On je ponovio da aktuelna vladajuća koalicija SNSD-DNS-SP RS ima skupštinsku većinu od 42 poslanička mandata, te da se nastavljaju i razgovori s "nekim poslanicima koji su na drugoj strani političkog spektra".

Dodik tvrdi da će vladajuća koalicija na kraju imati i više od 42 poslanika, što je neophodna skupštinska većina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.