Rekordna potrošnja struje u Kini zbog velikh vrućina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2022, 07:51

Rekordna potrošnja struje u Kini zbog velikh vrućina

Potrošnja električne energije u kineskim provincijama Šandong i Henan dostigla je rekordne nivoe ove nedelje, prvenstveno zbog upotrebe klima uređaja, pošto je toplotni talasi zahvatio regione severno od reke Jangce.

Opterećenje elektroenergetske mreže Šandonga iznosilo je u utroak 92,94 miliona kilovata, premašivši raniji rekord od 90,22 miliona kilovata iz 2020. godine, objavila je kineska državna televizija danas, prenosi Rojters.

Nekoliko gradova u Šandongu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojima je proglašen "crveni alarm" zbog visokih temperatura, takođe su zabeležili istorijski visoka opterećenja elektromreže.

Potrošnja struje u Henanu je dostigla u ponedeljak vrhunac od 71,08 miliona kilovata, nadmašivši prethodni rekord od 65,34 miliona kilovata, javljaju državni mediji.

Premijer Li Kećang je, prilikom obilaska jedne termoelektralne u provinciji Hebej, rekao da Kina mora da poveća kapacitet proizvodnje uglja kako bi „odlučno sprečila nestanke struje“, objavili su tamošnji mediji kasno sinoć.

Delovi Hebeja i obližnjih provincija Henan i Šandong suočavaju se ovog meseca sa sušom. Kineska meteorološka služba izdala je danas "narandžasti alam" upozorenja na visoke temperature u regionima te tri provincije.

Za razliku od toplotnog talasa na severu Kine, jaka kiša pada u sedam provincija na jugu zemlje, a kroz južnu metropolu Guangdžou je prošao tornado koji je prošle nedelje prekinuo snabdevanje strujom više od 5.400 korisnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rekordna potrošnja struje u Kini – raste strah od nestašice

Izvor: B92, 22.Jun.2022

Potrošnja električne energije u kineskim provincijama Šandong i Henan dostigla je rekordne nivoe ove nedelje, prvenstveno zbog upotrebe klima uređaja...Ovo zbog toga što je toplotni talas zahvatio regione severno od reke Jangce...Opterećenje elektroenergetske mreže Šandonga iznosilo je u utroak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.