Rafinerija Pančevo radi u skladu s najvišim eko-standardima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2017, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafinerija Pančevo radi u skladu s najvišim eko-standardima

Rafinerija nafte u Pančevu, koja posluje u sastavu kompanije Naftna industrija Srbije, dobila je danas IPPC dozvolu (integrisanu dozvolu) kojom se potvrđuje da je proizvodni proces u toj fabrici u potpunosti usklađen sa najvišim domaćim i evropskim standardima u oblasti zaštite životne sredine.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg uručio je danas ovu dozvolu Vladimiru Gagiću, direktoru Bloka Prerada, na svečanosti u kompanijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslovnom centru u Novom Sadu, saopšteno je iz NIS-a.

Rafinerija nafte u Pančevu prvo je energetsko postrojenje u Srbiji koje je dobilo IPPC dozvolu - najznačajniji dokument koji jedan operater može da dobije.

S dobijanjem dozvole, Rafinerija nafte Pančevo je svrstana među najkvalitetnije proizvođače u Evropi.

"Veliki napori koje smo uložili za dobijanje integrisane dozvole nisu samo posledica naše zakonske obaveze, već pre svega naše želje da sve svoje aktivnosti uskladimo sa najvišim domaćim i evropskim standardima", rekao je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, povodom dobijanja IPPC dozvole.

"Mi nećemo stati na dostignutom nivou, već ćemo nastaviti da neprestano unapređujemo proizvodne procese u cilju zaštite životne sredine i povećanja energetske efikasnosti, potvrđujući da za NIS nijedan poslovni uspeh nije potpun ukoliko ga ne prati svest o ekološkoj odgovornosti", dodao je Tjurdenjev.

U cilju zadovoljenja zahteva kao preduslova dobijanja IPPC dozvole, u Rafineriji nafte su sprovedeni kompleksni projekti na unapređenju zaštite životne sredine, upravljanja otpadom i povećanja energetske efikasnosti, u koje je uloženo više od 3,0 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.