Remi Vojvodine i Mladosti na Karađorđu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2022, 22:04

Remi Vojvodine i Mladosti na "Karađorđu"

Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa ekipom Mladosti iz Lučana rezultatom 1:1 u sedmom kolu Mocart Bet Super lige Srbije. Strelac za Vojvodinu bio je Nemanja Nikolić u 52. minutu iz penala.

Pred početak utakmice, održan je minut ćutanja kao znak počasti prema nedavno preminulom bivšem treneru Vojvodine Milanu Đuričiću.

Vojvodina je krenula ofanzivno od prvog minuta i bila opasniji tim u uvodnim minutima. Prvu šansu imao je Simić, u petom minutu, nakon centaršut >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Đorđevića, lopta je došla do ofanzivca Voše, koji je pogodio stativu.

Novu šansu Voša je imala 10 minuta kasnije Simić je glavom prebacio do Đorđevića koji je takođe gađao glavom, ali se ovaj put isprečila prečka.

Simić i Malbašić su se našli u novoj prilici. Nikolić je proigrao Simića koji je prvi pokušao iskosa sa osam metara, lopta se odbila do Malbašića koji je takođe izblokiran.

Mladost je prvi put pripretila u 39. minutu, posle kontre, Jojić je izašao sam na Nikolu Simića, koji je skratio ugao i sačuvao svoj gol odličnom intervencijom.

Ubrzo se Jojić našao u novoj šansi, pobegao je Kopitoviću, ali je u poslednjem trenutku Traore odlično uklizao i sprečio čistu priliku za gostujući tim.

U poslednjem minutu prvog dela igre, Vojvodina je ostala sa igračem manje, pošto je Simić u razmaku od samo 120 sekundi dobio i drugi žuti karton. Prvo je dobio javnu opomenu zbog sukoba sa Bojovićem, da bi dva minuta kasnije oštro uklizao, zakasnio i sudija mu je pokazao i drugi žuti karton i automatsko isključenje.

Voša je prva pripretila i na početku drugog poluvremena, Baraj je oboren na ivici šesnaesterca, potom je i sam namestio loptu, šutirao je tik iznad prečke.

Domaći su nastavili da igraju i dominiraju kao da oni imaju igrača više i ta hrabra igra se isplatila. U 52. minutu, Bjeković i Malbašić su kombinovali na desnoj strani, lopta je potom došla do Baraja koji je zalomio čuvara i naterao da ga obori, a sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Nemanja Nikolić i pogodio donji desni ugao za 1:0.

Mladost je u drugom poluvremenu prvi put pripretila u 58. minutu, Gordić je iskosa sa leve strane izbio sam pred gol, ali je u ključnom trenutku Đorđević uklizao i izbacio loptu u korner.

Gosti su uspeli da izjednače u 68. minutu, nakon akcije i povratne lopte sa desne strane, usamljeni Bojović je udarcem iz prve sa desetak metara savladao Simića za 1:1.

Samo tri minuta kasnije Bojović je imao stotpostotnu šansu, pobegao je odbrani Vojvodine i izbio sam na Simića, koji je odličnom intervencijom sačuvao svoj gol.

U 74. minutu, Kabić, koji je nešto ranije zamenio Malbašića, oprobao je udarac iz slobodnjaka sa 30 metara, golman Samčović je krajnjom mukom izbio loptu. U 80. minutu Voša je bila najbliža drugom kolu, Kabić je nanizao nekoliko čuvara, spojio Traorea sa golom, ali je odlično odbranio Samčović, lopta se potom odbila pravo do Vidakova, ali napadač domaće ekipe nije uspeo da je sprovede u mrežu. Nakon toga, šansu je imao i Zukić, koji je zamenio Baraja u 82. minutu, i iz prvog kontakta sa loptom gađao je dalji ugao, ponovo je na mestu Samčović.

Golman Mladosti bio je ponovo na pravom mestu, u 89. minutu, kada je Topić proigrao Vidakova, ali je napadač Voše ponovo slabo šutirao ka golu gostujuće ekipe, pravo u ruke Samčovića.

Do kraja nije bilo promene rezultata, ovo je treći remi Vojvodine ove sezone, uz tri trijumfa.

Rastavac: Još jedan meč iz kog nismo dobili ono što smo zaslužili

Trener Vojvodine Milan Rastavac nije zadovoljan rezultatom u remiju sa ekipom Mladosti, ali nema šta da zameri svojim igračima.

Rastavac je nakon meča čestitao svojim igračima na borbi i zalaganju i prikazanoj igri.

"Moj generalni utisak je da je ovo još jedna utakmica u kojoj nismo uzeli ono što smo zaslužili. Razloge za to možemo tražiti na raznim stranama, jedan deo se odnosi i na kriterijum suđenja, jer se igra često svodila na igru jedan na jedan i unutar toga, sudija u tim situacijama imao uticaj, vi ćete proceniti da li je to bilo na ovu ili onu stranu. Ušli smo utakmicu kako smo želeli, pokazali smo šta hoćemo i tako smo i igrali. Ovo je još jedan meč na kom je protivnički golman bio najbolji igrač njihove ekipe i ja mu čestitam na tome. Nismo imali sreće da postignemo pogodak na vreme, verujem da bi gol ili dva u uvodnom delu utakmice okrenuo meč na potpuno drugu stranu. Sve u svemu kada sve saberemo, moram da čestitam igračima na tome šta su sve izdržali danas. Rezultatom nismo zadovoljni, a opet ne možemo da budemo nezadovoljni s onim što smo prikazali, pogotovo u periodu igre sa desetoricom i u finišu kada smo išli da postignemo gol i da odnesemo sva tri boda. Nemamo mnogo vremena za odmaranje, već u četvrtak nas čeka nova utakmica i spremamo se za gostovanje u Surdulici", rekao je Rastavac.

On je takođe prokomentarisao ključni detalj na meču, a to je isključenje za Veljka Simića.

"Nisam imao priliku da vidim snimak, samo mogu da kažem da je meni sa terena izgledalo da nije bilo kontakta. To je moj utisak sa klupe, ali ponavljam, nisam video snimak", zaključio je Rastavac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rastavac: Još jedan meč iz kog nismo dobili ono što smo zaslužili

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 21.Avg.2022, 12:19

NOVI SAD – Trener Vojvodine Milan Rastavac nije zadovoljan rezultatom u remiju sa ekipom Mladosti, ali nema šta da zameri svojim igračima. „Stara dama“ večeras je  remizirala na „Karađorđu“  rezultatom 1:1 u sedmom kolu Mocart Bet Super lige Srbije, a Rastavac je nakon meča čestitao...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.