Rekonstruisana glavna ulica u Crnoj Bari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2019, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruisana glavna ulica u Crnoj Bari

Stanovnicima Crne Bare u opštini Čoka asfaltirana je jedna od najfrekventnijih ulica u dužini od 800 metara za šta je lokalna samouprava iz svog budžeta izdvojila oko sedam miliona dinara. Na deonici se do sada nalazila kaldrma, pa su meštani vrlo teško poljoprivrednom mehanizacijom stizali do glavnog puta. U čokanskoj lokalnoj samoupravi ističu da će uređenje puteva u selima ove sezone biti prioritet.

Ulica Doža Đerđa u Crnoj Bari, selu u opštini Čoka, sada je potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << asfaltirana i rekonstruisana, tako da meštani u tom delu sela imaju kompletno uređenu deonicu kojom će sada bez problema moći da sa vozilima i poljoprivrednom mehanizacijom stignu do glavnog puta, što je u prethodnom periodu bila i više nego otežavajuća okolnost. Prilaz je bio bio neprohodan pogotovo u jesenjim i zimskim danima s obzirom na to da se nalazila kaldrma.

Crna Bara jedno je od sela u koje se ove građevinske sezone uložilo u uređenje puteva, tako da lokalna samouprava u Čoki poseban akcenat stavlja na manje sredine, što je i bio jedan od prioriteta. Za novoasfaltiranu deonicu dugu 800 metara izdvojeno je oko sedam miliona dinara iz opštinskog budžeta.

''Imamo puno planova za mala naseljena mesta u našoj opštini poput Vrbice i Jazova. Već smo duži period u postupku komasacije jer planiramo da nova industrijska zona treba da se nalazi baš na mestu Crne Bare i Čoke”, rekla je Stana Đember, predsednica opštine Čoka.

Ulice poput Jugoslovenske narodne armijei Maršala Tita odaju utisak da se u selu još uvek rado sećaju situacije od pre 40 godina, kada su meštani Crne Bare živeli od proizvodnje luka, a selo je tada brojalo i do hiljadu stanovnika. Danas u Crnoj Bari živi jedva 200 uglavnom vremešnih ljudi, kojima će se, kako kažu u lokalnoj samoupravi, posvetiti znatno veća pažnja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.