Ratkovo: Malinari protestuju, rod propada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2017, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratkovo: Malinari protestuju, rod propada

Više od dve stotine proizvođača maline iz Ratkova i okoline, protestovali su zbog niske otkupne cene. Oni su najavili i radikalizaciju protesta, ukoliko se ne usvoje njihovi zahtevi.

U ratkovačkim malinjacima, malinu trenutno niko ne bere, ali i ne otkupljuje. Protesti su sve brojniji.

"Prvi od naših od zahteva jeste da cena maline bude 200 dinara za kilogram, čime smo se solidarisali sa kolegama iz centralne Srbije. Spremni za svaki vid dogovora, ali od toga još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uvek nema ništa. Predstavnici bačkih malinara nemaju svog predstavnika u pregovorima Vlade i hladnjačara, što je naš drugi zahtev.

Treća stvar koju tražimo jeste dolazak predstavnika resornog ministarstva, da zajedno nadjemo rešenje da malinari postanu akcionari i zadrugari ", kaže za RTV Milan Došen iz Udruženja malinara u Ratkovu.

Malinari su sa stotinjak vozila su na pet minuta blokirali magistralni put Novi Sad-Odžaci , a zatim su nastavili protesnu vožnju .

U udruženju malinara u Ratkovu kažu da dnevno propada rod vredan 25 hiljada evra, a bez dnevnica je i oko hiljadu berača koji čekaju posao, jer niko ne može da ih angažuje po ovako niskoj ceni maline.

Malinari najavljuju dolazak pred lokalnu samoupravu u Odžacima, jer im se do sada niko od zvaničnika nije obratio, niti obećao podršku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROTEST MALINARA IZ VOJVODINE: Bez više cene nema ni berbe!

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2017

Malinari iz čitave Vojvodine na protestu u Ratkovu i Bačkom Dobrom Polju. Otkup jeftin, pa proizvođači nemaju vajdu ni berače da angažuju RATKOVO/BAČKO DOBRO POLjE - Tokom vikenda počeo je protest malinara u Ratkovu kod Odžaka, koji se u nedelju, 9. jula, preneo u Bačko...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.