Redovna odbrana od poplava u Veterniku i Kovilju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redovna odbrana od poplava u Veterniku i Kovilju

Novosadski Gradski štab za vanredne situacije ukinuo je vanrednu odbranu od poplava u svim mesnim zajednicama, dok su mere redovne odbrane ostale na snazi u Kovilju i Veterniku, saopšteno je danas sa sednice tog štaba kojoj je predsedavao gradonačelnik Miloš Vučević.

“Koordiniranim radom svih službi i preduzeća neophodno je da se dovede do što bržeg vraćanja ugroženih površina u prvobitno stanje, to jest >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se što pre saniraju posledice izazvane vodom”, naglasio je Vučević.

Na sednici Gradskog štaba donet je i zaključak da preduzeće “Ciklonizacija” sprovodi mere dezinfekcije i dezinsekcije, kako se za to budu stvarali uslovi, navedeno je u saopštenju informativne službe pri kabinetu gradonačelnika.

Dodaje se da građevinska inspekcija izlazi na teren gde god se voda povukla i gde je moguće obavljati procenu štete, a Grad će građanima pružiti podršku u sanaciji.

Za prijavu štete na objektima građani mogu da se obrate Upravi za inspekcijske poslove, na brojeve telefona 021/4872 402, 4872 403 i 4872 404, za dezinfekciju i dezinsekciju površina “Ciklonizaciji na broj 021/6412 322 a za eventualne probleme sa vodom preduzeću “Šajkaška” na broj 021/557 255, navedeno je u saopštenju.

Jaki kišni pljuskovi, koji su u nedelju zahvatili novosadsko područje, prouzrokovali su poplave u pojedinim delovima grada i prigradskih naselja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ODAHNULI: Ukinuta vanredna odbrana od poplava u Veterniku i Kovilju

Izvor: Kurir, 29.Maj.2015

NOVI SAD - Novosadski štab za vanredne situacije odlučio je danas da se ukine vanredna odbrana od poplava u svim mesnim zajednicama u Novom Sadu, a da na snazi ostane redovna odbrana od poplava u Kovilju i u Veterniku...Donet je zaključak da preduzeće "Ciklonizacija" u narednom periodu sprovede mere...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.